به گزارش خبرنگار مهر، حمید صالحی عصر سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه سمن ها نقش بسزایی در تحقق اهداف محیط زیست دارند، اظهارداشت: در این راستا تنها سه سمن به طور ویژه در حوزه زیست محیطی فعالیت می کنند.
وی اضافه کرد: به رغم پیگیری های انجام شده هنوز حتی یک سمن زیست محیطی در شهرستان بیرجند اعلام آمادگی نکرده و هم اکنون از طریق سایر سازمان های مردم نهاد برنامه ریزی ها انجام می شود.
صالحی با اشاره به اینکه دانشگاه پیام نور و دانشگاه بیرجند دارای رشته تحصیلی محیط زیست بوده و از نیروی انسانی متخصص برخوردارند، تصریح کرد: در این راستا باید فارغ التحصیلان محیط زیست به سمت راه اندازی سمن های زیست محیطی هدایت شوند.
وی با اشاره به اینکه باید از وجود نخبگان و دانشگاهیان در بحث محیط زیست استفاده شود، تاکید کرد: برنامه ریزی و مشاوره های نخبگان تاثیر بسزایی در تحقق اهداف مورد نظر خواهد داشت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی از راه اندازی یک سمن زیست محیطی در شهرستان قاین طی هفته جاری خبر داد و گفت: همچنین فعال سازی سمن های زیست محیطی برای شهرستان های سرایان و فردوس نیز در دست پیگیری است.
وی همچنین با اشاره به اینکه باید طرح مدیریت پسماند در سطح استان اجرایی شود، تصریح کرد: در این راستا راه اندازی سازمان مدیریت پسماند در شهرداری ها پیشنهاد شده و این مدیریت کار نظارت، برنامه ریزی و اجرای طرح های زیست محیطی را بر عهده خواهد داشت.
صالحی با بیان اینکه در حال حاضر روستاهای استان به مراکز پسماند تبدیل شده است، افزود: در سطح روستاها جمع آوری زباله ها انجام نمی شود و مردم خود اقدام به ریختن زباله های خانگی در کوچه ها می کنند که این امر نیازمند بازنگری و برنامه ریزی جامع از سوی مسئولان است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه در روستاهایی که از طرح هادی برخوردار شده و یا در حال تهیه است، باید مکانی برای جمع آوری و دفن زباله پیش بینی شود، یادآور شد: همچنین حفاظت از محیط زیست و مدیریت پسماندها نیازمند عزم همگانی بوده و مردم نیز باید در این راستا اقدام کنند.
نظر شما