۲۶ بهمن ۱۳۸۳، ۱۲:۲۹

بررسي وضعيت ناوگان حمل و نقل عمومي باري جاده اي كشور در مركز پژوهشها:

بازسازي ناوگان جاده اي با اتكا به توليد داخلي در زمان معقول تحقق نخواهد يافت

مركز پژوهش هاي مجلس اعلام كرد: با اتكا به توليد داخلي انواع كاميون توسط شركت هاي داخلي، بازسازي و جايگزيني ناوگان باري جاده اي كشور در زمان معقول تحقق نخواهد يافت.

به گزارش خبرگزاري مهر، واحد اطلاع رساني مركز پژوهشهاي مجلس به نقل از دفتر مطالعات زيربنايي اين مركز اعلام كرد:  بازسازي با جايگزيني 122 هزار دستگاه انواع كاميون با طول عمر بيش از 20 سال در يك دوره پنج ساله تنها با اتكاء به توليد داخلي و واردات، همزمان از خارج، قابل انجام است و اين در حالي است كه در حال حاضر توليد داخلي انواع كاميون توسط 2 شركت عمده توليد كننده در كشور حدود 15 هزار دستگاه در سال است.

بر اساس اعلام اين دفتر با فرض نبود نوسان و مشكلات در روند توليد داخلي و ادامه وضعيت موجود، بازسازي و جايگزيني ناوگان باري جاده اي فرسوده به زماني بيش از هشت سال نياز دارد.

مركز پژوهش ها در اين اظهارنظر كارشناسي با اشاره به اهميت و خط توليدات داخلي و تاكيد بر رشد و تقويت آن، افزود: اگر توليد داخلي بتواند از رشد كمي برخوردار باشد، براي بالا بردن كيفيت توليدات و قابل رقابت كردن آنها با محصولات مشابه در جهان، اين صنعت نيازمند بهره گيري از تكنولوژي روز دنيا مي باشد.

بر اساس اين گزارش، اتخاذ سياست منطقي همراه با تحليل هاي همه جانبه از وضع  موجود حمل ونقل باري جاده اي، تجديدنظر در سقف تعرفه واردات انواع كاميون و رساندن قيمت انواع كاميون وارداتي به سقف قيمت كاميون هاي مشابه داخلي را ضروري ساخته است.

به علاوه از طريق بسترسازي و استفاده از كمك و توان مالي دست اندركاران حمل ونقل جاده اي بدون تحميل بار مالي آن به دوش دولت (استفاده از تسهيلات هدايت شده اعتباري) مي توان براي واردات كاميون از خارج اقدام كرد. 

کد خبر 157632

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha