مجله مهر: حوادث و رخدادهای روز کشور که عمدتا نیز چهره ای سیاسی دارند همواره مخاطبان فراوانی را به خود جلب می کنند. مخاطبان فراوانی که البته سعی می کنند مطالب خاص مربوط به این اخبار و روندها را از رسانه های مختلف رصد کنند و بخوانند.
آنچه که در ادامه می خوانید حاصل خبرخوانی مهر در لابه لای این مطالب ویژه در روزنامه های کشور و انتخاب خاص ترین آنهاست. جستجویی که سعی شده است با نگاه به رخدادهای روز کشور انجام شود و نتایج آن با نگاهی بیطرفانه در اختیار مخاطبان قرار گیرد.
دولت صهیونیست ها فرو می پاشد
روزنامه کیهان در یکی از خبرهای ویژه خود نوشت: در پی تشدید انتقاد محافل صهیونیستی و احزاب اپوزیسیون، دولت نتانیاهو در آستانه انحلال قرار گرفت. همزمان دبیر دولت اسرائیل هشدار داد گسترش اظهارات غیرمسئولانه علیه دولت باعث فروپاشی اتحاد جهانی علیه برنامه هسته ای ایران خواهد شد.
به دنبال اظهارات تند «یووال دیسکین» رئیس سابق سرویس امنیت داخلی اسرائیل (شاباک) علیه دولت، چهره هایی نظیر شائول موفاز رئیس حزب کادیما که رهبر اپوزیسیون دولت نیز محسوب می شود اعلام کرد عمر دولت نتانیاهو به پایان رسیده و او باید انتخابات پارلمانی زودرس را تا قبل از پایان تابستان اعلام کند. موفاز گفت اگر نتانیاهو رأسا اقدام نکند، اپوزیسیون ناچار خواهد شد طرح انحلال پارلمان را پیش بکشد. این در حالی است که دوره فعلی پارلمان رژیم صهیونیستی یک سال و نیم دیگر یعنی نوامبر سال 2013 تمام می شود.
بخشنامه ای علیه قانون
روزنامه خراسان در مقدمه این مطلب نوشته است: رئیس جمهور روز گذشته در بخشنامه ای به کلیه دستگاه های اجرایی مکاتبات مجلس شورای اسلامی با دستگاه های اجرایی در خصوص لغو برخی مصوبات مربوط به دولت و مراجع و مقامات دولتی را خلاف نص صریح قانون اساسی و فاقد وجاهت حقوقی و قانونی دانسته و تأکید کرد که هیچ یک از اصول قانون اساسی چنین اختیاری را صراحتا و یا تلویحا به رئیس محترم مجلس شورای اسلامی اعطا نکرده است.
بخشنامه رئیس جمهور این سوال را پیش می آورد که چگونه تا کنون این رویه به زعم دولت غیرقانونی و غیرحقوقی ادامه پیدا کرده است.
خراسان همچنین در پایان گزارش خود نیز نوشته است: این که انگیزه اصلی رئیس جمهور از ابلاغ این بخشنامه و انتشار خبر آن چیست شاید در آینده نزدیک روشن تر شود اما آنچه قطعی است این نکته است که چرا وقت و توان دستگاه های مختلف در سالی که سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نام گرفته صرف اصطکاک و چالش هایی می شود که قانون اساسی به وضوح تکلیف آن را روشن کرده است.
اطلاعات خصوصی شهروندان آمریکا در دسترس دولت
روزنامه کیهان همچنین در یکی دیگر از خبرهای ویژه خود نوشت: مجلس نمایندگان آمریکا به بهانه مقابله با حملات سایبری، طرحی را تصویب کرد که براساس آن اطلاعات خصوصی شهروندان آمریکایی کاملا مورد دسترسی و کنترل قرار خواهد گرفت.
به گزارش خودنویس با بالا گرفتن خبر حملات سایبری در طی چند هفته گذشته، حالا مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را تصویب کرده اند که در صورتی که به فردی شک کنند، می توانند اطلاعات خصوصی او را در اختیار داشته باشند. این طرح، سیسپا (CISPA) نام دارد که مخفف «طرح تبادل و حفاظت اطلاعات سایبری» است. جالب اینکه 800 شرکت بزرگ، از جمله فیس بوک و مایکروسافت و اینتل حامی این طرح هستند.
لغو جلسه شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت
روزنامه وطن امروز نیز در خبری کوتاه گزارش داد: جلسه شورای گفتگوى بخش خصوصی و دولت برای چندمین بار برگزار نشد. در حالی که مدت ها از برگزار نشدن جلسه شورای گفتگو می گذرد، این امید وجود داشت که دیروز نخستین جلسه آن در سال جدید برگزار شود ولی باز هم این اتفاق رخ نداد.
نگرانی روزنامه ایران از افزایش فشارها به آیت الله شاهرودی برای یک انتصاب
روزنامه ایران در یکی از خبرهای امروز خود نوشت: طی روزهای گذشته، رسانه ها و شخصیت های مدعی اصولگرایی تلاش کردند در چندین مرحله آیت الله هاشمی شاهرودی، رئیس هیئت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوا را به بهانه انتصاب محمدشریف ملک زاده به سمت مشاورت امور اجرایی بنیاد فقه و معارف اهلبیت تحت فشار قرار دهند.
روایت روزنامه هفت صبح از "نهضت بیانیه و نامه"
روزنامه هفت صبح در مقاله ای با عنوان "نهضت بیانیه و نامه" به رقابت های جبهه های اصولگرایان برای حضور در مجلس با لحنی کنایه وار اشاره کرد.
هفت صبح در ابتدای مطلب خود در این باره نوشت: این روزها سایت های مشهور و یا بی نام و نشان اصولگرا! را که مرور می کنیم، پر شده از انبوه نامه، بیانیه و گاه رنجنامه که این فرد خطاب به آن چهره نوشته و یا این جناح در واکنش به آن جریان منتشر کرده است.
اشاره نادران به فرافکنی های دولت در آستانه مرحله دوم انتخابات
روزنامه ملت ما نیز از قول الیاس نادران نوشت: به مشاوران حقوقی رئیس جمهور که این ابلاغیه ها را تنظیم می کنند توصیه می کنم قانون اساسی را بخوانند. اصل ۸۵و ۱۳۸قانون اساسی تصریح دارد که مصوبات دولت باید به رئیس مجلس فرستاده شده و نظر وی حاکم بر مصوبات دولت است. مجلس و دیوان عدالت اداری وظیفه دارد وقتی که مصوبه دولت را خلاف قانون بداند، رسیدگی کند و دستور به تصحیح مصوبه می دهد و در صورتی که قوه مجریه دستور را اجرا نکند، حکم عزل و انفصال صادر می شود. این فرافکنی ها به ویژه در آستانه مرحله دوم انتخابات مجلس مشکوک است.
خبر تهران امروز از دیدار جلیلی با مقام معظم رهبری
روزنامه تهران امروز در ستون باشگاه سیاسی خود در خبری با تیتر دیدار جلیلی با رهبری قبل از مذاکرات استانبول عنوان کرد: حسن غفوری فرد، نماینده مردم تهران در مجلس هشتم طی گفتگویی به مذاکرات اخیر دبیر شورای امنیت ملی با اعضای 5+1 اشاره کرد و گفت: سعید جلیلی به عنوان نماینده دولت احمدی نژاد به استانبول رفته بود. با این حال به دلیل اهمیت نشست ایشان، جلسه ای طولانی با رهبری داشتند و در واقع جلیلی سناریوی نوشته شده در دیدار با رهبر را در استانبول پیاده کرد که خب، همه را به نتیجه رساند که هرگاه مقام معظم رهبری به شخصه به بحثی ورود کنند، می توان به سرانجام مثبت و موفقیت آمیز کار خوش بین بود.
تعداد حامیان احمدی نژاد در مجلس نهم مشخص نیست
روزنامه آرمان روابط عمومی نیز با نقل صحبت های صادق زیباکلام از قول وی گفت: فکر می کنم مجلس نهم تفاوت چندانی با مجالس هفتم و هشتم نخواهد داشت چرا که ما در این مجلس تغییر زیادی احساس نخواهیم کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر نمی توان گفت چهره های جدید در مجلس واقعا طرفدار رئیس جمهور هستند یا اصولگرایان سنتی، تصریح کرد: در کل بر خلاف بسیاری از تبلیغاتی که جبهه متحد اصولگرایان می کند ما به هیچ وجه نمی توانیم ادعا کنیم که نزدیکان دولت در این انتخابات شکست خورده اند چرا که قطعا تعدادی از نامزدهای راه یافته به مجلس، حامی دولت هستند.
نظر شما