به گزارش خبرنگار مهر، دانشجویان آموزشکده فنی و حرفه ای پسران شماره دو کرمان (شهید دادبین) آخرین چهارشنبه فروردین ماه جاری، زمانی که کلاسهای درس خود ر ا ترک می کردند، به ذهنشان هم خطور نمی کرد که فردای آن روز لودرها و بیل مکانیکی به جان زمین چمن و فضای ورزشی آنها می افتد و این خبر را به آنها می دهد که شاید چندی دیگر قرار باشد کلاسهای درس و سایر ساختمان های آموزشکده نیز به سرنوشت این بخش از آموزشکده تبدیل شود.
آموزشکده شهید دادبین کرمان رسما از سال 74 اقدام به پذیرش دانشجو کرده است، اگر چه طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی و در راستای انتقال این مراکز آموزشی از وزارت آموزش و پرورش به وزارت علوم، دور جدیدی از فعالیت های خود را آغاز کرده اما هم اکنون آموزش و پرورش ناحیه یک کرمان، خود را صاحب اختیار این آموزشکده می داند و اقدام به تخریب آن کرده تا طبق وعده رییس آموزش و پرورش ناحیه یک کرمان در 21 ماه آینده کرمانیها دانش آموزان خود را برای تحصیل به مدرسه ای جامع بفرستند آن هم در شرایطی که این فضای آموزشی در حاشیه یکی از پرترددترین معابر شهری قرار گرفته که جزو نقاط حادثه خیز از لحاظ سوانح ترافیکی به شمار می رود.
شاید همین شروع کار، در کنار سایر مسایل و حواشی که به وجود آمده، این دلهره در بین خانواده ها و حتی مسئولین شهری ایجاد شود که در 21 ماه آینده تردد دانش آموزان دبستانی در این منطقه آیا منجر به بروز فاجعه ترافیکی در شهر نمی شود؟
اما این همه ماجرا نیست. در جریان تخریب این محوطه، دهها اصله درخت قطع شده، یکی از زمینهای چمن استاندارد در شهر کرمان نابود شده و تعداد زیادی از وسایل ورزشی که در آن محوطه بوده، تخریب شده است.
به هر حال، مجریان این پروژه که به گفته رییس آموزش و پرورش ناحیه یک کرمان، یک پروژه عمرانی آموزشی و در راستای افزایش سرانه آموزشی در پهناورترین استان کشور در نظر گرفته شده است از صبح پنجشنبه (24 فروردین ماه جاری) به طور مستمر در حال تخریب ضلع شرقی آموزشکده شهید دادبین کرمان هستند تا بتوانند هر چه سریعتر، آموزشکده را تخریب و مدرسه ای را راه اندازی کنند!
اما مسئولین آموزشکده که در حال حاضر این مجموعه را تحت نظر وزارت علوم مدیریت می کنند، از همان ابتدای کار با این اقدام مخالفت کرده اند.
احمدتوکلی، رییس آموزشکده فنی شماره دوکرمان، درباره اتفاقات اخیر به خبرنگار مهر می گوید: صبح پنجشنبه در حالی که برخی از کلاسهای دانشکده تعطیل و این مرکزخلوت بوده است، یک دستگاه لودر و بیل مکانیکی وارد فضای آموزشکده شده اند.
وی می افزاید: در آن شرایط، نگهبان مرکز و مسئول خدمات مانع از فعالیت آنها شدند که نتوانستند کاری انجام دهند.
توکلی ادامه می دهد: پس از ورود در ابتدا، زمین چمن، فوتسال، بسکتبال و فنس این محدوده و سپس ساختمان اداری سابق آموزشکده و نرده های ضلع شرقی تخریب شد و تیم مذکور اقدام به ایجاد یک درب و فنس کشی و جداسازی بخش شمالی آموزشکده کرد.
فرمانداری مجوز تخریب نداده است
وی با بیان اینکه برخی این اقدام را با دستور فرماندار مرتبط می دانند، اظهار داشت: این در حالی است که فرماندار کرمان از این موضوع اظهار بی اطلاعی کرده است.
توکلی تصریح می کند: اما پس از اطلاع فرماندار و دستور ایشان مبنی بر پیگیری مسئله نیز هیچ اتفاق خاصی رخ نداد و تا ساعت 16 عصر همان روز، بخش گسترده ای از زمین چمن، فوتسال، بسکتبال، ساختمان اداری، پارک و وسایل آموزشی آن تخریب شد.
وی می افزاید: حتی در این باره با پلیس 110 هم تماس گرفته شد که ماموران پلیس نیز بعد از حضور در محل و تهیه گزارش اعلام کردند که نمی توانند اقدامی انجام دهند.
توکلی ادامه می دهد: سرانجام و پس از تعطیلی کار در ساعت 16 عصر پنجشنبه، فرماندار کرمان با حضور مدیر کل آموزش و پرورش استان، مسئول حراست اداره کل و مسئول دانشکده شهید چمران کرمان در محل آموزشکده شهید دادبین حضور یافته و اعلام کردند که طی یک صورتجلسه که به امضای آنها رسید، مسئله حل شده است.
وی تصریح می کند: این در حالی است که 4 روز پیش از شروع عملیات تخریب آموزشکده، در جلسه ای که با حضور فرماندار کرمان، مدیر کل آموزش و پرورش استان، مسئول آموزش و پرورش ناحیه یک، رییس دانشکده چمران، رییس دانشگاه شهید باهنر و مسئول حقوقی این دانشگاه و نماینده وزارت علوم در استان و رییس آموزشکده دادبین تشکیل شد، با توجه به امکان واگذاری بخشی از فضای مرکز، غیرقانونی اعلام و هیچ تصمیمی در این خصوص گرفته نشد.
مصوبه وزارتخانه همه چیز را روشن می کند
وی در ادامه، از تحصیل یکهزار و 200 نفر دانشجو درکنار 560 نفر هنرجو (180 نفرهنرجوی شهید دادبین و 380 نفر هنرجوی هنرستان اقبال کرمان) در این مرکز آموزشی خبرداده و بیان می دارد: با توجه به مصوبه مجلس محترم شورای اسلامی، 168 مرکز آموزشی فنی و حرفه ای در کل کشور از وزارت آموزش و پرورش باید به وزارت علوم منتقل می شده اند که تعداد مراکز مشمول این مصوبه در کرمان 11 عدد بوده است.
توکلی می افزاید: اما در مورد انتقال فضای در اختیار آموزشکده شهید دادبین کرمان، آموزش و پرورش همواره جبهه گیری کرده و مانع انتقال فضاهای مربوطه شده است.
آموزشکده شهید دادبین از افتخارات آموزشی کرمان است
توکلی بیان می دارد: این مسئله وقتی نگران کننده تر می شود که بدانیم آموزشکده شهید دادبین کرمان جزو برترین آموزشکده های کشور بوده به خصوص در رشته های مهندسی صنایع شیمی و معدن.
وی ابراز می دارد: سال گذشته در رشته مهندسی صنایع شیمی، این آموزشکده در مسابقات علمی کشوری رتبه اول را به خود اختصاص داد.
تدوین سرفصلهای آموزشی رشته معدن کشور در مرکز دادبین کرمان
رییس آموزشکده فنی شماره دوکرمان به تجهیز آزمایشگاه شیمی این آموزشکده هم اشاره کرده و می گوید: سال گذشته با صرف هزینه ای معادل 50 میلیون تومان اقدام به تجهیز این آموزشگاه کرده ایم که در بسیاری از مواردتوسط دانشجویان شیمی دانشگاه شهید باهنر کرمان هم مورد استفاده قرار می گیرد.
توکلی اظهار می دارد: آموزشکده شهید دادبین کرمان مسئول کمیته تخصصی برنامه ریزی رشته معدن در کشور هم بوده و سرفصلهای دروس این رشته در کل کشور توسط هیات علمی آن دانشکده تدوین می شود.
رییس آموزشکده فنی شماره دوکرمان همچنین بیان می دارد: به جز رشته های شیمی و معدن، این آموزشکده در رشته های صنایع چوب، صنایع فلزی و متالورژی هم بسیار موفق عمل کرده و تاکنون هیچ یک از فارغ التحصیلان این مرکز نبوده اندکه پس از اتمام تحصیلات خود، وارد بازار کار نشده باشند.
وی تصریح می کند: این آموزشکده یکی از افتخارات استان کرمان در زمینه آموزشی است که با تخریب و شاید هم تعطیلی آن، بسیاری از سرمایه های استان، چه انسانی و چه اقتصادی، از دست خواهند رفت.
اعضای آموزشکده شهید دادبین میهمان آموزش وپرورش بوده اند
درهمین حال، رییس آموزش و پرورش ناحیه یک کرمان در گفتگو با خبرنگار مهر، تاکید می کند که مجموعه دادبین از 50 سال قبل هنرستان بوده و دانشجویان و هیات علمی ومسئولین دانشکده، میهمان آموزش و پررورش در این مجموعه هستند.
مهدی ادهمی، همچنین معتقد است که نباید در راه اجرای این پروژه مانع تراشی انجام شود بلکه باید مسئولان با همراهی زمینه توسعه آموزشی شهر را فراهم کنند.
ادهمی می گوید که این طرح از مدتها قبل تصویب شده و تمام کارهای مقدماتی آن در اداره های مختلف و شهرداری نیز انجام شده و امیدواریم طی 21 ماه به اتمام برسد.
آنچه تخریب شده، زمین ورزشی نبوده است
اما وی به نکات جالب دیگری هم اشاره کرده و بیان می دارد: طبق اسنادی که هم اکنون وجود دارد این زمینهای ورزشی تا دوماه قبل تنها زمینهای خالی و غیر قابل استفاده بودند و در حالی که از قبل هم اعلام شده بود که این زمینها برای اجرای طرح احداث یک مجتمع بزرگ آموزشی مد نظر قرار گرفته، در این محل زمین ورزش ساخته شد و حتی دروازه های زمین چمن چند روز قبل از عملیات تخریب گذاشته شده بود.
اما معاون مالی و اداری دانشکده شهید دادبین کرمان می گوید: تمامی فعالیتهای تخریبی که صورت گرفته، بدون هماهنگی با مسئولین استان بوده و مجوزی برای تخریب این فضا صادر نشده است.
مهدی نخعی با بیان اینکه تخریب هم در روزهای تعطیل صورت گرفته، اظهار می دارد: زمین چمن این آموزشکده از جمله زمنهای ورزشی استاندارد در کرمان بوده که در طول سالهای متمادی مورد استفاده مدارس فوتبال و حتی تیمهای باشگاه مس بوده است.
وی از وجود تصاویر و فیلمهای مربوط به این اقدام نیز خبر داده و بیان می دارد: در کلیه تصاویر مشخص است که چمن این زمین استاندارد و قابل استفاده بوده است.
نخعی می افزاید: حتی بعد از تخریب بدون مجوز این فضا، این تیم اقدام به خروج اموال داخل محوطه کرده و حتی پارکینگ مخصوص خودروها هم، در روز جمعه 26 فروردین ماه تخریب و آهن آلات و ورقهای آن به مکانی نامعلوم برده شده است.
...............................
گزارش: اسماء زنگی آبادی
نظر شما