محمد هادی صادقی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در ادامه تحقیقات روی برگ درخت خرما برای تغذیه دامهای استان بوشهر، در سال جاری دو پروژه تحقیقاتی استفاده از برگ درخت خرما در تغذیه گوساله های پرواری انجام شد.
وی نتایج این طرح را رضایتبخش توصیف کرد و ادامه داد: این طرح مورد بازدید مسئولان موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و معاونت بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی نیز قرار گرفت..
کارشناس ارشد بخش علوم دامی مرکز تحقیقات کشاورزی ومنابع طبیعی استان بوشهر افزود: در این پروژهها شکل خردشده و خیس شده برگ درخت خرما در مقایسه با کاه گندم و نیز استفاده از برگ خرما با اوره و ملاس در مقایسه با برگ خرمای عملآوری نشده و کاه گندم مورد مطالعه قرار گرفت.
وی اضافه کرد: با اجرای این طرح مشخص شد که برگ درخت خرمای عمل آوری شده و حتی برگ خرمایی که فقط خرد شده بود در مقایسه با کاه گندم افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک مناسبی در گوسالههای پرواری تولید میکند .
شایان ذکر است در استان بوشهر حدود بیش از 6 میلیون اصل نخل وجود دارد که می توان حدود 60 هزار تن علوفه تولید کرد.
هر ساله یک ردیف به تعداد شاخههای درخت نخل اضافه میشود و یک ردیف از شاخههای درخت نخل نیز خشک میشود که نخلداران برای بهبود وضعیت نخیلات خود، شاخههای خشکشده را قطع میکنند.
بسیاری از کشاورزان و نخلداران برای از بین بردن شاخههای قطعشده، آنها را میسوزاند تا به نوعی آنها را از مزارع و باغات خود بیرون کنند و بتوانند عملیات شخمزدن، آبیاری و . . . را به راحتی در نخیلات خود انجام دهند.
نظر شما