به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرسول ادیب قبل از ظهر پنجشنبه در نشست بازرسان و ناظران بهداشتی در اردبیل عنوان کرد: در یک برنامهریزی میان مدت تلاش می شود این رقم را به صفر رسانده و نگرانیها در این زمینه کاهش یابد.
وی ضریب اطمینان قند حبهای تولید شده در اردبیل را بالاتر از سایر استانها عنوان کرد و افزود: اغلب قندهای آلوده وارد شده از سایر استانها بوده که در این زمینه با رایزنیهای انجام شده قرار است دانشگاه علوم پزشکی با مکاتبه با سایر استانها نظارت و کنترل بیشتری به عمل آورد.
مدیر دارو و غذای دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بیان کرد: در تولید قند حبهای سالم و جلوگیری از آلودگیهای احتمالی آنها تولید این محصول 20 درصدی کاهش یافت.
قند آلوده از بازار جمع آوری و امحا می شود
ادیب از بهبود وضعیت تولید و مصرف قند حبهای خبر داد و افزود: در گذشته قندهای حبهای با مارکها و مشخصات فراوان و غیراستاندارد وارد چرخه مصرف میشد که تاکید استاندار و شورای سلامت در یک تحلیل و بررسی از قندهای موجود در فروشگاهها و مراکز عرضه مشخص شد برخی از این قندهای حبهای آلوده به مواد غیربهداشتی است که جمعآوری و امحای آنها در دستور کار قرار گرفت.
ادیب یادآور شد: با نمونه برداری و آزمایش بیش از 100 مورد از این قندهای حبهای تولید شده مشخص شد که کمتر از 45 درصد قابل مصرف و مابقی غیرقابل مصرف هستند که آلوده به بلانکت مضر هستند.
این مسئول تصریح کرد: هر چند با تلاشهای انجام شده اغلب قندهای حبهای غیربهداشتی از سطح فروشگاههای عرضه کننده جمعآوری شده اما همچنان وضعیت قابل قبول نیست و تلاش می شود در این زمینه نگرانیها را به حداقل رساند.
مدیر دارو و غذای دانشگاه علوم پزشکی اردبیل اضافه کرد: با رایزنی اتحادیه تولیدکنندگان قند حبهای به تمام عرضهکنندگان دستورالعمل رعایت مقررات بهداشتی در این زمینه ابلاغ شده و از عوارض احتمالی بیماریهای ناشی از مصرف قند حبهای غیربهداشتی جلوگیری می شود.
برخورد شدید با تولید کنندگان قندهای آلوده
ادیب از برخورد با کارخانههای متخلف تولیدکننده قند حبهای بدون شماره بهداشتی خبر داد و عنوان کرد: تشویق تولیدکنندگان قندهای سالم انگیزه آنها را بالا برده و به خودی خود از عوارض بیماریهای ناشی از مصرف قند حبهای را به کمترین میزان میرساند.
در این نشست مدیر مسئول بهداشت محیط حرفهای استان اردبیل نیز با اشاره به ادامه اجرای طرح بازرسیهای شبانه و طرح بهادیر در سطح استان بیان کرد: با توجه به ایام تعطیلات تابستانی و آغاز سفرها در این ایام طرح بهادیر در سه ماه تابستان در تمام شهرهای استان اجرایی شده و در سرعین نیز به صورت ویژه این طرح با رفع نواقص به مرحله اجرا درمیآید.
محمد دانهزن تصریح کرد: در قالب این طرح اجازه نخواهیم داد سلامت مردم به خاطر مصرف آب، یخ، سبزی و دیگر خوراکیهایی که به شیوع بیماریهای واگیردار کمک میکند بدون رعایت موازین بهداشتی در سبد غذایی در خطر باشد.
وی افزود: در قالب این طرح با بازرسی و سرکشیهای شبانه از رستورانهای شهر تلاش می شود نحوه تهیه و عملآوری غذا و فرآوردههای دیگر مورد بررسی بهداشتی قرار گیرد تا مبادا مواد غذایی ناسالم به مردم عرضه شود.
نظر شما