۵ اسفند ۱۳۸۳، ۱۱:۰۱

در مذاكرات رئيس جمهور فرانسه با جرج بوش نمايان شد؛

مخالفت شيراك با درخواست بوش براي ارجاع پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت و استفاده از زور عليه تهران / اعتراض شيراك به تلاش هاي آمريكا و اسرائيل براي تضعيف نقش اروپا در خاورميانه

به گفته يك ديپلمات اروپايي بوش در مذاكرات با شيراك نتوانست اهداف مورد نظر خود را درباره پرونده ايران و سوريه بدست آورد زيرا شيراك با درخواست بوش براي ارجاع پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت و استفاده از نيروي زور مخالفت كرد و بر ضرورت ادامه راه هاي ديپلماتيك براي حل اين پرونده تاكيد كرد.

به گزارش خبرگزاري مهر، اين ديپلمات اروپايي به روزنامه "الوطن" عربستان گفت : مذاكرات دوجانبه ميان جرج بوش رئيس جمهور آمريكا و ژاك شيراك همتاي فرانسوي وي در بروكسل اهداف مورد نظر واشنگتن درباره سوريه و ايران را براي بوش محقق نكرد .

بوش خيلي تلاش كرد شيراك را به ضرورت متوسل شدن فوري به شوراي امنيت درباره پرونده ايران وسوريه و نيز امكان استفاده از گزينه هاي نظامي  براي وادار كردن ايران به توقف برنامه هسته اي و سوريه براي عقب نشيني نيروهايش از لبنان متقاعد كند اما در اين راه ناكام ماند.

به گفته اين منبع اروپايي، شيراك بر خلاف ميل بوش بر ضرورت در پيش گرفتن و ادامه راه هاي ديپلماتيك و مسالمت آميز براي حل مشكلات با دو دولت ايران و سوريه پافشاري كرد و تلويحا به اين اشاره كرد تنها در صورت به بن رسيدن اين راه ها امكان متوسل شدن به شوراي امنيت وجود خواهد داشت .

رئيس جمهور فرانسه به بوش تاكيد كرد بايد فرصت و زمان مناسب به اتحاديه اروپايي براي ادامه گفتگوها  با ايران بدون هرگونه عجله و شتابي داده شود و از زبان فشار هم براي تعامل با سوريه استفاده شود.

شيراك درخواست بوش را براي اجراي هرگونه مجازات درحال حاضر از سوي فرانسه بر ضد سوريه و نيز تعيين يك مدت زمان بندي و كوتاه براي عقب نشيني نيروهاي سوريه از لبنان را رد كرد .

به گزارش مهر، شيراك به بوش تاكيد كرد كه اروپايي ها متقاعد شده اند كه سوريه نيروهايش را از لبنان خارج خواهد كرد زيرا شرايط كنوني لبنان سوريه را به گرفتن تصميم عقب نشنيني به خاطر تمايل به حفظ روابط با لبنان و كشورهاي عربي ديگر منطقه خواهد كشاند.

بوش هم به شيراك تاكيد كرد كه برخي كشورهاي عربي تمايل دارند بر سوريه براي خارج كردن نيروهايش از لبنان فشار وارد شود.

درباره پرونده حزب الله لبنان كه واشنگتن خواستار قرار دادن آن در ليست گروه هاي تروريستي است شيراك موضع فرانسه و اروپا را كه مخالف اين خواسته آمريكايي است مورد تاكيد قرار داد و به اين اشاره كرد حزب الله يك بخش لاينفك از صحنه سياسي لبنان بويژه شيعيان است كما اينكه در پارلمان هم نمايندگاني دارد و انتظار مي رود كه اين جنبش در درازمدت به يك حزب كاملا سياسي مانند احزاب سياسي ديگر تاثير گذار در صحنه سياسي تبديل شود.

شيراك به بوش تاكيد كرد درج نام حزب الله در ليست گروه هاي تروريستي اتحاديه اروپايي يك علامت منفي و بسيار خطرناك بر ضد شيعيان لبنان و منطقه خواهد بود.

رئيس جمهور فرانسه همچنين به تلاش هاي آمريكا و اسرائيل براي تضعيف و كاهش نقش اروپايي ها در خاورميانه و منحصر شدن آن درحمايت كننده اصلي از تشكيلات خودگردان فلسطين اعتراض كرد و خواستار ايفاي نقش فعالتر وموثرتر براي دستيابي به راه حلي براي پايان مناقشه خاورميانه و عمل بر اساس نقشه راه در نزديك ترين زمان ممكن شد.

ژاك شيراك همچنين در سخنان كوتاهي در مراسم افتتاح نشست فوق العاده سران ناتو به مناسبت سفر جرج بوش رئيس جمهور آمريكا به اروپا خواستار گفتگوي همه جانبه ميان اروپايي ها و آمريكايي درپيمان ناتو به گونه اي كه تحولات داخل قاره اروپايي را در نظر بگيرد، شد.

وي گفت : اروپا و آمريكا دو شريك واقعي هستند و ما بايد با هم گفتگو كنيم و بايد بيشتر به حرف هاي يكديگر گوش كنيم.

کد خبر 159835

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha