به گزارش خبرنگار مهر، محمد تقی جوان شورابی پیش از ظهر سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: خسارات راه های اصلی و فرعی معادل 67 میلیارد و 347 میلیون ریال و خسارات راه های روستایی معادل 235 میلیارد و 400 میلیون ریال برآورد شده است.
وی، حوادث طبیعی اخیر را شامل سیلاب ، آب گرفتگی و رانش زمین ذکر کرد.
شورابی اظهار داشت: این میزان اعتبار به ستاد مدیریت بحران استان منعکس شده تا با تخصیص آن، عملیات بهسازی، تثبیت لایه های سازه ای راه ها و در مجموع بازسازی اساسی و عملیات مهندسی راه ها انجام شود.
رئیس شورای حمل و نقل گلستان با اشاره به این که طی روزهای گذشته در 30 کیلومتر از راه های روستایی و کوهستانی استان رانش زمین دیده شده، گفت: استعداد رانش در حدود 200 کیلومتر از مجموع یکهزار و 200 کیلومتر راه روستایی استان وجود دارد که اخیرا این پدیده در 30 کیلومتر آن اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: طی بارندگی های اخیر در 53 نقطه و 9 شهرستان استان رانش بوقوع پیوسته که بیشترین آنها در 19 نقطه مینودشت و گالیکش و 13 نقطه علی آباد کتول و رامیان رخ داده است.
قائم مقام وزیر و مدیرکل راه و شهرسازی گلستان، علت اصلی این پدیده را عوامل طبیعی و نوع خاک دانست و گفت: عامل تشدید کننده این پدیده و لغزش لایه های خاک، نفوذ آب به لایه های زیرین خاک بر اثر تغییرات جوی ناگهانی روزهای گذشته است.
وی گفت: وقوع رانش یک پدیده طبیعی است که نمی توان بطور کامل آن را حذف کرد بلکه با برنامه ریزی برای انجام عملیات مهندسی، آبخیزداری و نگهداشت آب و خاک می توان از خسارات مالی و جانی آن جلوگیری کرد تا اجازه نفوذ آب به لایه های زیر سازه ها داده نشود.
شورابی متذکر شد: درهنگام وقوع این پدیده، با انجام به موقع عملیات راهداری، برداشت ریزش ها و تثبیت لغز ش ها، راه های مسدود شده استان، ترمیم و به طور موقت بازگشایی شدند.
گلستان بیش از پنج هزار کیلومتر راه اصلی و فرعی دارد.
نظر شما