به گزارش خبرنگار مهر، کامران دانشجو در مراسم افتتاح کرسی ارتباط دانشگاه با صنعت با تاکید بر اینکه تولید ملی گفتمان خاص خود را دارد، افزود: در این راستا دانشگاه ها باید در جهت فرهنگ سازی و غالب کردن گفتمان فناوری در کشور تلاش کنند.
وزیر علوم مصرف کالاهای خارجی را یک بیماری در کشور توصیف کرد و اظهار داشت: دانشگاه ها و پژوهشگاه ها مراکزی هستند که می توانند سرمایه نقدی ملت را تبدیل به نیروی انسانی کنند. نیروی انسانی از زیربنایی ترین سرمایه های هر کشوری محسوب می شود.
دانشجو همچنین با اشاره به نقش دانشگاه ها در زمینه حمایت از کار ایرانی خاطر نشان کرد: اگر قرار است از کار و سرمایه ایرانی حمایت شود باید دانش را به فناوری تبدیل کنند و در اختیار بخش صنعت قرار دهند. بخش صنعت با استفاده از فناوری می تواند محصولاتی را تولید کند که قابل رقابت در بازارهای جهانی باشد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه ها باید تحقیقات خود را به سمتی هدایت کنند که برطرف کردن نیازهای کشور باشد، خاطر نشان کرد: در حال حاضر پارک های علم و فناوری در کشور راه اندازی شده است و تا کنون 30 پارک و به ازای هر استان یک پارک تاسیس شده است. علاوه بر این اولین مرکز فناوری در حوزه علوم انسانی نیز در قم راه اندازی شد.
وزیر علوم راه اندازی واحدهای فناور در پارک ها و مراکز رشد را از دیگر اقدامات این وزارتخانه نام برد و اضافه کرد: در این راستا موفق به ایجاد 2 هزار و 600 واحد فناور در پارک ها و مراکز رشد شدیم که در این واحدها حدود 19 هزار فناور متخصص مشغول به فعالیت هستند.
وی همچنین از تخصیص جاهایی برای تجهیز آزمایشگاه ها از سوی دولت خبر داد و خاطر نشان کرد: تا پیش از این قرار بود بودجه ای بالغ بر 100 میلیارد تومان برای اختصاص تامین تجهیزات آزمایشگاهی از سوی دولت اهدا شود که این مبلغ به 150 میلیارد تومان افزایش یافت.
دانشجو ادامه داد این اعتبارات اخذ و در معاونت پژوهشی این وزارتخانه کار تقسیم آن به پایان رسیده است.
نظر شما