رحمت الله رحمانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه گیلان سه نهالستان تولیدی در صفرا بسته آستانه اشرفیه، لاکان رشت و پیلمبرا رضوانشهر دارد، افزود: سال گذشته بیش از هزار هکتار اراضی استان نهالکاری انجام شد.
وی اظهار داشت: همچنین 300 هزار اصله نهال از قبیل افرا، پلت، ون و گیلاس وحشی رایگان در هفته منابع طبیعی سال گذشته در بین مردم استان توزیع شده است.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان بر ضرورت فرهنگ سازی در صیانت از جنگلهای استان تاکید کرد و گفت: جنگلهای استان سه میلیون سال قدمت دارند و به لحاظ گونه های گیاهی و درختی در دنیا کم نظیر و از حیث صنعتی دارای اهمیت خاصی هستند.
وی افزود: جنگلهای گیلان در دنیا منحصربفرد بوده و ضرورت این عرصه ها برای استان حیاتی است چرا که داشتن شیلات، آب کشاورزی و آشامیدنی فراوان، توسعه گردشگری و کشاورزی منوطه به حفظ عرصه های جنگلی ست.
رحمانی کاهش بهره برداری از جنگلها و تولید چوب با هدف جایگزینی و دیگر جنگلکاری را از برنامه ای مهم منابع طبیعی گیلان دانست و اظهار داشت: به برکت انقلاب اسلامی 70 هزار هکتار جنگلکاری و 13 هزار هکتار فقط توسعه جنگل در استان انجام شده است.
وی همچنین به تخریب منابع طبیعی استان اشاره کرد و گفت: ظرفیت مراتع گیلان 254 هزار هکتار و ظرفیت چرا 700 هزار واحد دامی است این در حالیکه هم اکنون در عرصه های استان یک میلیون و 500 هزار واحد دامی یعنی دو برابر ظرفیت در حال چرا می باشند.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان گفت: برای جلوگیری از تخریب مراتع باید برنامه ریزی هدفمندی تدوین و اجرا شود که این برنامه ریزی در طرح صیانت، خروج مازاد دام از جنگل است.
وی تاکید کرد: برای پایداری عرصه های جنگلی و مرتعی همه باید تلاش مضاعف داشته باشند.
رحمانی با بیان اینکه هم اکنون 27 هزار خانوار در جنگلهای استان ساکن هستند، گفت: زندگی این افراد چهار ماه در مرتع و بقیه سال در جنگل سپری می شود و به نوعی با این عرصه ها ارتزاق معیشتی دارند.
وی افزود: از این تعداد هفت هزار تک خانوار هستند که 60 درصد جنگلها را در سیطره خود دارند.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان اظهار داشت: این تک خانوارهای جنگل نشین از حداقل امکانات زندگی از قبیل راه، آب، برق، بهداشت و سایر موارد محروم هستند و بیشتر دامهای مازاد نیز متعلق به این جمعیت است.
وی تاکید کرد: تک خانوارها باید با همکاری تمامی دستگاههای اجرایی در داخل جنگل به زندگی شان ادامه دهند نه مثل سالهای اولیه اجرای طرح با خروج از جنگل در حاشیه شهرها سکونت پیدا کنند بدون اینکه شغلی داشته باشند.
رحمانی گفت: طرح هادی باید به همت بنیاد مسکن در مناطق جنگلی تهیه و در این طرح ضرورت تمامی فعالیتها اعم از باغی، زارعی، دامپروری و سایر موارد لحاظ شود.
وی عنوان کرد: معاونت امور دام جهاد کشاورزی نیز باید برای اصلاح نژاد دامهای جنگل نشیان با منابع طبیعی همکاری تنگاتنگی داشته باشد تا این طرح با کیفیت اجرا شود.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان گفت: در حال حاضر دو هزار و 880 خانوار با 350 هزار واحد دامی از جنگلهای استان خارج شده اند و چهار هزار و 500 تک خانوار همچنان در جنگل سکونت دارند.
وی همچنین با اعلام اینکه برای 950 هزار هکتار از اراضی ملی استان سند مالکیت صادر شده است، افزود: برخی مردم مدعی داشتن مدارک مثبته دال بر اینکه زمین متعلق به آنان است، دولت برای رفع این مشکل از افراد مدعی خواست مدارک مثبته خود را تا شهریور ماه سال گذشته به اداره های منابع طبیعی شهرستان و اداره کل استان ارائه دهند، 13 هزار نفر در گیلان در این زمینه ثبت نام و در نوبت کمیسیون ماده واحده هستند.
رحمانی یادآور شد:در رسیدگی به این اختلاف قاضی کمیسیون ماده واحده، رئیس جهاد کشاورزی، امور اراضی و همچنین منابع طبیعی به عنوان یک عضو در جلسه حضور دارد، این جلسات بصورت مکرر در سطح شهرستانهای استان تشکیل می شود.
نظر شما