سید مصطفی سیدپور در گفتگو با مهر در خصوص بیمه محصولات کشاورزی در مقابل خطرات محیطی گفت: اساسا کار کشاورزی یک کار پر ریسکی است و با خطرات مختلف محیطی مواجه است.
وی با تقسیم کردن این خطرات به دو بخش، اظهار داشت: یک بخش از خطرات مدیریت پذیر هستند؛ مثل آفات و بیماریها و بخشی دیگر از خطرات مدیریت پذیر نیستند یا به خوبی قابلیت مدیریت پذیری را ندارند ؛مثل بارش تگرگ و یا انواعی از سرمازدگی.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان تهران ادامه داد: به همین دلیل بیمه محصولات کشاورزی باید به عنوان یک فعالیت مهم و اساسی در مدیریت تولید این حوزه مورد توجه قرار گیرد، ضمن اینکه در تمام دنیا بیمه محصولات کشاورزی به عنوان یکی از اجزای مهم تولیدات این بخش محسوب می شود و مورد حمایت جدی دولتها قرار دارد.
وی با بیان اینکه بخشی از این خسارتها در اثر وقوع حوادث غیرمترقبه اتفاق می افتد و به دلیل ایجاد خسارتهای سنگینی که در بخش تولیدات کشاورزی ایجاد می کند، کشاورز قادر به پذیرش و تحمل این خسارتهای سنگین نیست، بیان داشت: اگر حمایتهای بیمه نباشد یک واحد تولیدی و تمام سرمایه های جمع آوری شده تولید کننده با وقوع این حوادث به یکباره از بین خواهد رفت.
سیدپوراضافه کرد: همه ساله با خسارتهای ناشی از حوادث غیرمترقبه در کشور مواجه هستیم، البته اقدامات متعددی برای کاهش میزان خسارت یا جلوگیری از ایجاد خسارت از جمله تولید ارقام مقاوم به سرمازدگی و خشکسالی وتولید ارقام مقاوم به آفات و بیماریها انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه چنین فعالیتهایی برای مدیریت پذیر کردن حوادث مذکور در سطح کشور و از جمله در سطح استان تهران انجام شده است، گفت: همچنین با کمک تجارب مراکز تحقیقاتی و تجاری که در سطح بین المللی برای مدیریت این نوع از حوادث محیطی بهدست آمده است، می توان خسارتهایی از این دست را به حداقل ممکن برسانیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان تهران در عین حال تصریح کرد: با این وجود، برخی از حوادث مدیریت پذیر نیستند یا تاکنون راهکارهایی برای مدیریت این حوادث و جلوگیری از خسارت پیدا نکرده ایم.
وی در ادامه در خصوص سرمازدگی و بارش تگرگ که در ابتدای سالجاری برخی از درختان میوه استان را از بین برد، گفت: در سال جاری با دو پدیده خسارت زای سرمازدگی و خسارت ناشی از تگرگ در سطح استان و در باغات میوه استان مواجه شده ایم.
سیدپور با بیان اینکه خسارتهایی که در اثر این دو عامل در ابتدای سال جاری به محصولات سردرختی استان وارد شد عمدتا شامل درختان میوه "هسته دار" و "انگور" بوده است، گفت: این خسارتها براساس آمارهایی که تا به امروز بدستمان رسیده است مربوط به شهرستانهای "شهریار، بهارستان، شهرقدس، رباط کریم، ملارد، شهرری، اسلامشهر و تهران" بوده است.
وی درخصوص میزان سطح خسارت زده شده در استان گفت: سطح خسارت سرمازدگی در شهرستانهای فوق الذکر که عمدتا شامل محصولات "آلو، گوجه، زردآلو، هلو و شلیل" بوده است در حدود 2720 هکتار بوده است که دامنه نوسان خسارتها هم از 15 تا 60 درصد برآورد شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان تهران اضافه کرد: برخی از درختان میوه باغات این شهرستانها هم در اثر بارش تگرگ موجب خسارت شده اند که براساس گزارشهای واصله تاکنون درحدود 1800 هکتار از آنها خسارت دیده اند.
وی همچنین در بیان میزان ریالی خسارت وارد شده به کشاورزان استان گفت: برآورد ریالی خسارتها تا به امروز در شهرهای مذکور جمعا در حدود 653 میلیارد ریال برآورد شده که 620 میلیارد ریال مربوط به سرمازدگی و 33 میلیارد ریال مربوط به بارش تگرگ در استان تهران بوده است.
نظر شما