به گزارش خبرنگار مهر، ایرج حیدریان بعد از ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: همچنین سطح آبهای زیر زمینی نیز پس از سه سال خشکسالی متوالی یک و نیم متر مکعب بیشتر شده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان گلستان گفت: با توجه به بارشهای اخیر میزان مصرف مورد نیاز کشاورزان برآورد و آب مورد نیاز آنان تامین می شود.
وی گفت: تا 22 فروردین ماه سال جاری 494 میلی لیتر بارندگی در استان داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال قبل 282 درصد رشد را نشان می دهد.
وی افزود: در آمار دراز مدت این میزان 335 میلی لیتر بوده است که بارندگی های امسال 48 درصد رشد را نشان می دهد.
وی تصریح کرد: گرگان رود، نکارود، اترک و قره سو با توجه به سالهای خشکسالی لایروبی شده اند که اگر این امر اتفاق نمی افتاد در حادثه سیل اخیر میزان خسارات بالا می رفت.
حیدریان گفت: قبل از حادثه سیل در استان، تمام تاسیسات آبی در سطح استان تعمیر و نگهداری شده و آب سدها نیز مدیریت و تنظیم شده است.
وی ادامه داد: در حین سیل نیز اقداماتی چون، اندازه گیری و پایش مستمر جریان آب ورودی به رودخانه ها، رهاسازی در شبکه ها به طور کامل، حفر 7 کیلومتر کانال انقال آب در شمال آق قلا، 5 کیلومتر کانال در بالادست خواجه نفس، پیمایش و گشت مداوم و بکارگیری 6 دستگاه کامیون، 6 دستگاه بولدوزر، 2 دستگاه سوخت رسان،20 بیل مکانیکی و 6 لودر توسط شرکت آب منطقه ای انجام شد.
حیدریان با اشاره به سامانه انحراف سیلاب آقدکش گفت: مسیر انحرافی آقدکش سالها مورد بحث بود و مطالعات ان نیز انجام شده است .
وی افزود: این طرح در بودجه سال 91 نیز پیوست شده است و پس از بررسی در مجلس و ابلاغ اجرایی خواهد شد.
حیدریان اضافه کرد: رسوب برداری سد وشمگیر نیزپس از طرح در سالهای 85 و 86 در سال 87 ردیف اجرایی گرفت و با رقم 21 میلیارد تومان و با افزایش ارتفاع مخازن 1و2 و احداث یک مخزن ظرفیت آن دو برابر می شود.
وی با اشاره به حادثه سیل اخیر در استان گفت: رودخانه های استان کم شیب و با رسوب گذاری زیادی هستند و برای رسوب گیری رودخانه ها مبلغ 70 میلیارد ریال پیش بینی شده است.
حدیریان در ادامه گفت: با بررسی های انجام شده تا ارتفاع دو هزار متر منابع برف زیادی نداریم که مشکلی ایجاد کند.
وی با اشاره به طرح زهکشی 280 هزار هکتاری اراضی استان گفت: این طرح در مصوبات سفر ریاست جمهوری قرار گرفت و اولویت بندی شد و در اولویت اول 10 هزار هکتار از اراضی قرار گرفت که با منابع موجود زهکشی چهار هزار هکتار آن آغاز شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان ادامه داد: با تامین منابع و اجرای این طرح راندمان افزایش محصول تا دو نیم برابر افزایش می یابد، برخی از اراضی زهکشی شده نیز نیاز به تعریض و تعمیق دارند.
وی یادآور شد: زهکشی چهار هزار هکتار از اراضی استان با 73 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز آغاز شده است و برای اجرای تمام طرح با قیمت فعلی نیاز به 700 میلیارد تومان اعتبار است.
نظر شما