به گزارش خبرنگار مهر، راهی که هانری چهارم از کودکی تا شهریاری کشورش پیمود، عصری از تاریخ این کشور را دربرمیگیرد که در آن قتل و خشونت، دروغ و خیانت و سیاست با ابزار دشنه و زهر در زشتترین شکل خود ظفرمندی میکرد.
این دوران در واقع عصر جنگهای عقیدتی است که هانری با منشور نانت و اعلام آزادی و برابری ادیان به آنها پایان بخشید اما در پایان خود قربانی لهیب آتش آن شد.
قرن شانزدهم در اروپا قرنی پرتلاطم است. هم سرآغاز شکوفایی دانش و هنر در نهضت رنسانس است و هم شاهد بروز قهر و خشونت میان کیشهای پروتستان و کاتولیک و جنگهای تباهی آور عقیدتی. هانری چهارم در این عصر زندگی میکرد و فرمان میراند.
موضوع رمان «عروسی خونین پاریس» نه کم و بیش، زندگی این شخصیت در چارچوب این دوران و در گستره تمامی قاره اروپا است.
هاینریش مان در این رمان بر گرد قهرمان خود به توصیف همه انسانهایی میپردازد که بر سرنوشت این زمانه آیندهساز تنیدند یا از آن شکل پذیرفتند.
بدین سان، رمان «جوانی و فرجام شاه هانری چهارم» که در واقع نام دیگر «عروسی خونین پاریس» است، در دو کتاب، 17 فصل و بیش از 200 پرده، سیمای همه یک قرن را پیش روی مخاطب میگیرد و خصلت رمانی تاریخی و دوران پژوه مییابد.
این کتاب حاوی شخصیتهایی از میان آزادی خواهان، آرمان خواهان، شاعران، شاهان، اندیشمندان، تاجران، عشاق، خدمتکاران و دیگر اقشار اجتماع است و خواننده را با خود به اعماق تاریخ اروپا در آستانه نوزایی میبرد.
هاینریش مان هنگام هجرت به فرانسه، طرح این رمان را میان اندک وسایل شخصیاش در چمدانی جای داد و آن را نجات داد. وی در سالهای اقامت در این کشور، در اوج پختگی هنریاش این رمان را با تمام اندوخته تجربه و دانشی که داشت نوشت و آن را به عنوان حماسهای از عصر نوزایی به یادگار گذاشت.
این رمان همراه با سه یادداشت از محمود حدادی درباره رمان تاریخی، نویسنده و اثرش و نیز گاهنامه جنگهای عقیدتی در فرانسه منتشر شده است.
رمان 584 صفحهای «عروسی خونین پاریس» با بهای 14 هزار و 900 تومان از سوی انتشارات کتاب پارسه روانه بازار نشر شده است. این ناشر پیش از این رمان «فرشته آبی» را از همین نویسنده و مترجم منتشر کرده است.
نظر شما