۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۳:۰۷

در پی رفتن شالویی/

امور تجسمی و مدیری که نیست

امور تجسمی و مدیری که نیست

خالی ماندن جای مدیریت مرکز امور تجسمی این پرسش را پیش می آورد؛ مدیری که بعد از پنج سال کم‌کم چگونگی کارها را فهمیده بود چرا باید عوض شود؟

به گزارش خبرنگار مهر، تغییر و تحولات مدیریتی در سطوح مختلف سازمان‌ها، از آنجا که یک دوره فترت کاری ایجاد می‌کند و با نوعی بی‌هنجاری یا بلاتکلیفی سازمانی همراه است، برخی تنش‌های درون سازمانی را دامن می‌زند. کارکنان در شرایط بی‌هنجاری سازمانی از یک سو نظم و نظام روابط کاری قبل را متزلزل و پایان‌یافته می‌بینند و از سوی دیگر هنوز قاعده و نظم جدیدی نیز مستقر نشده که بتوانند بر مبنای آن زندگی کاری و شغلی خود را تنظیم کنند. به همین دلیل بیشتر کارکنان در وضعیت رهاشدگی و بلاتکلیفی و فقدان هنجار قدرتمند سازمانی، هنجارهای شخصی و فردی را ملاک و مبنای زندگی کاری قرار می‌دهند که منشاء بسیاری از تنش‌هاست.

همه این فعل و انفعالات که در فقدان حضور مدیر در سازمان رخ می‌دهد گروه‌های مختلف کارکنان سازمان را در برابر یکدیگر یا در برابر سازمان قرار می‌دهد و محیطی پرتنش را ایجاد می‌کند. اولین گام هر مدیر جدید، کاهش این نوع از تنش‌ها با پرکردن خلاء ارتباطات انسانی و نیز تصحیح تصویر قالبی و همراه با پیشداوری از خود و خط مشی‌های سازمانی است. کسب مهارت‌های ارتباطی برای انجام این مهم قبل از تکیه بر دستورالعمل‌های خشک و شدید و غلیظ سازمانی ضروری است. کم‌توجهی به این موضوع و تصور مکانیکی از روابط انسانی سازمان‌ها می‌تواند ضریب تنش‌ها را افزایش داده و محیط را برای پیشبرد اهداف سازمانی تخریب کند.

در اقدامی ناگهانی شالویی رفت و هنوز مورد خاص خود را هم برای نشاندن بر این صندلی مهم حوزه تجسمی کشور پیدا نکرده است.

دیروز   

درپی استعفای دکتر حبیب ا... صادقی از مدیریت دفتر هنرهای تجسمی، محمدحسین صفارهرندی، وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی، محمود شالویی را به عنوان مدیر کل دفتر هنرهای تجسمی منصوب کرد.

در آن زمان در سوابق اجرایی  محمود شالویی در عرصه فرهنگ و هنر به  مواردی ازجمله مدیر کلی دفتر آموزش و توسعه فعالیت‌های هنری، سرپرستی مرکز برنامه ریزی و آموزش نیروی انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عضویت شورای برنامه ریزی و ریاست گروه فرهنگ و هنر دانشگاه جامع علمی کاربردی، دبیری شوراهای راهبردی و نظارت بر هنرستان های هنرهای زیبا و آموزشگاه های آزاد هنری کشور، عضویت شورای عالی آموزش و پرورش (کمیسیون اساسنامه ها و مقررات تحصیلی) و نماینده و رابط معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با نمایندگان سازمان یونسکو در تهران اشاره شد تا مدیری به سمتی مهم در حوزه تجسمی برسد که کم و بیش برای فعالان این حوزه ناآشنا بود. محمود شالویی دارای مدرک کارشناسی ارشد ادیان تطبیقی است و در حال حاضر مراحل پایانی دوره دکترا را در رشته عرفان اسلامی می گذراند.

با روی کار آمدن شالویی برخی فعالان و انجمن‌های هنری جبهه گرفتند که این فرد به حوزه هنرهای تجسمی آشنا نیست و نمی‌تواند مدیری لایق برای این حوزه باشد اما شالویی مدیری بود که پنج سال بر حوزه مدیریت کرد و مدیریتی موفق نیز داشت.

در نخستین نشست خبری شالویی، او بر این نکته تاکید کرد که با انجمن‌ها همکاری می‌کند ولی در سال‌های اول این نکته کمتر به چشم خورد و رضایت انجمن‌ها جلب نشد به خصوص بعد از برنامه‌ای که برای بردن دوسالانه‌ها به شهرستان‌ها اجرا کرد.

یکی از خصوصیت‌های بارز انسان‌های شجاع و راسخ اعتراف به اشتباهات گذشته و تلاش برای رفع آنهاست که به حق شالویی این خصوصیت را داشت. او بعد از یکی دوسال که فهمید اینکه بردن دوسالانه‌های هنری به شهرستان‌ها اشتباه است با جرات بر این تصمیم خود که دوسالانه‌ها باید در تهران برگزار شود ایستادگی کرد.

امروز

امروز اما بعد از پنج سال که شالویی بر مدیریت خود مسلط شده بود و زمام امور را در دست داشت به ناگاه به اصفهان رفت و کسی نمی‌‌داند چه بر سر امور تجسمی خواهد آمد به خصوص در این برهه از زمان که موارد مالی نیز با این مدیریت همراه شده است؟

کد خبر 1589232

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha