به گزارش خبرنگار مهر، استان اصفهان به عنوان یکی از محوریترین استانهای کشور همواره نقش تعیین کننده در مناسبات مختلف به ویژه در حوزه مذهبی، اقتصادی و سیاسی داشته و همین امر حساسیت کرسیهای مدیریتی در این استان در دستگاهها و سازمانها و نهادهای آن را بیشتر میکند و حتی بسیاری از رویدادهایی که در اصفهان به وقوع میپیوندد، تأثیر به سزایی در روند امور در کشور دارد.
با این تفسیر به راحتی میتوان نقش تعیین کنندهای را که یک مدیر در دستگاههای استان اصفهان بازی میکند، حس کرد و به همان میزان نبود یک مدیر کارآمد در جایگاه مورد نظر بسیاری از مناسبات را مخدوش میکند و آسیب اساسی به برنامه ریزیهای کوتاه مدت و میان مدت میزند و از آن جایی که در کشور تغییر در سیستم مدیریتی سبب تغییر در برنامههای آن و یا حداقل در روند اجرا یک سازمان یا دستگاه میشود، برکناری یک نفر از سمت مدیریت و عدم تعیین یک فرد به عنوان مدیر بعدی ضربه زیادی به روند پیگیری امور میزند که در نهایت امر دود آن به چشم ارباب رجوع یعنی مردم میرود.
پدیده ای که حالا میتوان از آن به عنوان یک اپیدمی یاد کرد، پدیدهای نه چندان جالب است که انسجام مدیریتی و دستگاهی را از بین میبرد که در یکسال اخیر در استان اصفهان شیوع پیدا کرده و آن پدیدهای با عنوان اپیدمی مدیریتی از نوع سرپرستی است.
در یک سال اخیر چندین دستگاه مهم و حساس استان اصفهان از جمله اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و این اواخر سازمان حج و زیارت استان اصفهان پس از برکناری یا استعفای مدیر با سرپرست اداره میشوند.
نخست به اداره بسیار مهم میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری میپردازیم که همواره به دلیل فراوانی آثار و بناهای تاریخی و جاذبههای گردشگری و نیز وجود هنرمندان به نام صنایع دستی در استان اصفهان زیر ذره بین هنر دوستان و مردم اصفهانی بوده است.
پس از آنکه اسفندیار حیدری پور سکان میراث فرهنگی اصفهان را به دست گرفت، در طول زمان تصدی خود این حوزه را دچار تحول کرد که فعالیت بر روی تپه اشرف، تپه سیلک، ارسال پروندههای چهل ستون و باغ فین کاشان به منظور ثبت جهانی از جمله اقدامات شاخص وی بود. حیدری پور همچنین ثبت جهانی مسجد جامع و محور فرهنگی تاریخی چهار باغ را با جدیت دنبال میکرد.
این مدیر فرهنگی از اصفهان بار سفر بست و برای تکیه زدن بر مسند مدیر کل مناطق آزاد تجاری قشم مقصد اقتصادی را انتخاب کرد و پس از آن محسن مصلحی که سالها در حوزه گردشگری استان کار کرده بود از 24 آذر ماه 90 با حفظ سمت خود طی حکمی از سوی روحالله احمدزاده که در آن زمان ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور را بر عهده داشت، به عنوان سرپرست این اداره کل منصوب شد.
از آن زمان تاکنون خبری از تعیین مدیر در این حوزه نیست و با گذشت بیش از چهار ماه و اتمام زمان قانونی برای اداره شدن یک سازمان و اداره کل با سرپرست هنوز مدیری از سوی مسئولان کشوری انتخاب نشده است.
اداره کل بعدی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است که پس از آن که گلایههای جمعی از هنرمندان و نویسندگان و خبرنگاران از نوع عملکرد این اداره به گوش استاندار اصفهان رسید، وی با قبول این ایرادها با بیان اینکه هنر در اداره ارشاد اصفهان سوخته، اظهار داشت: خبری در اداره فرهنگ و ارشاد ما نیست و هنرمندان در عرصههای مختلف همواره ابراز نارضایتی از عملکرد مسئولان فرهنگی استان میکنند.
ذاکر اصفهانی تاکید کرد: اصفهان شهر شهیدان با فرهنگی فاخر است و اندیشه شیعی و مکتب اصفهان همواره زبانزد عام و خاص بوده و هنرمندان بسیاری در این آب و خاک پرورش یافته و توانمندیهای خود را به رخ جهانیان کشیدهاند، اما با تمام این ظرفیتها عملکرد ضعیف مسئولان در این حوزه توانمندیها و سرمایههای هنری و فرهنگی را هدر دادهاند و همین گلایهها و صحبتها دست به دست هم داد تا استاندار اصفهان سید علیرضا حسینی را بدون در نظر گرفتن فردی دیگر از سمت خود برکنار کند و پس از چند روز اصغر مختاری در 12 دی ماه طی حکمی از سوی حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان سرپرست این اداره کل منصوب شد.
هنوز هم با وجود معرفی چند نفر از سوی استاندار اصفهان برای تصدی گری این سمت، وزیر هیچ کدام از این پیشنهادها را نپذیرفته و همچنان سرپرستی در این اداره کل ادامه دارد و ذاکر اصفهانی در رسانهها عنوان کرده بود که بی مدیر ماندن ارشاد اصفهان به دلیل تعلل وزارتخانه است.
اما سومین قرعه به نام سازمان حج و زیارت استان اصفهان افتاد و حجت الاسلام حسن سقایی پس از چند سال مدیریت در سازمان حج و زیارت برکنار شد و در حال حاضر با سرپرستی غلامعلی زاهدی که یک دوره سرپرستی پیش از سقایی را نیز در کارنامه دارد، اداره میشود.
علیرضا ذاکراصفهانی در همین خصوص در پاسخ به این سؤال که "بالاخره سرانجام مدیریت اداره کل ارشاد اصفهان پس از چند ماه از برکناری علیرضا حسینی از این سمت به کجا رسید؟"، اظهار داشت: به زودی این امر محقق میشود و ما به دنبال فردی کارآمد برای تصدیگری این حوزه بودیم که بتواند وظایف خود را به خوبی انجام دهد.
وی تصریح کرد: تنها تعیین مدیر در دستگاهها و ادارههای استانها با استانداران نیست و مدیر باید از جانب وزیر مربوطه تعیین شود و به تأیید استاندار استان برسد.
استاندار اصفهان در پاسخ به اینکه "پس از برکناری حجتالاسلام سقائیان مدیرکل حج و زیارت استان اصفهان در حال حاضر مدیریت این اداره به عهده سرپرست است، چه کسی جایگزین میشود؟"، گفت: انتصاب برای مدیر آینده این سازمان نیز در دستور کار است و در حال بررسی گزینهها هستیم.
با تصویب قانون ادغام وزارتخانه سازمانها و دستگاههایی را که در جریان این ادغام باید یک مدیریتی اداره میشدند به این آمار افزود که از آن جمله میتوان به ادغام سازمانهای صنایع و معادن و بازرگانی به سازمان "صنعت، معدن، تجارت" و ادغام سازمانهای کار و تعاون و رفاه اجتماعی و تشکیل اداره کل "کار، تعاون و رفاه اجتماعی" اشاره کرد که دومی به سرعت پس از جریان ادغام هوشنگ قادریان رئیس اداره کار برکنار شد و هادی زاده هم که مدت کوتاهی سرپرست اداره تعاون بود جای خود را به سرهنگ قادری دادند تا وی مدیریت اداره کل "کار، تعاون و رفاه اجتماعی" را بر عهده بگیرد اما سازمان "صنعت، معدن، تجارت" همچنان با سرپرستی مظفر انصاری اداره میشود.
همچنین پس از ادغام حوزه جوانان و تربیت بدنی و تشکیل وزارتخانه ورزش و جوانان علی القاعده باید دو سازمان تربیت بندی و سازمان ملی جوانان در استان اصفهان نیز با یکدیگر ادغام میشدند و یک مدیر تعیین میشد اما در حال حاضر این دو اداره به همان شیوه قبلی اداره میشود و تغییری صورت نگرفته است.
نظر شما