به گزارش خبرنگار مهر، رئیس شورای شهر یزد صبح یکشنبه در مراسم بهره برداری از کارخانه کمپوست یزد با اشاره به اینکه قرارداد و احداث کارخانه کمپوست در سال 84 منعقد شده و مدت زمان آن نیز 18 ماه بوده است، از طولانی شدن زمان بهره برداری انتقاد کرد.
حجت الاسلام حمیدرضا مطهریان با تاکید بر اینکه هیچ دلیلی این همه تاخیر را توجیه نمی کند در عین حال افزود: پایلوت بودن اجرای کمپوست در یزد از دلایل عمده طولانی شدن بهره برداری از این پروژه است.
وی همچنین به شهروندان توصیه کرد: از مبدأ زبالهها را تفکیک کنند تا مراحل تبدیل زباله به کمپوست سریعتر انجام شود.
رئیس شورای اسلامی شهر یزد ابراز امیدواری کرد: در نهایت تا یک ماه و نیم آینده کود مغذی در این کارخانه تولید شود.
شهردار یزد نیز در این مراسم اظهار داشت: روزانه 250 تا 300 تن زباله در یزد تولید میشود که دفن آنها نیازمند اراضی بسیار وسیعی است تا در شرایط عالی دفع شود.
علیاکبر وکیلی افزود: حتی اگر دفن زباله به صورت اصولی انجام شود، برخی آلودگیهای زیست محیطی خواه ناخواه به وجود می آید که این امر بر ضرورت احداث کارخانه کمپوست می افزاید.
کارخانه کمپوست یزد با صرف هزینه ای حدود 48 میلیارد ریال بهره برداری شد که حدود 30 میلیارد و 521 میلیون ریال آن از سوی پیمانکار و حدود 17 میلیارد و 70 میلیون ریال آن از سوی شهرداری هزینه شده است.
کارخانه تولید کود کمپوست یزد در کیلومتر هشت جاده سیمان آزادگان در شمال شرق یزد با مساحت کل 150 هکتار و مساحت سایت مرکزی 8هزار مترمربع در ظرفیت اسمی 250 تن زباله در یک شیفت کاری به بهرهبرداری رسیده است.
در این کارخانه مواد زائد ارگانیک از قبیل گیاهان، مواد غذایی و در مجموع زباله های تر که میزان آن در شهر یزد 60 تا 70 درصد مجموع زباله های تولیدی است، طی فرایندی به کود کمپوست تبدیل می شود.
نظر شما