دکتر مصطفی قانعی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره راهکارهای پیشگیری از اثرگذاری تحریم بر روی تولیدات محققان علوم پزشکی افزود: متاسفانه آنچه برای ما مشکل ایجاد کرد تحریم نبود بلکه سوء استفاده های برخی فروشندگان داخلی بودند.
وی افزود: به عنوان نمونه وقتی دلار از 1200 تومان به 1800 تومان رسید، در نهایت قیمت تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز برای تحقیقات باید 50 درصد افزایش قیمت داشته باشد اما ما بررسی کردیم و متوجه شدیم قیمت کیت های آزمایشگاهی مورد نیاز تا سه برابر افزایش یافته است و فروشندگان هم در پاسخ به علت افزایش قیمت تحریم را بهانه می کنند.
قانعی گفت: به عنوان نمونه یک کیت 60 دلاری را 300 هزار تومان به ما قیمت دادند که این موضوع بی انصافی محض است و انتظار نمی رفت که در شرایطی که بحرانی بوجود می آید عده ای تنها به فکر سوء استفاده از این موقعیت باشند.
وی با اشاره به تاثیرات بسیار نامطلوب این سوء استفاده ها بر تحقیقات محققان ایرانی خاطرنشان کرد: برخی از این سوء استفاده کنندگان کیت های تقلبی را با کیفیت نامرغوب و با قیمت های غیرواقعی در اختیار محققان قرار داده بودند که موجب مخدوش شدن نتایج آن تحقیقات شده و این محققان مجبور به تکرار تحقیق و صرف هزینه، وقت و انرژی بیشتر در پروژه های خود شدند.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: همین موضوع ما را واداشت که به سرعت موضوع را مدیریت کنیم از این رو در مهمترین اقدام یکی از ارگان های معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت را مسئول خرید تجهیزات کردیم و شکل کار را به صورت الکترونیکی طراحی کرده ایم.
وی گفت: امیدواریم که تا 6 ماه آینده، سازوکاری را تهیه کنیم که هر فردی که پروژه تحقیقاتی دارد تجهیزات مورد نیاز خود را با قیمت ارز دولتی، در اسرع وقت و به بهترین کیفیت دریافت کند.
نظر شما