به گزارش خبرگزاري مهر، درحكم صادره از سوي شوراي عالي برنامه هاي راديو تلويزيون فرانسه "سه اس آ " آمده است: سحر يك شبكه ماهواره اي جمهوري اسلامي ايران با پخش سريال هاي "چشمان آبي زهرا" و" الشتات " به گونه اي سيستماتيك اسراييليها و يهوديان را مورد هجو قرار داده است .
گفتني است برخلاف ادعاي شوراي "سه اس آ" در سريال "چشمان آبي زهرا" كه منعكس كننده اقدامات صهيونيستها عليه مردم بي دفاع فلسطين به ويژه كودكان است فرد يهودي اي وجود دارد كه به فلسطينيان كمك مي كند.
همچنين شوراي "سه آس آ" به بخشي ازسريال "الشتات" اشاره مي كند كه هنوزازشبكه سحر پخش نشده و اين درحالي است كه طبق اساسنامه " سه آس آ" اين شورا نمي تواند اقدام به سانسور برنامه ها كند و شبكه اي را پيش از پخش برنامه هاي آن براي پخش يا پخش نكردن آن تحت فشار قرار دهد .
شوراي "سه اس آ" درحكم خود آورده است شبكه ماهواره اي سحريك در برنامه اي با عنوان "جهان زيرسوال " در واقعيت داشتن نسل كشي يهوديان درزمان جنگ دوم جهاني ترديد كرده است .
روبر فوريزون مورخ مسيحي فرانسوي در گفت و گو با شبكه تلويزيوني "سحريك " به عنوان يك بحث تاريخي اظهارعقيده كرده بود كه تمام صحنه هايي كه از جنازه هاي يهوديان درجنگ دوم جهاني به نمايش گذشته مي شود به جزشماري معدود، مربوط به قربانيان بيماري هاي واگير دار ازجمله تيفوس بوده است .
شوراي "سه اس آ" درحكم خود ابراز عقيده فوريزون را مشول قانون " بزه عمومي" دانسته درحالي كه اصل احترام به آزادي بيان دراساسنامه اين شورا مورد تاكيد قرار گرفته است .
ازسوي ديگر يك مقام آگاه در خصوص حكم صادره عليه شبكه سحر گفت: چگونه بدون رسيدگي قانوني به نام يك شورا يك نفرنقش قاضي را برعهده مي گيرد و حكم صادر مي كند حال آنكه اين امرمغاير با آزادي بيان است .
شوراي "سه آس آ" شركت فرانسوي "يوتل ست" ، " ا س آ" را موظف كرده است كه يك ماه پس ازدريافت حكم اين شورا ، پخش برنامه هاي سحرشبكه ماهواره اي جمهوري اسلامي ايران را قطع كند.
شوراي عالي برنامه هاي راديو تلويزيون فرانسه " سه آس آ " پيش از اين نيز پخش برنامه هاي تلويزيوني شبكه المنار وابسته به حزب الله لبنان را در فرانسه و اروپا به بهانه يهودي ستيزي ممنوع كرده بود.
متن حكم صادره ازسوي شوراي عالي برنامه هاي راديو و تلويزيون فرانسه درباره شبكه ماهواره اي ايراني" سحر يك" بدين شرح است :
شوراي عالي برنامه هاي راديوو تلويزيون فرانسه "سه ا س " در نشست دهم فوريه گذشته خود پس از بررسي مسئله به اصلاح پخش برنامه هاي " يهود ستيزانه " درشبكه ماهواره اي ايراني" سحر1" بيانيه اي صادر كرد كه در آن بر ممنوعيت پخش برنامه هاي اين شبكه ازطريق ماهواره فرانسوي "يوتل ست" تاكيد شده است .
متن حكم CSA) به اين شرح است :
با عنايت به كنفوانسيون 15 ژانويه سال 1982 ميلادي كه در آن ايجاد سازمان اروپايي ارتباطات راه دور به وسيله ماهواره "يوتل ست" به تصويب رسيده و در تاريخ 20 ماه مه سال 1999 اصلاح شده و در روزنامه هاي رسمي مورخه 9 ژوئن سال 2001 ميلادي به ثبت رسيده است .
با عنايت به قانون شماره 1067 - 86 مورخه 30 سپتامبر 1986 كه به ويژه دربندهاي نخست آن 15، - 1-33 ، 42 2-43 و 43- 64 بر آزادي ارتباطات تاكيد دارد .
با عنايت به ماده سه پيمان ياد شده در15 ژوئن 1982 كه مقرر مي دارد شركت يوتل "ست اس اي" مسئول تعهد الزام آور ذيل است كه مجموعه برنامه هاي راديو و تلويزيوني كنوني و آينده كشور بايد بر مقررات ملي تطبيق داشته باشد.
با عنايت به ماده 42 متمم قانون 30 سپتامبر 1986 شوراي عالي برنامه هاي راديو و تلويزيوني درخصوص پخش برنامه هاي شبكه هاي ماهواره اي و رعايت تعهداتي كه قوانين موجود براي آنان ايجاد مي كند ودر مواد نخست 1-3 اين قانون در آن تصريح شده است.
با عنايت به مواد 1-33 و 2-43 و 4-43 قانون 30 سپتامبر 1986 مقرر مي دارد كه تمام برنامه هاي تلويزيوني پخش شده به وسيله شركت يوتل ست اس به فرستند آن خارج از قلمرو اتحاديه اروپا قرار دارد بايد مطابق با قراردادهاي منعقد شده با شوراي عالي برنامه هاي راديو وتلويزيون پخش شود.
اين امر مشروط بر آن است كه فرستندگان ياد شده قراردادي با نيمي از كشورهاي عضو اتحاديه اروپايي براي پخش برنامه هاي خود منعقد نكرده باشد .
با عنايت به آنكه برنامه هاي تلويزيوني شبكه سحر1 كه به وسيله" آي ار آي بي " صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران - موسسه به ثبت رسيده در ايران - تهيه مي شود و مشمول هيچ گونه نظارتي از سوي كشورهاي عضو اتحاديه اروپايي بر آن نيست و از طريق "يوتل ست" اس اي پخش مي شود و اين امر بدون قراردادي از سوي شركت ياد شده" آي ار آي بي" با شوراي عالي و برنامه هاي راديو و تلويزيوني صورت مي گيرد .
با عنايت به اينكه مفاد ماده 15 قانون ياد شده شوراي عالي ، وظيفه نظارت برجلوگيري از ذكرترويج نفرت و خشونت برضد قوميت ، مذهب و آداب و رسوم و مليت را دارد.
با عنايت به اينكه شبكه تلويزيوني سحر 1 در تاريخ 13 دسامبر 2004 ميلادي اقدام به پخش برنامه اي با عنوان "براي تو فلسطين چشمان آبي زهرا" كرده است كه به گونه هاي سيسماتيك اسراييليها و يهوديان را مورد هجو قرار داده و آنان را افرادي پست معرفي كرده كه حتي حاضرند چشمان يك كودك را نيز از وي بستانند.
با عنايت به اينكه شبكه ياد شده در دسامبر 2004 و ژانويه 2005 نيز اقدام به پخش برنامه الشتات كرده است كه در آن توطئه هايي به مدت چندين قرن به خاندان رجيلد نسبت داده شده است كه اعضاي اصلي آن را خاخام ها و رهبران صهيونيست تشكيل مي دهند وهمچنين دراين برنامه قتل كودكي مسيحي به پيروان مذهب يهود نسبت داده شده و با خون آن براي پخت نان "فتيره" استفاده مي كنند.
با عنايت به اينكه پخش چنين برنامه هايي نقض يكي از اصول اساسي بيان شده ه درماده نخست متمم قانون 1067- 86 مورخه 30 سپتامبر 1986 مبني بر حراست از نظم عمومي است وهمچنين نقض ماده 15 همان قانون كه مي تواند نام و احترام افراد را زير سوال ببرد و به ترويج نفرت ، خشونت ، تبعيض نژادي بر ضد مليت نژادي ، مذهبي و مليت بيانجامد.
با عنايت به اينكه پخش اين برنامه همانند برنامه پخش شده از شبكه المنار منجر به بروز نگراني عميق در فرانسه و پيگيري به عمل آمده از سوي "سه اس آ " گرديد و مساله در نهايت به قطع پخش برنامه هاي اين شبكه از سوي "يوتل ست" گرديد .
با عنايت به اينكه پخش برنامه جهان به زير سوال ازشبكه سحر يك به زبان فرانسه كه درتاريخ سوم فوريه 2005 بين ساعات 22 و 12 تا 24 و 45 دقيقه به وقت فرانسه پخش شد و در آن از استفاده ابزاري از هولوكوست براي مقاصد سياسي سخن گفته شده بود و در اين برنامه آقاي "روبر فوريرون" كه از وي به عنوان تنها مورخ فرانسوي نام برده شده توانست در مدت 10 دقيقه بدون اينكه هرگزمخالفتي داشته باشد به بيان نظريات خود بپردازد كه در آن جنايات آلمان نازي نفي شده و به همين روي در محاكم فرانسه محكوم شده است .
وي در اين برنامه به ويژه اظهارداشت:هيچگاه سياست كشتار و قلع و قمع فيزيكي يهوديان اجرا نشده بود و كشتن يهوديان در جنگ جهاني دوم ممنوع بود و تمام صحنه هاي كه ازجنازه يهوديان به نمايش گذاشته مي شود به جز شمار معدودي مربوط به قربانيان بيماري و ازجمله تيفوس بوده است .
وي همچنين خاطر نشان كرده است كه هيچگاه اتاق هاي گاز در آلمان وجود نداشته است .
چنين سخناني به معناي نفي جنايات جنگي و مشمول قانون "بزه عمومي" به همين نام است كه مطابق ماده 24 قانون 29 ژوئيه 1881 درخصوص آزادي مطبوعات بدان تصريح شده است .
با عنايت به آنچه كه ذكر شد پخش برنامه هاي شبكه سحر 1 مغاير با مواد نخست 15 و 1-33 قانون مورخه 30 سپتامبر 1986 و ماده 24 مكرر و قانون مورخه 29 ژوئيه سال 1881 درخصوص آزادي مطبوعات تشخيص داده مي شود .
شركت يوتل ست اس آي موظف به قطع پخش برنامه شبكه سحر 1 است .
اين حكم به شركت يوتل ست اس آ ابلاغ خواهد شد و در روزنامه هاي رسمي جمهوري فرانسه به چاپ خواهد رسيد.
نظر شما