به گزارش خبرنگار مهر، حسین پیرموذن عصر شنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل با تجار و بازرگانان استان افزود: حذف مشوقهای سرمایه گذاری نیز باعث شده تا ضمن پایین بودن بهره وری و اشتغال میزان سرمایه گذاری در استان نیز کاهش یابد.
وی با بیان اینکه باید تعریفی روشن و دقیق از مشوقات سرمایه گذاری وجود داشته باشد تصریح کرد: برای استانهایی به مانند اردبیل یکسری مشوقهای سرمایه گذاری وجود داشت که متاسفانه این مشوقات از چند سال پیش برداشته شد که این موضوع نیز تاثیرات بسیار منفی بر فرایند تولید گذاشته است.
رئیس اتاق بازرگانی استان حمایت از بخش خصوصی را نسخه برون رفت از تنگاهای موجود و رسیدن به رشد و پیشرفت ایده آل و قابل قبول دانست و عدم اجرای معافیتهای مالیاتی 10 ساله مندرج در قانون در زمینه شهرکهای صنعتی، عدم اجرای مصوبات کمیته تسهیل، اجرا نشدن ماده 28 قانون بودجه سال 90 کشور در خصوص بخشودگی جرایم و تقسیط پنج ساله وامهای معوقه واحد های تولیدی و... را از مشکلات تولید کنندگان استان برشمرد.
وی افزود: فرایند حاصل از نوسانات ارزی، وضع عوارض و تغییرات در تعرفه ها، مشکلات سیستم بانکی، نبود سرمایه در گردش برای واحدهای تولیدی، مشکلات و موانع عدیده در تامین مواد اولیه و ماشین آلات مورد نیاز واحد های تولیدی از جمله عواملی است که چرخهای تولید را در استان کند و رونق و پویایی را از آنها سلب کرده است.
پیرموذن عدم پرداخت تعهد قانونی و شرعی دولت از محل اجرای هدفمند کردن یارانه ها به بخش خصوصی را از دیگر مشکلات عمده واحد های تولیدی دانست و یادآور شد: دولت مکلف بود 30 درصد از محل اجرای هدفمند کردن یارانه ها به صنعت و کشاورزی پرداخت کند، اما بر اساس آخرین آمار مرکز پژوهشهای مجلس تاکنون سه تا هفت درصد پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه که اجرای هدفمند کردن یارانه ها فشار سنگینی را بر واحد های تولیدی وارد کرده است، تصریح کرد: دولت به تعهد خود عمل نکرده است.
دولت در جبهه اقتصادی بخش خصوصی را همراهی کند
رئیس کانون کار افرینان استان متذکر شد: اگر قرار باشد مرحله دوم هدفمند کردن یارانه ها نیز اجرا شود فعالیت بقیه واحدهای تولیدی با خطر جدی مواجه خواهد شد و بهره وری این واحدها به حداقل خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه تحریمهای صورت گرفته نیز فعالیتهای بخش خصوصی را تحت تاثیر قرار داده است، عنوان کرد: در جبهه اقتصادی برای دور زدن و بی اثر کردن تحریمها جهاد گونه تلاش می کنیم اما انتظار تلاشگران عرصه تولید نیز این است که دولت با حمایت جدی برای افزایش تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی بخش خصوصی را همراهی کند.
وی نامگذاری امسال به سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی را یک فرصت استثنائی برای حمایت از تولید و توسعه اقتصادی دانست، و تاکید کرد: دولت باید با بسیج تمام امکانات و با دور اندیشی، ژرف نگری و برنامه ریزیهای علمی و قابل اجرا برای تحقق نظر رهبر معظم انقلاب یاریگر بخش خصوصی و تلاشگران عرصه تولید و کار افرینان کشور باشد.
پیرموذن با تاکید بر تشکیل کارگروه تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی در استان افزود: بیش از یک ماه از سال جاری سپری شده اما متاسفانه کارگروه تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی هنوز در استان اردبیل تشکیل نشده و اگر وضعیت با این روند پیش برود و مسئولان استانی نسبت به این موضوع مهم بی تفاوت باشند و باز هم فقط به شعار اکتفا کنند و برنامه ها و مصوبات وارد مرحله عملیاتی نشوند، مثل سال گذشته بسیاری از فرصتهای طلایی را برای استان از دست خواهیم داد.
وی با بیان اینکه آمار بیکاری استان هم اکنون 68 هزار نفر است اضافه کرد: یکی از راهها و مسیرها برای رفع این دغدغه بزرگ و اشتغال جوانان حمایت از واحدهای تولیــــدی برای افزایش بهره وری و نیز توسعه سرمایه گذاری است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل نیز در این دیدار با اشاره به اهمیت نامگذاری سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی گفت: مقام معظم رهبری با نامگذاری سالهای اخیر به اقتصاد، تشخیص داده اند که کشور در این شرایط حساس و سرنوشت ساز به تحولات اساسی در بخش اقتصادی نیاز دارد.
استان اردبیل به اندازه قابلیتهای خود رشد نکرده است
حجت الاسلام سید حسن عاملی به نقش مهم اقتصاد در توسعه و پیشرفت کشور اشاره کرد و یادآور شد: برای توسعه اقتصادی دولت باید تمام تلاش خود را به کار گیرد و با حمایتهای جدی و همه جانبه ضمن حل مشکلات بخش خصوصی، بسترهای لازم را برای تقویت و افزایش تولیدات داخلی فراهم کند.
وی با بیان اینکه برای حمایت از بخش خصوصی خلاء های زیادی از نظر قانونی وجود دارد، افزود: خلاء های قانونی و نبود قوانین و مقررات شفاف، مشکلات زیادی را برای بخش اقتصادی کشور به وجود آورده و باعث شده بر تنگناهای اقتصادی افزوده شود.
امام جمعه اردبیل به نقش مهم و تاثیرگذار نمایندگان مجلس در حل معضلات و مشکلات جامعه اشاره کرد و متذکر شد: نمایندگان مجلس می توانند با تنظیم سیاستهای اقتصادی، تصویب قوانین لازم برای حمایت از بخش خصوصی، پیگیری مسائل مهم کشور و نظارت و کنترل بر عملکرد دولت بسیاری از موانع و مشکلات موجود را حل کرده و شرایط و بسترهای لازم را برای شکوفائی اقتصاد که توسعه و پیشرفت کشور را به دنبال دارد فراهم سازند.
وی با بیان اینکه استان اردبیل به اندازه قابلیتهای خود رشد نکرده است، تصریح کرد: متاسفانه برخی از مسئولان نتوانسته اند عملکرد مناسب و قابل قبولی داشته باشند و در نتیجه مشکلات در بخشهای مختلف در استان زیاد شده و این وضعیت شایسته اردبیل نیست.
اردبیل در حوزه تصمیم گیری با خلاء مواجه است
عاملی با اشاره به نقش فوق العاده تصمیم گیریهای علمی و اصولی در توسعه و پیشرفت یک جامعه عنوان کرد: در حوزه تصمیم گیری در استان اردبیل واقعا خلاء وجود دارد و این خلاء باید با حضور افراد شاخص، پر نفوذ و دلسوز پر شود تا در سایه تصمیم گیریها و برنامه ریزیهای منطقی برای توسعه و پیشرفت استان گامهای اساسی برداشته شود.
وی عنوان کرد: برای حل بحرانها و مشکلات و تنگناهای موجود و ساختن آینده ای بهتر برای استان باید در کنار هم و یکدل و یکصدا تلاش جمعی و همت مضاعف داشته باشیم.
نظر شما