به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از سه کتاب حجت الاسلام محمد رضا زائری با عنوان «حجاب بی حجاب»، «قدم کلیکهایتان بر چشم» و «باید رفت» عصر روز دوشنبه 4 اردیبهشت در فرهنگسرای ارسباران تهران برگزار شد.
در این مراسم رضا امیرخانی در سخنانی با اشاره به خاطره حضور خود در لبنان گفت: سالها پیش در کشور لبنان پیگیر انتشار کتابهایم بودم و در خیابان الحمراء لبنان یک روحانی جوان را یافتم که تقاضای کمک من را پذیرفت. با او در خیابانها به دنبال یافتن دفتر ناشران حرکت میکردیم. او بسیار سریعتر از من حرکت میکرد و همین مساله من را خسته کرد. از او خواستم که کمی استراحت کنیم و همین مساله باعث شد من را به یک قهوه در یک کافه دعوت کند. بعدها فهمیدم آن روحانی جوان که با یک فنجان قهوه خستگی را از تن من درآورد خود روزه بوده است. این رفتار همان چیزی است من در منش رفتاری محمدرضا زائری هم آن را یافتهام.
امیرخانی افزود: همیشه برایم این سوال مطرح بوده است که طریقت و شریعت در دین ما کجا میتواند خود را در معرض دید درآورد و چیست که گفتهاند تکیه بر تقوا و دانش در طریقت کافری است. برای این کار مطالعه زیادی کردم اما میخواهم کلامم را اینگونه ارائه دهم: همیشه فاصله میان مسجد و حسینیه برای من مهم بوده است. در مسجد منبر قرار میدهند که خودش قرص است و اگر کمی هم بر روی آن سستی کنیم او ما را حفظ میکند اما در حسینیه چهارپایه قرار میدهند که اگر ذرهای بر روی آن سستی کنی، میاندازتت. من هم امروز به احترام فردی سخن میگویم که منبر را کنار گذاشته است و بر روی چهارپایه ایستاده و سخن میگوید.
زائری اهل گلایه نیست
حسام الدین آشنا نیز دیگر سخنران این مراسم بود که در ابتدا با اشاره به رویکرد دین محور و دغدغهمند زائری در تمامی آثارش گفت: در این سه کتاب تازه زائری کمتر گلایه میبینم و بر عکس او به مقام قدرشناسی و استادی از همه کسانی برآمده است که بر گردن آنها به نوعی حق دارد.
وی افزود: پیش از این نیز در کتاب نیم قرن تکاپو نوشته عبدالهادی حائری و نیز کتابی از استاد پاپلی یزدی خواندهام که چگونه کسی که همگان تحقیرش میکنند مبدل به یکی از نامآورترین اندیشمندان ایرانی میشود اما زائری در این کتاب کرامتمندانه از افرادی یاد میکند که در حق او و فرهنگ کشورش بزرگی کردهاند.
وی همچنین با اشاره به یکی از مقالات کتاب «قدم کلیکهایتان بر چشم» افزود: وقتی انسان از نوشتههای زائری رمزگشایی میکند متوجه میشود بسیاری از رفتارهای او برگرفته از رفتارهای پدرش بوده و از همین جاست که انسان به بسیاری از راز و رمزهای کلام نویسنده این سطور پی میبرد.
زائری یک متقد اجتماعی بیپرواست
حجت الاسلام علی ذوعلم نیز سخنران پایانی این مراسم بود که به جذابیت دغدغههای زائری در سه کتاب اخیرش گفت: من احساس میکنم که زائری با این سه کتاب وارد عرصه مورد نیازی شده است که گاه کسانی دیگر جرات حضور در آن را ندارند.
وی افزود: کار زائری در این سه کتاب نوعی نقد اجتماعی بیپروایانه است. او از زبان فردی که مبانی انقلاب را پذیرفته است به صورتی سریع و صریح انتقاد میکند.
ذو علم تاکد کرد: دغدغههای زائری عموما درست است و گاه راه حلهای او نیز برای من بسیار مغتنم بوده و هست هر چند که به نظرم لازم است میان برخی از آنها از عبارت «گاهی» هم استفاده کرد.
وی در پایان تاکید کرد: زائری از رویشهای انقلاب اسلامی است که نشان میدهد ظرفیتهای انقلاب اسلامی در دوره پرورش نیروهای انقلاب تا چه اندازه بوده است و اگر گوش شنوایی باشد، بر همه دولتمردان واجب است این کتابها را بخوانند.
نظر شما