۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۰:۱۶

گزارش مهر؛

وقوع 70 میلیون حادثه در محیطهای کاری/ سلامت کارگران در خطر است

وقوع 70 میلیون حادثه در محیطهای کاری/ سلامت کارگران در خطر است

آمار حوادث و بیماریهای ناشی از کار 4 درصد از تولیدات ناخالص داخلی را به خود اختصاص می دهد. این در حالی است که سالانه 270 میلیون حادثه در محیطهای کاری رخ می دهد و 160 میلیون بیماری شغلی گزارش می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نهم اردیبهشت 1391 مصادف با 28 آوریل 2012 میلادی به عنوان روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای نامگذاری شده است و سازمان بین المللی کار در یک حرکت جهانی شعار امسال را "ارتقاء ایمنی و بهداشت در یک اقتصاد سبز" اعلام نام نهاده است.

اهمیت چنین شعار و روزی را از آنجا می توان متوجه شد که بدانیم بیماریها و حوادث ناشی از کار از علل عمده مرگ و میر کارگران در قرن بیست و یکم است. به طوریکه طبق آمارهای سازمان جهانی کار، سالانه 270 میلیون حادثه در محیطهای کاری رخ می دهد و 160 میلیون بیماری شغلی گزارش می شود. در مجموع 2.2 میلیون مورد فوت در محیطهای کاری در سراسر جهان رخ می دهد و بطور میانگین هر 4 دقیقه یک نفر بر اثر حوادث شغلی در محیط کار جان خود را از دست می دهد.

این در حالی است که بخش بزرگی از حوادث را کارفرمایان نمی بینند اما در ایران بر اساس یک برآورد به طور متوسط هر ساعت دست کم 3 نفر به علت حوادث گوناگون جان خود را از دست می دهند و هزینه عدم رعایت مقررات و اصول ایمنی معادل صادرات نفت کشور است.

بر اساس آمارهای بین المللی هر سال 60 هزار حادثه منجر به فوت در کارگاههای ساختمان سازی رخ می دهد و طبق آمار وزارت کار 46 درصد حادثه های منجر به فوت در کشور ما در کارگاههای ساختمان سازی اتفاق می افتد که البته گودبرداری و ریزش ساختمان در این خصوص خیلی رخ می دهد.
 
آمارها نشان می دهد 80 درصد حوادث شغلی ناشی از خطاها و رفتارهای انسانی است که طراحی الگو و مدل جدید با هدف تاثیرگذاری و اصلاح رفتارهای موجود می تواند نقش اساسی در کاهش این آمار و افزایش سلامت در محیط کار داشته باشد.
 
دکتر رضا عزتیان رئیس اداره خدمات بهداشت حرفه ای و مشاغل خاص وزارت بهداشت در ارتباط با اقدامات این وزارتخانه برای ارتقای سطح ایمنی و بهداشت محیط های کار در کشور، گفت: پیش بینی، شناسایی و ارزشیابی حوادث هنگام کار، کنترل عوامل زیان آور محیط کارگران ساختمانی و کنترل سطح سلامت شاغلان این بخش از جمله اهداف اداره خدمات بهداشت حرفه ای وزارت بهداشت به شمار می رود.
 
وی تهیه بسته های آموزشی برای کارگران ساختمانی و صدور کارت مهارت فنی را از جمله اقدامات وزارت بهداشت برای حفظ سلامت کارگران برشمرد و افزود: پوشش معاینات سلامت شغلی کارگران ساختمانی به 30 درصد می رسد.
 
دکتر سید حمید صالحی رئیس بیمارستان سوانح و سوختگی شهید مطهری، با اشاره به آمار بالای سوختگیهای الکتریکی در ایران، تاکید کرد: حداقل 30 درصد این مصدومان را کارگران ساختمانی تشکیل می دهند که بعضا دچار قطع عضو و از کارافتادگی می شوند.
 
این در حالی است که بررسیها نشان می دهد 20 درصد کارکنان عملیاتی پالایشگاهها دچار کاهش شنوایی ناشی ازآسیبهای شغلی هستند و شایع ترین بیماریهای شغلی در صنعت نفت به ترتیب کاهش شنوایی، اختلالات اسکلتی عضلانی و کمر درد ناشی از کار عنوان شده است.
کد خبر 1586382

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha