۵ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۶:۲۴

سیلاب تهران می توانست تلفات جدی تری به شهر تحمیل کند

سیلاب تهران می توانست تلفات جدی تری به شهر تحمیل کند

دبیر کمیته محیط زیست شورای شهر تهران گفت: سیلاب تهران می توانست آسیبهای جدی تری به شهر تحمیل کند اما با مدیریت مطلوب از تلفات جانی جلوگیری شد.

به گزارش خبرنگار مهر، معصومه ابتکار در جلسه روز سه شنبه شورای شهر تهران با بیان اینکه شورا در زمان نشست بوستان نهج البلاغه که سال گذشته رخ داد نیز تذکری در خصوص بی توجهی نسبت به مطالعات زیست محیطی داده بود گفت: اگر مطالعات هیدرولوژیکی در مرحله طراحی صورت گیرد چنین اتفاقاتی رخ نخواهد داد.

وی با اشاره به مصوبات شورا در خصوص  تکمیل کمربند سبز تهران و عدم ساخت و ساز در ارتفاعات گفت: متاسفانه همچنان شاهد ساخت و ساز در حریم و ارتفاعات هستیم.

ابتکار ادامه داد: آب به سرعت در مسیل میانرود حرکت می کرد که این نشان از نبود خاک و جذب آبهای سحطی توسط خاک است.

دبیر کمیته محیط زیست شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: متاسفانه بازنگری در پروژه جمع آوری آبهای سطحی اتفاق نیفتاد زیرا قرار بود این طرح با نگاه زیست محیطی دوباره در دستور کار قرار گیرد که این گونه نشد.

وی تاکید کرد: مسیلها و مرمت رودخانه ها می تواند در بروز سیلابها نقش پیشگیرانه داشته باشد.

تهران آمادگی بروز بحران را ندارد /مردم را نگران نکنیم

در ادامه این جلسه علیرضا دبیر،عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران گفت: تهران آمادگی بروز بحران را ندارد و برخی با مصاحبه های خود سبب استرس و نگرانی شهروندان می شوند.

دبیر بابیان اینکه در همه شهرها به جز تهران ، استاندار مسئول ستاد بحران است افزود: قانون، شهر تهران را استنثا کرده و مسئولیت این کار را بر عهده شهردار است.

وی گفت: وقتی برخی از مسئولان برای کمک به بحران نمی آیند با مصاحبه کردن، استرس و نگرانی را به شهروندان منتقل نکنند و استرس جامعه را بالا نبرد.

دبیر کمیته محیط زیست شورای شهر تهران ادامه داد: زمانی که اهالی منطقه حبیب اللهی خانه های خود را خالی می کردند و با مصاحبه برخی از مسئولان بر نگرانی آنها افزوده می شد در حالی که مسئولان باید فضا را آرام و نگرانیها را کمک کنند و نباید سبب استرس مضاعف شوند.

تاکید بر مقاوم سازی دیواره کانال ها

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز در این جلسه با تشکر از زحمات تمامی نهادها و سازمانهایی که در مهار سیلاب مترو تهران کمک کردند گفت: همه این کارها برای رضای خداست و نیازی به بزرگنمایی نیست.

وی پیشنهاد داد کمیسیون عمران جلسه مشترکی با معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران ، سازمان جنگلها و آبخیزداری و وزارت نیرو برگزار کند تا برنامه ریزیهای لازم جهت پیشگیری از حوادث مشابه انجام شود.

چمران با یادآوری سیل تجریش در دهه 60 گفت: سیل از منطقه گلابدره آغاز شد اما جنازه ها را در میدان مادر و بلوار میرداماد پیدا کردند که همه اینها به دلیل مسدود بودن کانال بود.

وی، خواستار مقاوم سازی دیواره های کانال شد و گفت: پنلهای بتنی به صورت نامناسبی نصب شده بود که اگر به صورت مقاوم دیواره های سنگی ساخته می شد نمی شکست.

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه نباید در رود دره ها ساخت و ساز کرد افزود: متاسفانه پروانه ساخت ساختمانی را در دره اولین صادر شده در حالی که اگر بارانی مشابه باران امسال ببارد مشخص نیست چه حادثه ای بوجود می پیوندد.

کد خبر 1585427

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha