به گزارش خبرنگار مهر، موسی سوری در نشست خبری درباره آخرین وضعیت توسعه فازهای جدید پارس جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر با اعمال تحریمهای بینالمللی و خروج شرکتهای بزرگ نفتی از پارس جنوبی رکورد ساخت پالایشگاههای گاز در منطقه عسلویه شکسته شده است، گفت: در طرح توسعه فاز 4 و 5 پارس جنوبی که توسط شرکتهای خارجی اجرا می شد، در مدت 39 ماه 50 درصد پیشرفت اجرایی حاصل شد.
مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس با اعلام اینکه هم اکنون در مدت 25 ماه در طرح توسعه فازهای 13، 22 تا 24 پارس جنوبی حدود 50 درصد پیشرفت حاصل شده است، تصریح کرد: این بدان معناست که هم اکنون شرکتهای پیمانکاری داخلی حدود 2 برابر متوسط پیشرفت کار شرکتهای خارجی فعالیت انجام داده اند.
این مقام مسئول همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر از جزئیات اولتیماتوم گازی وزارت نفت ایران به شرکت چینی "سی ان پی سی" در طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبی اظهار داشت: فاز 11 پارس جنوبی در یک بلوک مرزی قرار دارد که وزارت نفت پیشنهاد توسعه 52 ماهه این فاز مشترک گازی را به چینی ها ارائه کرده است.
وی با یادآوری اینکه در شرایط فعلی این شرکت چینی مطابق با برنامه زمانبندی تعریف شده در طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبی عمل نمی کند، تاکید کرد: وزیر نفت فرصت 30 روزه ای برای تسریع در فعالیتهای این شرکت آسیایی تعیین کرده است.
سوری با اعلام اینکه در یک سال گذشته مذاکرات متعددی بین مسئولان شرکت نفت ایران و "سی ان پی سی" چین در تهران و پکن انجام شده است، اظهارداشت: قطعا اگر چینی ها در مدت زمان تعیین شده نسبت به تسریع در اجرای پروزه اقدام نکنند با برگزاری مناقصات مجدد پیمانکاران داخلی جایگزین خواهند شد.
این عضو هیئت مدیره سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس همچنین در خصوص آخرین وضعیت توسعه میدان گلشن و فردوسی توسط شرکت "اس کای اس" مالزی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر گفت: این دو میدان گازی جزو میادین غیر مشترک کشور بوده و هم اکنون در اولویت توسعه قرار ندارند.
سوری با تاکید بر بر اینکه اگر شرکت مالزیایی وضعیت قرارداد توسعه میدان گازی فردوسی و گلشن را نهایی نکند تصمیم دیگری گرفته خواهد شد، تصریح کرد: پیش بینی میشود تا پایان نیمه نخست سال جاری قرارداد شرکت اس کای اس مالزی در طرح توسعه میدان گلشن و فردوسی به حالت تعلیق درآید.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با یادآوری اینکه سال گذشته شرکت سینوک چین از طرح توسعه میدان گازی پارس شمالی کناره گیری کرده بود، اظهار داشت: اما اخیرا این شرکت آسیایی برای حضور در این پروژه گازی اظهار تمایل کرده است که درخواست آنها در چارچوب حفظ منافع ملی مورد بررسی قرار می گیرد.
ساخت یک سکوی پارس جنوبی توسط خارجی ها
وی در خصوص سفارش ساخت برخی از سازه های دریایی فازهای پارس جنوبی به برخی از سازندگان خارجی، بیان کرد: هم اکنون با واگذاری حداکثری ساخت کالا و تجهیزات به سازندگان داخلی ظرفیت تولید داخل تکمیل شده و یا هنوز به مرحله بالفعل نرسیده است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه تاخیر در پارس جنوبی زیان و عدم النفع هنگفتی به همراه دارد، اعلام کرد: براین اساس اخیرا پس از سفارش ساخت و تعمیرات دو گوی شناور به شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ساخت یک گوی شناور هم به یک سازنده خارجی واگذار شده است.
وی از دریافت مجوز ساخت یک سکوی جدید دریایی به یک سازنده خارجی خبر داد و خاطر نشان کرد: تمام تلاش وزارت نفت تسریع در توسعه فازهای میدان مشترک پارس جنوبی است.
نظر شما