به گزارش خبرنگار مهر، دکتر عبدالرضا قریشی ظهر چهارشنبه در همایش یکروزه بیماریهای مرتبط با دوران سالمندی، بیماری آلزایمر راز بیماریهای رایج در دوران سالمندی عنوان کرد و افزود: ضعف تدریجی حافظه و فراموشی به ویژه فراموشی امور روزمره از جمله علائم بیماری آلزایمر است.
وی ادامه داد: دشواری در یادگیری مطالب جدید، عدم توانایی فرد در انجام فعالیتهایی که قبلا آنها را انجام میداد و فراموش کردن موقعیت مکانی و زمانی حتی در خانه نیز از دیگر علائم هشدار دهنده این بیماری است.
دکتر قریشی با اشاره به اینکه بیماری آلزایمر در سنین زیر 60 یا 65 سال بروز نمیکند افزود: این در حالی است که 20 درصد افراد بالای 65 سال و نیمی از افراد بالای 85 سال در جوامع غربی مبتلا به آلزایمرند.
این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه حافظه کوتاهمدت بیماران آلزایمری تحت تاثیر این بیماری قرار دارد، یادآور شد: این امر موجب میشود که این بیماران سئوالات تکراری میپرسند و یا کارهای تکراری انجام میدهد که این ناشی از فراموش کردن امور روزانه آنها است.
قریشی، داشتن احساس سوءظن یا وابستگی بیش از حد به اطرافیان را از دیگر عوارض روحی و روانی این بیماری دانست و یادآور شد: مبتلایان به آلزایمر دچار نوعی سرگردانی هستند و حتی در بسیاری از مواقع کلمات را در حین صحبت فراموش میکنند و یا تواناییهای شغلی خود را از دست میدهند.
این متخصص مغز و اعصاب به درمانهای دارویی این نوع بیماری اشاره کرد و افزود: در صورتی که بیماری این افراد کنترل نشود، بیماری با شدت بیشتری رشد میکند و در برخی مواقع نیز نگهداری این افراد در منزل غیرممکن است.
نظر شما