۵ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۳:۵۲

محصولات شرکتهای تجهیزات پزشکی قابل ردیابی هستند

محصولات شرکتهای تجهیزات پزشکی قابل ردیابی هستند

رئیس اداره مهندسی و نگهداری اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت گفت: محصولات تمامی شرکتهای ثبت شده در زمینه تجهیزات پزشکی قابل ردیابی و شناسایی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس حسین عظیم زاده افزود: در 24 سال گذشته کشور، جهشهای زیادی در عرصه تولید و واردات تجهیزات پزشکی داشته است و سیاه نمایی از وضعیت این تجهیزات در کشور کار درستی نیست. به عنوان نمونه شرکتهای وارد کننده و تولید کننده تجهیزات پزشکی رجیستر نبودند ولی هم اکنون شناسنامه دار شده و از رجیستر کامل برخوردارند.

وی با اشاره به اینکه اطلاعات این شرکتها دائم به روز می شود، گفت: در حال حاضر هر شرکتی در اداره کل تجهیزات پزشکی ثبت نباشد مجوز ورود کالا ندارد و تمامی شرکتهای ثبت شده نیز محصولات شان قابل ردیابی و شناسایی است. ضمن اینکه اطلاعات این شرکتها در سایت اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت وجود دارد.

عظیم زاده از ساماندهی خوبی که در حوزه واردات تجهیزات پزشکی انجام شده است، خبر داد و اظهار داشت: ما به هیچ وجه نسبت به دستگاهها و تجهیزات پزشکی به کار گرفته شده در مراکز درمانی بی تفاوت نیستیم و دستورالعملها و ابلاغیه های بسیاری در این خصوص به دانشگاههای علوم پزشکی کشور داده ایم. وقتی دستگاهی به این دانشگاهها فروخته می شود نحوه نگهداشت آنها ارزیابی می شود.

وی افزود: ضوابط مدیریت نگهداشت تجهیزات پزشکی به دانشگاهها ابلاغ شده است. تمامی دانشگاهها در این خصوص بازدید شده اند. تاکنون از 160 مرکز بهداشتی و درمانی و 43 دانشگاه علوم پزشکی بازدید شده است در این خصوص و بر اساس چک لیستها این مراکز و دانشگاهها امتیاز بندی شده اند.

عظیم زاده ادامه داد: بازخورد اینکه یکسری دستگاه بلااستفاده مانده باشند به ما می رسد. اگر هم مواردی بوده به صورت محدود بوده و بررسی شده است. در کل آمار زیادی در خصوص اینکه تجهیزات پزشکی بلااستفاده مانده باشد وجود ندارد. تمام تجهیزات شناسنامه دارند که این شناسنامه دار شدن آنها جزو ضوابط ماست.

رئیس اداره مهندسی و نگهداری اداره کل تجهیزات پزشکی گفت: همه دانشگاهها شناسنامه دار شده اند و به طرف استقرار اتوماسیون پیش می روند. ضمن اینکه بحث کنترل کیفی و کالیبراسیون تجهیزات پزشکی توسط شرکتهایی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور انجام می شود. تاکنون 8 شرکت در این خصوص به دانشگاهها معرفی شده اند. ضمن اینکه شرکتهای دیگر هم معرفی می شوند تا انحصار طلبی نداشته باشیم.

وی اضافه کرد: مورد دیگر، ارزیابی خدمات پس از فروش تجهیزات پزشکی است که قبلا انجام نمی شده است. اداره کل ضابطه ای را مشخص کرد تا شرکتهای واردکننده ملزم شوند خدمات هم بدهند. یعنی مثلا باید نیروی فنی دستگاهی مثل ام آر آی به همراه دستگاه بیاید و دفترچه راهنمای بالینی ارائه بدهد که این موارد نیز در بازدیدها کنترل می شود.

عظیم زاده ادامه داد: هم اکنون شرکتهای ضعیف در این خصوص مجوز واردات نمی گیرند. بحث حضور ناظر فنی در شرکتها نیز الزامی شده است. در کنار این اقدامات آموزشهای 50 ساعته نیز به هر ناظر فنی داده شده است. این ناظرها در شرکتهای تولیدی و وارداتی وجود دارند و مسئول پاسخگویی هستند.

وی از رتبه بندی شرکتهای تجهیزات پزشکی خبر داد و گفت: این شرکتها را بر اساس معیارهای خدمات پس از فروش، نیروی انسانی و معیار مالی رتبه بندی می کنیم و رتبه های برتر را نیز هر ساله اعلام می کنیم. شرکتها به طور مرتب مانیتورینگ می شوند. گاهی مجوزهای ورود به برخی شرکتها بر اساس این بستر سازی دیگر داده نمی شود.

کد خبر 1585185

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha