۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۷:۰۶

گزارش خبری/

تبلیغات انتخاباتی اوباما؛ سفر به افغانستان در سالگرد مرگ بن لادن

تبلیغات انتخاباتی اوباما؛ سفر به افغانستان در سالگرد مرگ بن لادن

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: سفر رئیس جمهوری آمریکا به افغانستان را در سالگرد مرگ رهبر سابق القاعده و اعلام خروج 23 هزار نظامی تا پایان سال جاری را می توان اقدام تبلیغاتی اوباما برای شکست رقیبش در انتخابات ارزیابی کرد.

"باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا روز گذشته در کاخ ریاست جمهوری افغانستان تنها چندین ساعت پس از سفر غیرمنتظره خود به این کشور پیمان راهبردی را با "حامد کرزای" امضا کرد.

مقامات آمریکایی اعلام کردند که بیش از 20 هزار نظامی آمریکایی پس از تاریخ مقرر در افغانستان باقی می مانند اما مقامات افغانی هنوز در حال مذاکره در خصوص شمار نظامیان باقی مانده ایالات متحده در کشورشان هستند.

آمریکا در پی خروج 10 هزار نیروی خود از ولایت هلمند در شش ماه آتی همزمان با کاهش 29 درصدی شمار حملات در این ولایت است، این درحالیست که میزان حملات در ولایت قندهار 13 درصد افزایش پیدا کرده است.

آمریکا بزرگترین شمار نظامیان یعنی 90 هزار نظامی را در افغانستان دارد و پس از آن انگلیس با دارا بودن 9 هزار و 500 نظامی، آلمان با دارا بودن 4 هزار و 800 نفر و فرانسه با دارا بودن 3 هزار و 600 نفر در قالب نیروهای ایساف علیه طالبان مبارزه می کنند.

چندین ساعت پس از امضای این پیمان انفجار مهیب مقابل پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق شهر کابل باعث کشته و زخمی شدن 25 نفر شد.

این حمله ساعت 6:15 دقیقه صبح به وقت محلی افغانستان روی داد و طالبان مسئولیت این حمله را برعهده گرفتند.

رسانه های افغانی گزارش دادند که سیستم هشدار سفارت آمریکا در کابل از کارمندان خود خواسته تا از شیشه ها فاصله گرفته و در مکان های امن پنهان شوند.

این دومین حمله زنجیره ای طالبان در دو هفته گذشته بود و در حملات روز 15 آوریل (27 فروردین) در کابل و سه شهر شرقی دیگر دستکم 51 نفر از جمله 36 شبه نظامی کشته و 74 فرد دیگر زخمی شدند.

این سومین سفر اوباما به افغانستان از زمان تصدی پست ریاست جمهوری در سال 2008 و تنها چند ماه مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بود و قرار است که رئیس جمهوری آمریکا بعد از ظهر چهارشنبه به واشنگتن بازگردد.

البته مطرح شدن موضوع خروج 23 هزار نظامی آمریکایی از افغانستان تا پایان سال جاری در سالروز مرگ بن لادن را می توان اینطور ارزیابی کرد که اوباما در این ماههای طلایی تنها تلاش می کند تا با تحقق وعده های خود شانس خود را برای پیروزی در انتخابات و شکست "میت رامنی" بالا ببرد. 

اوباما همچنین از تماس های مستقیم مقامات دولت خود با طالبان و تلاش برای صلح با اعضای این گروه خبر داد تا بدین طریق از میزان نارضایتی ها در آمریکا بکاهد.

اوباما در سالروز کشته شدن "اسامه بن لادن" در پی عملیات نیروهای آمریکایی در منطقه ابوت آباد پاکستان در سفر به افغانستان  تاکید کرد که نظامیان آمریکایی حتی یک روز بیشتر از آنچه که مورد نیاز است، در افغانستان باقی نمی مانند.

سفر اوباما به افغانستان همزمان با افزایش مخالفین جنگ صورت می گیرد زیرا بر اساس آخرین نظرسنجی مشترک "او آر سی" و شبکه خبری "سی ان ان" 75 درصد از آمریکایی ها خواهان بازگشت نظامیان بوده و تنها 25 درصد مردم از این جنگ حمایت می کنند.

نتایج چنین نظرسنجی در چند سال گذشته در آمریکا بی سابقه بوده و نکته جالب آن مخالفت اکثر جمهوریخواهان با ادامه جنگ افغانستان بود.

همچنین 66 درصد از مردم آمریکا اعلام کردند که آمریکا در حال شکست در جنگ افغانستان است و طالبان هم اکنون کنترل تمام مناطق را در دست گرفته است.

نظرسنجی نیویورک تایمز و شبکه خبری سی بی اس که روزهای 21 تا 25 مارس انجام شد نشان داد 69 درصد از پرسش شوندگان بر این باورند آمریکا نباید دیگر وقت خود را در افغانستان تلف کند و باید به مبارزه خود علیه طالبان پایان دهد.

پیشتر نیز نظرسنجی روزنامه واشنگتن پست و شبکه خبری "ای بی سی" به صورت مشترک نشان داده بود 54 درصد از آمریکایی ها خواهان عقب نشینی سریع نیروهای کشورشان از افغانستان هستند حتی درصورتی که ارتش این کشور به اندازه کافی قادر به آموزش نیروهای خود برای مبارزه با طالبان نباشد.

کد خبر 1591559

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha