۵ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۲:۲۹

همایش مالکیت معنوی-2/

فرانسیس‌گری: باید به مالکیت فکری به عنوان یک مکانیزم توانمندساز نگریست

فرانسیس‌گری: باید به مالکیت فکری به عنوان یک مکانیزم توانمندساز نگریست

مدیر کل سازمان جهانی مالکیت فکری (وایپو) در پیامی به همایش حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط تاکید کرد که باید به مالکیت فکری به عنوان یک مکانیزم توانمندساز نگاه کرد تا بتوان با چالش‌های این عرصه مقابله کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، برنامه‌های دومین همایش حقوق مالکیت ادبی، هنری و مرتبط صبح امروز سه‌شنبه 5 اردیبهشت‌ماه با قرائت پیام فرانسیس گری رئیس سازمان جهانی مالکیت فکری (وایپو) توسط کارول کرولا ادامه یافت.

گری در پیام خود روز جهانی مالکیت فکری را فرصتی برای قدردانی از سهم مالکیت فکری در نوآوری خلاقیت فرهنگی و منافع بسیاری که این دو پدیده اجتماعی برای جهان به بار می‌آورند دانست و گفت: روز جهانی مالکیت فکری همچنین فرصتی برای ایجاد تفاهم بیشتر در مورد نقش مالکیت فکری به عنوان یک عامل متعادل‌کننده بین منافع متضاد که در ارتباط با نوآوری و خلاقیت‌های فرهنگی وجود دارد، است.

گری در پیام خود این منافع را شامل منافع خالق اثر و جامعه و منافع تولیدکنندگان و مصرف کنندگان، منافع تشویق نوآوری و خلاقیت و منافع سهیم شدن در مزایای آنها دانست.

در پیام مدیرکل وایپو همچنین آمده است: امسال عنوان روز جهانی مالکیت فکری «نوآوران آینده نگر» است؛ انسان‌هایی که ابتکار آنها زندگی ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. تاثیر آنها بسیار عظیم است و گهگاهی این تاثیرات می‌تواند شیوه کار جوامع را تغییر دهد.

فرانسیس گری با ذکر مثالی در توضیح این نکته گفته است: یک نوآور چینی مثل آقای کایلون را در نظر بگیرید. وی بنیادی را برای ساخت کاغذ از خود به یادگار گذاشت. تکنولوژی‌ای که همه چیز را تغییر داد. تکنولوژی‌ای که توانست دانش را ضبط کند. اختراع دیگر اختراع دستگاه چاپ متحرک است این اختراع در اروپا توسط گوتنبرگ منتهی به ماشین چاپ شد که به نوبه خود توانست در جهت گسترش آزادسازی دانش اقدام کند.

مدیرکل سازمان جهانی مالکیت فکری تاکید کرده است ما در طول تاریخ شاهد تغییر مسیر محتوا به شکل دیجیتال بوده‌ایم و اینترنت توانسته‌ است تاثیرهای بدیع و خلاقانه‌‌ای در آفرینش‌های هنری به وجود بیاورد. در پشت بسیاری از نوآوری‌های استثنایی داستان‌هایی از انسان‌های استثنایی نیز خوابیده است. در زمانی که تعداد کمی دانشمند زن وجود داشت خانم ماری کوری تلاش فراوانی می‌کرد که خود را به عنوان یک دانشمند مطرح کند و نه فقط به عنوان همسر یک دانشمند دیگر.

مدیرکل وایپو با اشاره به تاثیر بسزایی که ماری کوری در توسعه شاخه‌های فیزیک و شیمی گفت: او به عنوان یک کارگر مهاجر در یک جامعه بیگانه کار سخت و دشواری داشت ولی انگیزه و آرزویش برای فهمیدن و دانستن موجب کشفیات اساسی شد و از این رو بود که دو جایزه نوبل را در دو رشته فیزیک و شیمی به او دادند. کوری تنها فردی بود که به چنین افتخاری دست یافت.

وی در ادامه پیام خود یادآور شده است: در زمینه هنر، نوآوری به شیوه دیدن اوضاع و شرایط با یک دید جدید مربوط می‌شود؛ یک هنرمند آینده نگر یا یک نویسنده و آهنگساز می‌تواند به ما راهی متفاوت نشان دهد؛ شیوه جدید نگریستن به جهان.

وی همچنین در پیام خود تاکید کرده است: برای مثال باب دیلان آنچه را که در هوا بود گرفت و توانست ژانرهای مختلف موزیک را به صورت اساسی تغییر دهد و موفق شد که موسیقی مردمی و موسیقی راک را به شیوه‌ای جدید در هم ادغام کند. معمارانی مانند زاها یا نورمن فوستر را در نظر بگیرد که محیط شهری ما را تغییر دادند و با شیوه‌های جدید، زندگی ما را زیباتر ساختند. در حالیکه به طور همزمان نیاز به حفظ محیط زیست را در نظر داشتند.

رئیس سازمان جهانی مالکیت فکری همچنین در پیام خود آورده است: ما نیازمند نوآوری هستیم تا بتوانیم به سمت آینده پیش برویم و بدون نوآوری ما در همین  شرایط به عنوان همین گونه انسانی که هستیم باقی می‌مانیم. برای مثال اختراعات و نوآوری در زمینه سلامت برای جامه ارزش نسبتاً کمی خواهد داشت مگر اینکه توسط اقشار وسیعی از مردم مورد استفاده قرار گیرد.

فرانسیس گری ادامه داده است: این یکی از دشواری‌‌های سیاست گذاری است؛ از یک سو هزینه نوآوری در پزشکی مدرن بسیار هنگفت است و از طرف دیگر نیاز به شفقت و سهیم کردن دیگران در نوآوری‌‌ها بسیار زیاد است. من معتقدم که به مالکیت فکری به عنوان یک مکانیزم توانمندساز نگاه کنیم تا بتوانیم با این چالش‌ها مقابله کنیم.

در پایان پیام مدیرکل سازمان جهانی مالکیت فکری آمده است: ما باید بتوانیم یک توازن ایجاد کنیم و در این راستا بسیار مهم است که بیشتر در مورد مالکیت فکری بحث کنیم. در روز جهانی مالکیت فکری من مایلم جوانان را تشویق کنم که به این مباحثات بپیوندند زیرا مالکیت فکری مربوط به تغییرات و دوران  نو بودن و نو شدن است. مالکیت فکری درباره دستیابی به تغییراتی است که ما خواهان دستیابی به آنها در جامعه هستیم.

کد خبر 1585043

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha