به گزارش خبرگزاری مهر، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی خراسان جنوبی گفت: تسهیلات مشاغل خانگی به بیش از 300 هنرمند صنایع دستی استان اعطا می شود.
امیر انوری مقدم اظهارداشت: سقف این تسهیلات برای مشاغل انفرادی 50 میلیون ریال و برای افراد پشتیبان که به صورت گروهی مشغول به فعالیتاند، با توجه به میزان کارآفرینی آنها، متغیر است.
وی با بیان این که تعداد هنرمندان در شهرستانهای استان به لحاظ جمعیتی و موقعیتی در نوسان است، افزود: هنرمندان شهرستانهای نهبندان، قائنات، سرایان و بخصوص بیرجند بیشترین میزان بهرهمندی از تسهیلات مشاغل خانگی را داشته اند.
وی با اشاره به اعطای این تسهیلات به هنرمندان از سوی اکثر بانکهای عامل مثل صادرات، تجارت و ملی افزود: برای بهره مندی از این تسهیلات، هنرمندان باید مدارک لازم را به اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تحویل دهند.
چهار کمپ کویری در خراسان جنوبی راه اندازی می شود
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: چهار کمپ کویری در استان به منظور استفاده از نعمت خدادادی کویر در شهرستان های قاینات، نهبندان، بشرویه و سرایان ایجاد می شود.
محمد رضا رضایی در جلسه بررسی مشکلات حوزه گردشگری و میراث فرهنگی قاینات با اشاره به سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی احیای صنعت گردشگری این استان را یک فرصت مناسب برای ایجاد اشتغال و درآمد برشمرد.
وی وجود کویر در استان را یک فرصت دانست و افزود: باید با ایجاد زیر ساخت ها شرایط جذب توریست و گردشگر را فراهم آورد.
وی با بررسی روند تخصیص اعتبارات و پیشرفت فیزیکی پروژه ها گفت: از محل اعتبارات تملک و دارایی های استانی و ملی 16 پروژه با اعتباری بالغ بر 600 میلیون تومان اجرا می شود.
رضایی این پروژه را شامل تملک آثار شهر قدیم قاین، موزه قاین، طرح گردشگری، تکمیل پایگاه پژوهش، مسجد جامع قاین، قلعه کوه قاین و موزه خرم آباد برشمرد.
در این جلسه تسریع در ابلاغ طرح تفصیلی منطقه نمونه گردشگری، برق رسانی به قلعه کوه و منطقه گردشگری ابوذر (بوذرجمهر) و نگهداری از بقعه ابوذر (بوذرجمهر) تاکید شد.
پرونده ثبت جهانی قلعه های تاریخی استان در سال 91 تهیه می شود
معاون میراث فرهنگی استان گفت: اقدامات اولیه تهیه پرونده ثبت جهانی قلعههای تاریخی استان سال گذشته صورت گرفته است.
حمید حلاج مقدم افزود: در سال 91 برای آسبادهای خراسان جنوبی که به لحاظ تاریخی دارای ارزش فراوانی هستند، پرونده ثبت جهانی تهیه خواهد شد.
وی یادآور شد: آسبادها در دو استان همجوار خراسان جنوبی و رضوی مشترک هستند و به همین دلیل در صورت امکان پرونده ثبت جهانی این آثار تاریخی به طور مشترک از سوی این دو استان تهیه می شود.
حلاج مقدم در پایان اظهار داشت: قلعه حسنآباد مربوط به دوره سلجوقی و قلعه کوه فردوس در۱۰کیلومتری جنوب شهر فردوس که یکی از قلعه های مهم فرقه اسماعیلیه در قرون 6 و 7 هجری قمری بوده است، قلعه کوه قاین ، قلعه شاهدژ نهبندان، قلعه های فورگ و کل حسن صباح در شهرستان درمیان و قلعه حوض غلام کش بیرجند و قلعه دختر بشرویه از جمله قلعه هایی هستند که پرونده ثبت جهانی آنها تهیه خواهد شد.
نظر شما