سید جعفر تشکری هاشمی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه کاهش ترافیک، آلودگیهای زیست محیطی و مصرف انرژی از جمله مزایای استفاده از دوچرخه و توسعه فرهنگ دوچرخهسواری است، گفت: تهران نیازمند سرمایهگذاری برای ترویج دوچرخهسواری به عنوان یک مدل اصلی حمل و نقلی است و این مهم در سالجاری به صورت جدی از سوی مدیریت شهری مورد پیگیری قرار گرفته و اجرایی می شود.
وی با تاکید بر اینکه ابتدا باید دوچرخه را در اختیار شهروندان قرار دهیم و شرایط را برای دوچرخه سواری آنها فراهم کنیم و سپس انتظار گسترش دوچرخه سواری را داشته باشیم، گفت: در این صورت و با در دسترس قرار دادن دوچرخه و فراهم کردن شرایط، شهروندان از این وسیله استقبال میکنند و به مرور فرهنگ دوچرخه سواری نهادینه میشود.
معاون شهردار تهران رعایت قانون از سوی دوچرخه سواران و سایر رانندگان را پیش نیاز توسعه فرهنگ دوچرخه سواری دانست و اظهارداشت: دراین میان آنچه باید مورد توجه راکبان دوچرخه و رانندگان سایر وسایل نقلیه قرار گیرد، توجه به فرهنگ ترافیک و رعایت قوانین و مقرارت راهنمایی و رانندگی است تا ایمنی و سلامتی دوچرخه سواران به خطر نیفتد.
وی با اعلام این که اولویت نخست، احداث مسیرهای دوچرخه سواری در معابری است که شیب استاندارد دارند، گفت: همچنین در تلاشیم تا برای افرادی که از دوچرخههای شخصی خود برای تردد در شهر استفاده میکنند، پارکینگهای نگهداری دوچرخه در نقاطی مانند ایستگاههای مترو ایجاد کنیم تا همه شهروندان بتوانند از دوچرخه برای تردد در سطح شهر استفاده کنند.
تشکری هاشمی ادامه داد: در حال حاضر بیش از چهارهزار دستگاه دوچرخه در خانههای دوچرخه سطح شهر وجود دارد و 30 هزار نفر به صورت رسمی عضو خانه های دوچرخه هستند.
وی با بیان این که شورای شهر تنها 5 میلیارد تومان برای توسعه خطوط دوچرخه سواری در پایتخت در بودجه امسال شهرداری پیش بینی کرده است گفت: در صورتی که برنامه ها و طرح های شهرداری دررابطه با توسعه دوچرخه سواری مورد تایید اعضای شورای شهر تهران قرار گیرد این بودجه در متمم افزایش پیدا می کند.
معاون شهردار تهران تصریح کرد: دوچرخه به عنوان وسیله نقلیه ای بدون داشتن آلودگی هوا و آلودگی صوتی می تواند ورزش مناسبی به شمار آید. در واقع دوچرخه سواری علاوه بر اینکه می تواند برای شخص دوچرخه سوار مفید باشد می تواند به داشتن جامعه ای سالم و با نشاط کمک کند.
نظر شما