به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امروز دوشنبه در مراسم افتتاحیه دومین مجمع عمومی نمایندگان مجالس آسیا- اقیانوسیه برای آموزش ضمن خوشامد به مهمانان این جلسه از بیانات معاون یونسکو که نشان دهنده سمت گیری درست یونسکو در موضوع آموزش است تشکر کرد.
رئیس دومین مجمع عمومی نمایندگان مجالس آسیا- اقیانوسیه افزود: از روسای مجالسی که در این مجمع شرکت کردهاند تشکر میکنم. از این گونه نشستها انتظار این است که زمینه همفکری منطقهای و بینالمللی فراهم شود تا روابط بینالمللی عمیق تر و براساس صلح، دوستی و ارتقای سطح فرهنگی محقق شود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هدف این نشست آموزش برای همه و موضوع کلیدی جهش فکری مردم است، گفت: با توجه به نقش پارلمانها در کشورها انتظار این است که بتوانند قوانین و سیاستهای لازم را برای ارتقاء سطح آموزش همگانی فراهم کنند.
وی ادامه داد: برخی پارلمانها در منطقه فقط نقش مشورتی دارند و آنقدر در رفتار دولتها تاثیرگذار نیستند. این پارلمانها باید سعی کنند در مقام مشورت با دولتها در ارتقاء سطح آموزش ثاثیرگذار باشند.
لاریجانی افزود: برخی پارلمانها در نظامهای دموکراتیک تاثیرگذاری خوبی در تدوین بودجه، تصویب قوانین و انتخاب مسئولان دارند، در ایران هم این گونه است، به همین دلیل انتظار از پارلمانهای دموکراتیک بیشتر است که دولتها را الزام کند که برای آموزش همگانی قیام کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در جمهوری اسلامی ایران اقدامات خوبی برای ارتقاء آموزش همگانی انجام شده است، گفت: در بودجه سال 91، 12 درصد از بودجه کل کشور به آموزش و پرورش اختصاص یافت که این بودجه غیر از بودجه آموزش و پرورش و بهداشت و درمان است.
وی با تاکید بر اینکه پارلمان ایران توجه خاصی به بحث آموزش در سطوح مختلف دارد، گفت: برای دستیابی به این امر برنامه مدونی مشخص شده است.
لاریجانی افزود: در شرایط امروز کشورها با چالشهای فراوانی مواجه هستند. البته چالشهای غرب تا حدی متفاوت با چالشهای شرق است.
وی در تشریح چالشهای نظام غرب گفت: چالشهای غرب متاثر از رفتار نظام لیبرالیستی است که تک ارزشی بوده و سایر ارزشها را مورد قبول قرار نداده است لذا بحرانهای اجتماعی و فرهنگی در جامعه غرب به وجود آمده و در فرهنگ و آموزش آنها تاثیر گذاشته است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در تشریح چالشهای شرق گفت: مشکلات شرق متفاوت است هم متاثر از مشکلاتی که غرب برای ما ایجاد کرده و هم چالشهای دست سازی که غربیها در منطقه ما به وجود آوردهاند.
وی تاکید کرد: انتظار ما این است که وقتی سطح آموزش بالا رفته صلح و دوستی در کشورها ارتقاء یابد اما مشاهده می کنیم در دهههای اخیر تعداد زیادی جنگ در منطقه ما اتفاق افتاده است. در عراق و افغانستان هنوز سر و صدای جنگ است. این نشان می دهد علم آموزی و فرهیختگی در نتیجه آموزش ایجاد نشده بلکه توانمندی برای چپاول به وجود آمده است.
لاریجانی: باید به مردم عراق و افغانستان حق داد که دردمندانه از سازمانهای بینالمللی بخواهند سمت گیری کشورهای بزرگ به جای جنگ به سمت بالا بردن دانش کشورهای منطقه باشد چرا این گونه نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در آخرین آمارهای ارایه شده هزینه اشغالگری عراق برای آمریکا هزار میلیون دلار شده است و یک میلیون نفر از مردم عراق نیز در جریان این اشغالگری کشته و مجروح شدند و تعداد زیادی از مدارس نیز ویران شدند.
وی ادامه داد: به جای اینکه مدارس گسترش یابد پایگاههای نظامی زیادی از طرف آمریکا در عراق ساخته شده است. تصور این بود که آمریکا میخواهد در عراق ماندگار شود اما مردم رشید عراق آنها را بیرون کردند.
لاریجانی تصریح کرد: سوال این است که اگر این پولها به جای پایگاه سازی صرف آموزش میشد این همه مشکلات در افغانستان به وجود نمیآمد، در این 11 سال آمریکا چقدر در افغانستان مدرسه و دانشگاه ساخته؟ ایالات متحده در افغانستان پایگاههای نظامی زیادی ساخته است اما ملت افغانستان به دانشگاه و مدرسه نیاز دارند نه پایگاه نظامی.
وی با انتقاد از سیاستهای غرب در منطقه گفت: غرب هر از گاهی دعواهای دروغین فرقهای را در منطقه دنبال میکند چون وحدت مردم منطقه را به زیان خود میداند و در همین راستا آنها را به جان هم میاندازد تا پول نفت مردم منطقه را گرفته و به آنها سلاح دهد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در طی دو سال اخیر بیش از 100 میلیون دلار سلاح در منطقه خلیج فارس فروخته شده، گفت: در این منطقه کشورها دوست هستند. شاید اختلاف نظراتی وجود داشته باشد اما کشورهای منطقه به دنبال کشورگشایی و جنگ نیستند.
وی ادامه داد: غرب برای تامین سرمایههای کارخانههای اسلحه سازی خود باید دعواهای منطقهای بسازد.
لاریجانی اظهار داشت: بسیار دردآورد است که کشورهای بزرگ با دعوی مدیریت جهانی که باید کشورهای در حال توسعه را برای پیشرفت علمی کمک کند سد راه پیشرفت آنها شود و البته گاهی کارهای نمایشی انجام میدهند تا پرستیژ سازی کنند و ژست فرهنگی بگیرند اما در عمل درد مردم منطقه را درک نمیکنند و نمک به زخم آنها می پاشند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در چند سال اخیر چند نفر از دانشمندان ملی ما را رژیم یاغی صهیونیستی ترور کرد، ما از مجامع بینالمللی سر و صدایی ندیدیم! شورای امنیت حتی نسبت به رژیم صهیونیستی اخم هم نکرد، کار رژیم صهیونیستی غیر اخلاقی و غیر حقوقی و جنایتکارانه بود.
وی با تاکید بر اینکه ترور دانشمندان کاری زشت و تحقیر دانش است، گفت: البته کار ترور کار مشکلی نیست اما خیلی غیراخلاقی است. ما متاسفانه با این پدیدهها مواجهیم که این چالشها طبیعی نیست.
لاریجانی تاکید کرد: این سازمانهای اطلاعاتی هستند که طراحی میکنند گروههای تندرویی را در منطقه به وجود میآورند که کارشان ترور و تکفیر است.
لاریجانی افزود: یک زمانی از خانم بی نظیر بوتو پرسیدم گروه تروریستی طالبان را برای چه به وجود آوردید که به منطقه خسارت وارد کنند. خانم بوتو جواب دادند این قدر ما را به خاطر این گروه تروریستی تحقیر نکنید. این گروه زاییده سه ضلع آمریکا، انگلیس از یک سو ، پشتیبانی مالی سعودی ها و اماراتی ها از سوی دیگر و پاکستان است که این بار را حمل کرده اند.
لاریجانی در پایان تصریح کرد: امیدواریم این نشست نتایج خوبی را برای کشورهای عضو داشته باشد و کشورها بتوانند از تجربیات یکدیگر استفاده کرده و گام های عملی برای تقویت آموزش در کشورهای بحران زده بردارند.
نظر شما