به گزارش خبرنگار مهر، همایش «حقوق مالکیت صنعتی؛ نقد و بررسی قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی، نام و علائم تجاری» و گرامیداشت روز جهانی مالکیت فکری طی روزهای یکشنبه و دوشنبه 10 و 11 اردیبهشت در دانشگاه تربیت مدرس در تهران برگزار میشود.
پیشینه قانونگذاری در زمینه حقوق مالکیت صنعتی در ایران به «قانون علامات صنعتی و تجارتی» مصوب 9 فروردین 1304 بازمیگردد که نظام ثبت علائم تجاری و شناسایی «حق انحصار استفاده از علامت» را در ایران بنا نهاد و در یکم تیر 1310 جای خود را به قانون دیگری با عنوان «قانون ثبت علائم و اختراعات» داد.
دولت ایران در 11 شهریور 1338 به عضویت کنوانسیون مالکیت صنعتی پاریس درآمد، اما اصلاح و بهروزسازی قانون مصوب 1310 و اقدام برای تطابق آن با الزامات معاهده پاریس تا 3 بهمن سال 1386 و تصویب «قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجاری» به درازا کشید.
این قانون که بنا بر پارهای ملاحظات و اختلاف نظرها مطابق اصل (85) قانون اساسی به صورت آزمایشی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، برای اولین بار مالکیت فکری طرح صنعتی را نیز مورد حمایت قرار داد.
با توجه به اینکه مهلت پنج ساله اجرای آزمایشی قانون در نیمه دوم سال جاری به پایان میرسد، انجمن علمی حقوق مالکیت فکری ایران برای ارزیابی نقاط قوت و ضعف قانون با همکاری و همفکری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و مشارکت مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی، همایش «حقوق مالکیت صنعتی؛ نقد و بررسی قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی، نام و علائم تجاری» را برگزار میکند.
بنا بر تصمیم شورای سیاستگذاری همایش (شامل سیدحسین صفایی، سیدحسن میرحسینی، محسن نجفیخواه، محمود صادقی، محمدحسن کیانی، ستار زرکلام، مهدی زاهدی و حمید عزیزی) ضمن انتشار فراخوان عمومی مقاله، مستقیماً از استادان دانشگاه و دانشآموختگان رشته حقوق مالکیت فکری جهت تجزیه و تحلیل و تأملات نظری و تطبیقی و از مسئولان اداره مالکیت صنعتی و قضات و وکلای دادگستری جهت تجزیه و تحلیل مشکلات عملی و قضایی قانون دعوت به عمل آمد.
محورهای این همایش عبارتند از: حقوق اختراعات، حقوق طرحهای صنعتی، حقوق علائم تجاری و مباحث مشترک.
دبیر همایش مذکور محمود صادقی، دانشیار حقوق دانشگاه تربیت مدرس و نایب رئیس انجمن علمی حقوق مالکیت فکری ایران است.
همایش شامل برنامه افتتاحیه و چهار نشست در دو روز خواهد بود. زمان نشستهای صبح از ساعت 8:30 تا 13 و نشستهای بعد از ظهر پس از ادای نماز و صرف ناهار از ساعت 14 تا 18 خواهد بود.
نظر شما