به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حسن آهنگر ظهر پنج شنبه در همایش بیماریهای مرتبط با دوران سالمندی با اشاره به اینکه در 90 درصد از مبتلایان به فشارخون هیچ علت شناخته شدهای در چگونگی ابتلا یافت نمیشود، افزود: عدم تحرک و ورزش، مصرف کم سبزی و میوهجات، مصرف زیاد قند و شیرینی و افزایش وزن از دیگر فاکتورهای موثر در افزایش وزن احتمال ابتلا به فشارخون است.
وی ادادامه داد: در حال حاضر از هر دو سالمند، یک نفر به این بیماری مبتلا شده است.
وی با بیان اینکه مصرف نمک به همراه غذا یکی از رفتارهای غیربهداشتی و زمینهای در ابتلا به فشارخون است گفت: با حذف نمکدان از سفره، باید این عادت را در افراد خانوادهها از بین برد.
دکتر آهنگر دیگر موادغذایی مانند کافئین را از عوامل ابتلا به فشارخون عنوان کرد و افزود: ابتلا به بیماریهای کلیوی و غدد داخلی، مصرف برخی داروها و استعمال دخانیات نیز در ابتلا به بیماری قلبی تاثیرگذار است.
این فوقتخصص قلب و عروق با بیان اینکه در 50 درصد موارد، این بیماری هیچ علائمی از خود نشان نمیدهد یادآور شد: در برخی مواقع نیز با علائمی مانند سردرد، سرگیجه، تهوع و استفراغ، تاری دید و تنگی نفس همراه است.
دکتر آهنگر با تاکید بر اینکه همیشه و در همه حال پیشگیری بر درمان ارجعیت دارد، گفت: چنانچه بیماری فشارخون کنترل شود احتمال بروز 40 درصد از سکتههای مغزی، 25 درصد از سکتههای قلبی و 50 درصد از نارسایی قلب کاسته میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علومپزشکی با اشاره به اینکه منظور از کنترل فشارخون به معنای حفظ فشارخون زیر 14 روی 9 است، افزود: البته این عدد در افراد بالای 70 سال تا 15 و14.5 نیز قابل قبول است.
وی همچنین استفاده از برخی میوه و سبزیجات را در کاهش فشارخون موثر دانست و گفت: مصرف میوه و سبزیجات مانند سیر، گوجهفرنگی، شوید، کرفس، پیاز، سویا، گریپفروت، گلابی و زیتون میتواند در کاهش فشارخون نقش موثری داشته باشد.
آهنگر متذکر شد: مصرف موادغذایی مانند دل، جگر و کله و پاچه با توجه به افزایش احتمال به فشارخون توصیه نمیشود.
وی اجتناب از تنهایی و خستگی را به افراد مبتلا به فشارخون توصیه کرد و گفت: در این راستا حضور در اجتماع، دقت در عبور از پلهها یا عرض خیابان، نوشیدن مایعات فراوان و رژیم غذایی مناسب و کمک از افراد خانواده در مصرف به موقع داروها از جمله موارد قابل توجه است.
نظر شما