به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین یزدان پناه ظهر پنجشنبه در مراسم افتتاحیه همایش آموزشی، توجیهی سامانه کشوری نظارت بر معاملات دستگاههای اجرایی که با حضور نمایندگان دستگاههای اجرایی استان در سالن اجتماعات دادگستری برگزار شد با اشاره به شعار تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی اظهارداشت: رصد کردن و نظارت بر معاملات دولتی که حجم بسیار عظیمی از جریان مالی اقتصاد کشور را به خود اختصاص می دهد از اهداف کلی و در دستور کار سازمان بازرسی کل کشور به ویژه در سال 1391 قرار گرفته است.
وی افزود: با راه اندازی و تکمیل این سامانه و کنترل مناقصه ها و مزایده ها از این طریق معاملات دولتی شفاف می شود و هزینه ها هم کاهش می یابد.
بازرس کل استان قزوین تصریح کرد: شفاف سازی و قانونمند شدن فرآیند معاملات یکی از مهمترین راهکارهای جلوگیری از فساد در نظام مالی و اقتصادی هر کشور است و با این کار می توان مبادی ورود فساد و راههای نامشروع تقلب و تبانی در معاملات، ارائه اطلاعات غلط، فرار از پرداخت مالیات، اختلاس، ارتشاء، رانت جویی، هدر رفتن منابع مالی دولتی و نظایر آن را مسدود کرد.
وی ادامه داد: ایجاد بانک اطلاعاتی و پایگاه ملی اطلاع رسانی مناقصات، جریان اطلاعات مربوط به معاملات دولتی را در سطح جامعه گسترش داده و زمینه بسیاری از تخلفات، رانت خواری ها، مناسبات ناصحیح، انحصار طلبی، تبانی و فسادهای مالی و اداری را از میان بر می دارد.
یزدان پناه در خصوص بانک اطلاعات مناقصات هم گفت: بانک اطلاعات مناقصات بستر مناسبی برای دستگاههای نظارتی به ویژه سازمان بازرسی کل کشور به عنوان عالی ترین ارگان نظارتی نظام است که نظارت بر فرآیند اجرای امور دستگاههای اجرایی را فراهم می کند.
وی یادآورشد: اطلاعات ثبت شده توسط دستگاههای اجرایی در این سامانه به دستگاه نظارتی کمک می کند تا در تمامی مراحل مناقصه و حتی پس از آن امکان رصد، بازرسی و نظارت بر فرآیند معاملات دولتی وجود داشته باشد.
این مسئول بخش مهمی از برنامه های سازمان بازرسی را مربوط به مناقصات و معاملات دولتی دانست و اضافه کرد: مناقصه ها و مزایده ها از گلوگاههای تخلف و مفاسد اقتصادی بشمار می رود که اگر در این مسیر دقت و نظارت لازم صورت نگیرد احتمال بُروز مفاسد و سوء جریانات اداری و مالی وجود دارد.
بازرس کل استان تأکید کرد: هر چند در فرآیند مقابله با فساد و اصلاح ساختارها، برخورد با فساد امری اجتناب ناپذیر است ولی رویکرد عمده در نظارت سازمان بازرسی پیشگیری از وقوع تخلف و کمک به دستگاهها برای مسدود کردن گلوگاههای وقوع تخلف و جرائم است.
این مسئول در ادامه، راه اندازی سامانه کشوری نظارت بر معاملات را در راستای استقرار دستگاه نظارتی در مبادی ورود فساد در دستگاههای اجرایی عنوان کرد و یادآورشد: این اقدام از جمله عوامل مؤثر و باز دارنده ای است که موجب جلوگیری از بروز تخلفات احتمالی در سطح دستگاههای اجرایی می شود و دستگاهها نیز موظفند در جهت شفاف سازی هر چه بیشتر معاملات خود را به هنگام، دقیق و با رعایت کامل مقررات و تشریفات در سامانه ثبت کنند که امیدواریم در سال جاری در این زمینه اهتمام و دقت لازم صورت گیرد.
یزدان پناه در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از عملکرد ضعیف بعضی از دستگاههای اجرایی استان قزوین در زمینه ثبت معاملات خود در سامانه یاد شده بیان کرد: متأسفانه در سال گذشته تعداد محدودی از دستگاهها میزان ثبت معاملاتشان در سامانه منطبق با واقعیات بوده است و در این میان اداره کل راه و ترابری استان بیشترین میزان ثبت معاملات را در سامانه به خود اختصاص داده است که جای تقدیر دارد.
وی گفت: نهادینه شدن فرهنگ نظارت و تحقق مأموریت های سازمان بازرسی نیازمند همکاری متخصصان و کارشناسان دستگاههای اجرایی است و اگر تنها به یک دستگاه محدود و معین سپرده شود مأموریت های دستگاه نظارتی تحقق نخواهد یافت.
یزدان پناه نشانی اینترتی سامانه کشوری نظارت بر معلاملات دستگاههای اجرایی را http://tender.bazrasi.ir اعلام کرد.
قزوین- خبرگزاری مهر: بازرس کل استان قزوین گفت: راه اندازی سامانه نظارتی ثبت معاملات دستگاههای اجرایی گامی دیگر در جهت شفاف سازی و تحقق دولت الکترونیک است و موجب کاهش تخلف احتمالی در دستگاهای اجرایی می شود.
کد خبر 1575228
نظر شما