به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس این طرح میبایست تمامی کشتارگاههای سنتی سطح استان، تا پایان سال 89 ساماندهی شده و یا تعطیل میشدند.
در حال حاضر خراسان شمالی دارای 9 کشتارگاه در شهرهای بجنورد، اسفراین، شیروان، فاروج، گرمه، جاجرم، آشخانه، راز و شرکت کشت و صنعت بهکده رضوی است و از این تعداد، تنها کشتارگاه بجنورد، صنعتی بوده و استانداردهای لازم برای کشتار دام را دارد.
رییس شبکه دامپزشکی شهرستان بجنورد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: برای اجرای طرح ساماندهی کشتارگاههای دام سطح استان لازم است کشتارگاههای مانه و سملقان، راز، فاروج، گرمه، جاجرم، بهکده رضوی به علت ساختار سنتی و عدم قابلیت ارتقاء استانداردها و همچنین عدم نیاز به فعالیت این واحدها تعطیل شوند.
رضا رحیمی افزود: با تعطیلی این واحدها، تمامی کشتار دام استان در کشتارگاه صنعتی بجنورد که ظرفیت این میزان کشتار را دارد انجام میشود.
وی تصریح کرد: حتی با تعطیل شدن کشتارگاههای دام اسفراین وشیروان نیز کشتارگاه صنعتی بجنورد که روزانه ظرفیت کشتار 500 راس دام سبک و 50 راس دام سنگین را دارد، به تنهایی پاسخگوی نیاز استان خواهد بود.
رحیمی در مورد مشکل حمل گوشت در صورت تجمیع کشتارگاههای سطح استان تصریح کرد: در سالهای اخیر، از طریق سازمان دامپزشکی 7 دستگاه خودروی سردخانه دار، مخصوص توزیع گوشت به شهرداریهای استان تحویل داده شده است.
رییس شبکه دامپزشکی شهرستان بجنورد با بیان اینکه در حال حاضر کشتارگاههای سنتی استان به دلیل عدم نیاز بازار و جمعیت کم برخی شهرستانها به صورت چند روز در میان کشتار میکنند اظهار داشت: ساماندهی این واحدها در افزایش سلامت فرآوردههای گوشتی تاثیر بسزایی دارد.
وی تصریح کرد: در برخی از این کشتارگاهها، قصابان به صورت سنتی مراحل خرید دام زنده از میدانهای فروش، حمل و کشتار و فروش گوشت در قصابیها را انجام داده و در واقع در این واحدها از مجموع چندین فعالیت یک کشتارگاه صنعتی، تنها کشتار دام صورت میگیرد.
فرمانداریها آماده اجرای طرح ساماندهی کشتارگاهها
معاون عمرانی استانداری خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مقدمات و هماهنگیهای لازم برای اجرای این طرح آماده شده و دستورات مقتضی نیز صادر شده است.
احمدرضا عفتی افزود: تمامی فرمانداریهای استان رضایت خود را برای اجرای هرچه سریعتر طرح ساماندهی و تعطیلی کشتارگاههای سنتی شهرهای مربوطه اعلام کردهاند.
وی تاکید کرد: برای اجرای این طرح از طرف معاونت عمرانی استانداری و فرمانداری شهرستهای استان، هیچ گونه مشکلی وجود ندارد.
با توجه به این گفته معاون عمرانی استاندار و اعلام آمادگی کامل سازمان دامپزشکی و شهرداری بجنورد برای اجرای طرح ساماندهی و تجمیع کشتارگاههای استان این سوال در ذهن متبادر میشود که پس مشکل عدم اجرای این طرح چیست؟
فرمانداریها و سازمان دامپزشکی در حالی که مصرانه بر اجرای طرح ساماندهی کشتارگاههای خراسان شمالی پافشاری میکنند اما در پاسخ به این سوال، توپ را به زمین یکدیگر انداخته و پاسخ روشنی در این خصوص ارائه نمیکنند.
نظر شما