به گزارش خبرگزاری مهر، تراب محمدی صبح امروز سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران در محل این سازمان افزود: همزمان با صدور مجوز از سوی پژوهشکده باستانشناسی عملیات کاوش در تپه تاریخی زردخانه انجام شده و پس از آن تحقیقات در این منطقه آغاز خواهد شد.
وی تصریح کرد: تپه زردخانه در نزدیکی روستایی باهمین نام است که در دهستان ورگهان، بخش مرکزی شهرستان اهر واقع شده است.
محمدی با اشاره به فراوانی تپه های تاریخی موجود در استان به خصوص شهرستان اهر، یادآور شد: سال گذشته و در چهارمین همایش ملی ثبت آثار نیز 10 تپه و محوطه تاریخی آذربایجان شرقی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید که همگی متعلق به شهرستان اهر هستند.
وی با بیان اینکه قدمت این تپه ها و محوطه ها به بیش از هزاره قبل از میلاد و دوره عصر آهن می رسند، تشریح کرد: تپه قلعه کندی روستای آرپالیق، تپه جاجیخلی و قیزیل قیه کندی روستای انجرد، محوطه دیرسک اوستی روستای آرپالیق و محوطه قیزلار روستای شیخ احمد بخشی از این آثار ثبتی را تشکیل می دهند.
رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی استان ادامه داد: سه اثر محوطه انگد قلبیسی، محوطه دئمیلر و تپه کوهنه لی کندی در روستای انجرد و دو اثر محوطه محوطه دلیک داش قلعه سی و گورستان گور قلعه در روستای سوروجر از دیگر آثار ثبتی این مجموعه به شمار می روند.
خانه تاریخی صلح جو در تبریز به موزه صنایع دستی استان تبدیل می شود
رئیس شورای فنی صنایع دستی آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به پایان عملیات مرمت خانه تاریخی صلح جو در تبریز اظهار داشت: خانه صلح جو در تبریز به موزه صنایع دستی تبدیل می شود .
تراب محمدی افزود: خانههای تاریخی به دلیل اهمیت خاصی که از لحاظ قدمت و زیبایی برای گردشگران دارند، مکان مناسبی برای برپایی نمایشگاه و موزه صنایع دستی به شمار می روند.
محمدی هدف از تبدیل خانه صلح جو به موزه صنایع دستی را آشنایی بازدیدکنندگان با مراحل تولید صنایع دستی اعلام کرد و گفت: مراجعهکنندگان میتوانند در طبقهای که کارگاه های زنده تولید صنایع دستی دایر میشود، خرید نیز داشته باشند.
وی با یادآوری این که در بخش دیگر این خانه تاریخی موزه صنایع دستی دایر میشود، تصریح کرد: صنایع دستی که قدمت آنها به قبل از دوره قاجاریه باز میگردد، در این طبقه نگهداری خواهد شد.
محمدی با اشاره به کسب مهر اصالت برخی از صنایع دستی استان نظیر قلمزنی نقره ، ورنی بافی و نقرهکوبی افزود: هنرمندانی که موفق به کسب مهر اصالت برای دستساختههای خود شدهاند ، میتوانند اشیای خود را در این موزه به نمایش بگذارند.
وی افزود: قدمت خانه صلح جو به دوره قاجار می رسد که در خیابان تربیت، کوچه کرباسی واقع شده و ۱۴ مرداد ۱۳۸۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
نظر شما