به گزارش خبرنگار مهر، معاون تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان همدان گفت: هفت هزار هکتار از عرصههای کشاورزی همدان زیر پوشش مبارزه بیولوژیک قرار دارد.
محمد ابراهیمی افزود: در این زمینه عرصههای زیر کشت گوجه فرنگی و محصولات باغی هستهدار زیر پوشش مبارزه بیولوژیک قرار گرفتند.
ابراهیمی اضافه کرد: در این طرح تعداد دفعات سمپاشی به دو نوبت کاهش یافته است و باعث شده محصولات تولیدی از مواد شیمیایی کمتری برخوردار باشند.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان همدان افزود: این طرح از سه سال پیش در استان همدان اجرا میشود.
ابراهیمی گفت: در حال حاضر بیش از 50 درصد گلخانههای استان همدان به لحاظ تولید محصولات سالم زیر پوشش عملیات کنترل بیولوژیک قرار دارند.
کشت پاییزه سیبزمینی آغاز شد
مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی استان همدان گفت: کشت پاییزه سیبزمینی در همدان آغاز شد.
شهرام پرورش اظهار داشت: به دنبال تکمیل کشت تابستانه محصول سیبزمینی در استان همدان کشاورزان کشت پاییزه این محصول را آغاز کردند.
وی افزود: کشت تابستانه استان همدان در سال زراعی جاری به 10 هزار و 500 هکتار رسید و پیشبینی میشود سطح زیرکشت پاییزه نیز به 13 هزار هکتار برسد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان کمبود صنایع تبدیلی را یکی از مشکلات تولید محصول سیبزمینی عنوان کرد و افزود: زمینه برای سرمایهگذاری در راهاندازی صنایع تبدیلی و تکمیلی ایجاد شده و استان همدان به عنوان قطب تولید محصول سیبزمینی در سطح کشور محسوب میشود.
5100 هکتار از اراضی همدان به کشت چغندرقند اختصاص یافت
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان گفت: سطح زیر کشت چغندرقند در سال جاری در استان همدان به پنج هزار و 100 هکتار رسید که این میزان در سال گذشته چهار هزار و 285 هکتار بوده است.
علیرضا رنجبر ضرابی افزود: سطح زیر کشت محصول چغندر قند در استان همدان نسبت به سال گذشته 20 درصد افزایش یافته است.
وی عنوان کرد: تولید محصول چغندر قند در سالهای گذشته به دلیل واردات بیرویه شکر با چالش اساسی مواجه بود اما در سالهای اخیر با عقد قرارداد کارخانجات قند و شکر کشاورزان بار دیگر به تولید محصول چغندر قند روی آوردند.
ضرابی گفت: چغندرکاران استان همدان با کارخانجات همدان، کرمانشاه، لرستان و اصفهان عقد قرارداد کردهاند.
فعالیت 73 تعاونی تولید کشاورزی در همدان
مدیر تعاون روستایی استان همدان گفت: استان همدان 73 تعاونی تولید فعال دارد.
رضا عباسی اظهار داشت: تعاونیهای تولیدی در اصل نمایندگان تولیدکنندگان در سطح روستاها هستند.
وی گفت: تعاونیهای تولید طی سالیان طولانی توانستهاند با بهرهبردارن ارتباط مستقیمی برقرار کنند و از این راه عامل خیر و برکت برای روستاها باشند.
عباسی ادامه داد: تعاونیهای تولید میتوانند با بهرهگیری از ظرفیتهای منطقه تحت فعالیت خود زمینه را برای توسعه بخش کشاورزی فراهم آورند و از مزایای این طرح از جمله تسهیلات آن استفاده کنند.
عباسی افزایش تولید و اشتغال فارغالتحصیلان بخش کشاورزی را از اهداف طرح توسعه بخش کشاورزی در استان همدان خواند.
نظر شما