به گزارش خبرنگار مهر، دومین پیش همایش دو سالانه بین المللی خوشنویسی ایران با موضوع کتابت نویسی عصر چهارشنبه در سینما بهمن قزوین برگزار شد.
در این همایش که استادان خوشنویسی غلامحسین امیرخانی و جواد بختیاری، محمد حسین شفیعی ها مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین و خوشنویسان استانهای زنجان، قم، البرز و همدان و استان حضور داشتند موضوع کتابت نویسی از صفویه تا امروز مورد گفتگوی کارشناسی قرار گرفت.
جواد بختیاری در جمع خوشنویسان استانهای کشور گفت: نبودن امکانات رشد هنرمند، انتخاب غلط از عواملی است که از رشد هنرمندان جلوگیری می کند.
وی افزود: کتابت نیازمند خلاقیت، تحمل سختی های فراوان و توجه به بن مایه های خط است و در آن نغمه های مستانه هنرمند و زیبایی شناسی موج می زند و نواخت کلمات در کنتار یکدیگر می تواند به دلربایی اثر کمک کند.
بختیاری یادآورشد: در کتابت باید حال موسیقایی حفظ شود و ساختار نوشتاری کاملا رعایت شود تا اثر زیبایی خود را حفظ کند.
این استاد خوشنویسی بیان کرد: در کتابت هنرمند باید طول و عرض و قواعد را رعایت کرده و حالت تعادلی آن را لحاظ کند، فاصله دو سطر، ساختار کلمات، استفاده از کلمات شاخصی که خودنمایی می کند مانند ف، ک، ب، به صورت کشیده استفاده نکند و تاثیر باصره و شاکله منظمی داشته باشد.
بختیاری اظهارداشت: صعودهای حقیقی و مجازی و نیز نزول ها هم باید در کتابت کوتاه باشد تا آشفتگی در کار ایجاد نشود.
همزمان با برگزاری این همایش نمایشگاه آثار کتابت هنرمندان خوشنویس هم در نگارخانه مهر حوزه هنری قزوین به نمایش درآمده است.
در این نمایشگاه آثار کتابت هنرمندان شاخصی مانند مرحوم: درویش عبدالمجید طالقانی، میرعلی هروی، ملک دیلمی، حسن الکتاب، شاه محمود نیشابوری، علیرضا عباسی، رکن الدین مسعود، وصال شیرازی، فتحعلی تنکابنی، سیدعلی نیاز، محمود بن وصال، محمد ابراهیمی شیرازی، محمد علی لواسانی، غلامرضا اصفهانی، صدرالدین محمد لواسانی، سید علی اکبرگلستانه، علی اکبر شیوا، عبئالوهاب شیرازی در 40 تابلوی زیبای خوشنویسی در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است.
قزوین- خبرگزاری مهر: استاد خوشنویسی کشور گفت: کتابت در هنر خوشنویسی نواخت کلمات در کنار یکدیگر و موج زدن زیبایی شناسی برای تاثیر گذاری در خطاطی است.
کد خبر 1592074
نظر شما