۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۲۱:۲۳

گزارش خبری/

صنایع ناحیه صنعتی سیدآباد نیازمند حمایت مسئولان

صنایع ناحیه صنعتی سیدآباد نیازمند حمایت مسئولان

گرمسار - خبرگزاری مهر: عدم حمایتهای لازم از صنایع در ناحیه صنعتی سیدآباد شهرستان آرادان سبب به وجود آمدن مشکلات عدیده ای برای سرمایه گذاران و فعالان عرصه تولید شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، رشد و توسعه اقتصادی درهر منطقه مستلزم سرمایه گذاری در بخش های مختلف و فعالیتهای اقتصادی آن است اما در این راستا ناحیه صنعتی سید آباد شهرستان آرادان نه تنها تا کنون رشد و توسعه قابل توجهی از این ناحیه نداشته بلکه اندک زمینه ای هم که از طریق صنعت برای توسعه آن می توانست ایجاد شود با عدم حمایت های لازم از صنایع در این ناحیه سبب بوجود آمدن مشکلات عدیده ای برای سرمایه گذاران و فعالان آن شده است.


موقعیت بسیار مناسب شهرستان آرادان برای استقرار صنعتی پویا

شهرستان آرادان بدلیل موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن مابین دو استان تهران و سمنان و وجود امکانات زیربنائی مناسب و استعدادها و منابع طبیعی و معدنی بسیار خوب، از موقعیت بسیار مناسبی برای رشد و توسعه صنعت و معدن برخوردار است.

 اما برخی بی مهری ها نه تنها جایی برای سرمایه گذاری که بیشترین سود و درآمد را برای سرمایه گذاران و کار آفرینان  ناحیه صنعتی سیدآباد داشته باقی نمانده بلکه سبب شده که این منطقه با ریسک بالا از سوی سرمایه گذاران شناخته و امنیت فعالیت های اقتصادی به علت نبود قوانین حمایتی در این ناحیه صنعتی از شهرستان با مخاطرات جدی مواجه گردد.

عدم داشتن متولی مهمترین دلیل عقب افتادگی در ناحیه صنعتی سید آباد

ناحیه صنعتی سید آباد با مساحتی بالغ بر 100 هکتار یکی از مناطق صنعتی شهرستان آرادان محسوب می شود که با وجود صنایع قابل توجه، مورد کم لطفی هایی واقع شده و چندی است که شاهد تعطیل شدن برخی از  شرکتهای فعال در آن می باشیم.

ناحیه صنعتی سید آباد در حال حاضر به صورت هیئت امنایی اداره می شود واغلب  با مشکلات عمده ای مواجه است که در این رابطه پای سخنان و گلایه های چند تن از مدیران این شرکت ها نشستیم.

صاحبان صنایع ناحیه صنعتی سیدآباد با دلی پردرد

صاحبان صنایع ناحیه صنعتی سیدآباد در شهرستان آرادان عنوان می کنند که از شروع به فعالیت این ناحیه صنعتی بیش از 20 سال می گذرد، 20 سالی که در تمام مدت کارشناسان دارایی و تأمین اجتماعی جهت احقاق حق مردم سروقت مراجعه و مطالبات خود را دریافت می کنند و در صورت هرگونه تأخیر اقدام به جریمه خواهیم شد.

اگرچه این امر کاملا ضروری است و مالیات و دریافت های تأمین اجتماعی عملا به مردم برمی گردد و موجب شکوفایی اقتصاد جامعه می گردد حال باید دید که این شکوفایی کجا است و چه موقع انجام خواهد شد که هیچ اثری در ناحیه صنعتی سید آباد مشهود نیست.

52 کارخانه تولیدی ناحیه صنعتی سید آباد فاقد حداقل امکانات اولیه

ناحیه صنعتی که در طول مدت 20 سال تأسیس و دارا بودن بیش از 52 کارخانه تولیدی فاقد حداقل امکانات اولیه شامل گاز، روشنایی، معابر، تلفن ثابت، آب آشامیدنی و یا حتی آب جهت فضای سبز و جاده و غیره.

لازم به ذکر است یکی از موارد اولیه و الزامات واگذاری زمین احداث 25 درصد فضای سبز است البته نه تنها بدون آب بلکه بدون هیچگونه راه حل دیگر.

موارد فوق قسمتی از مشکلات یک ناحیه صنعتی با بیش از 500 کارگر است، حال چه کسی مسئول است و آیا ناحیه صنعتی سیدآباد قسمتی از شهرستان آرادان یا استان سمنان است یا خیرو اگر هست چه کسی مسئول رسیدگی به این مشکلات است.

زمانیکه در روستاهای کشور با حداقل امکانات اقدام به تحویل تلفن ثابت و گاز می شود، آیا برای خدمات رسانی به چنین مجموعه هایی که عملا با تولیدات کارخانجات موجود که هر یک در استان نیز مورد توجه می باشد نباید حداقل امکانات فراهم شود.

نبود آب کافی یکی دیگر از مشکلات عمده ناحیه صنعتی سید آباد

مدیر عامل شرکت دریا نوش و یکی از سرمایه گذاران در این ناحیه صنعتی اظهار داشت: شرکت دریانوش که در شهرک صنعتی سیدآباد واقع است، سالانه در حدود 12 هزار تن تولید دارد که در سال گذشته به عنوان یکی از شرکت ها در سه ماهه پایانی سال 90، فقط 120 میلیون ریال مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کرده و ماهیانه یک میلیون و 200 هزار تومان بابت بیمه تامین اجتماعی پرداخت می کند.

نعمت الله ناظر اظهار می دارد: یکی دیگر از مشکلات عمده این ناحیه صنعتی نبود آب کافی است که تا فاصله 10 کیلومتری شهرک آمده است اما مسئولین آب منطقه ای گرمسار اظهار داشته اند که باقی مانده مسافت  خط انتقال آب به عهده خودتان است. ضمن اینکه EC آب چاه در ناحیه صنعتی سیدآباد بیش از 20 هزار واحد یعنی در حد نصف شوری آب خلیج فارس است.

ناحیه صنعتی سیدآباد 500 نیروی کار دارد

سر دبیر نشریه صنف صنعت انجمن صنفی آب و فاضلاب کشور گفت: این ناحیه صنعتی 500  نیروی کار دارد و بعضا صنایع قابل توجهی نیز در آن استقرار دارند که تولیدات آنها در استان و کشور نمونه است ولی متاسفانه این ناحیه صنعتی جاده دسترسی مناسبی از سمت گرمسار و سمنان ندارد و نیاز به یک دوربرگردان جهت دسترسی به این ناحیه دارد و جاده موجود مانند یک زمین شخم زده است.

یکی دیگر از فعالان اقتصادی منطقه مشکلات دیگر این شهرک را عدم وجود ایستگاه آتش نشانی ذکر می کند که در مواقع حریق بتواند در کم ترین زمان و کم ترین هزینه و آسیب به کمک این بخش بیاید.

 عباسپور ادامه داد: این شهرک صنعتی در واقع از حداقل خدمات روستایی نیز برخوردارنیست و همین امر باعث شده که تعدادی از 52 صنعت موجود در این ناحیه صنعتی تعطیل شوند.

حضور بی ثمر مسئولان در ناحیه صنعتی سید آباد

این سرمایه گذار بیان داشت: جالب است که در طول مدتی که از عمر ناحیه صنعتی مورد نظر می گذرد پنج دوره نمایندگان خدمت کردند و در طول مدت مذکور ده ها شهردار و فرماندار و سایر مسئولین با حضور خود اقدام به تهیه عکس و انجام خدمت کرده اند.

وی تصریح کرد: در هر حال بعد از گذشت سال ها و بی توجهی محض به ناحیه صنعتی مورد نظر در حال حاضر دلخوش اجرای طرح تأمین آب از دریای خزر هستیم که امیدوارم مثل ضرب المثل معروف آب روستای رحمت آباد نباشد.

امید واحدهای صنعتی به برنامه های بلند مدت

مدیران واحدهای صنعتی در گفتگو با خبرنگار مهر در تکمیل سخنان خود اعلام داشتند: اگر سیستم نظارت بتواند برای صنعت برنامه بلند مدت تدوین کند، قطعا واحدهای صنعتی نگاه امیدوارانه تری به آینده خواهند داشت اما اکنون نگاه درستی برای تصمیم گیری برای سرمایه گذاری و رفع مشکلات در واحدهای صنعتی وجود ندارد که این تصمیمات خود باعث کاهش بهره وری و کیفیت محصولات تولیدی خواهد شد.

از ابتدا قرار نبوده در ناحیه صنعتی سیدآباد شهرک صنعتی ایجاد شود

علی مقصود لو، سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان گرمسار در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که چرا بعد از استقرار صنایع در ناحیه صنعتی سیدآباد خدماتی به صاحبان صنایع ارائه نشده است، اظهار داشت: دلیل این امر این است که از ابتدا قرار نبوده تا این ناحیه بعنوان شهرک صنعتی ایجاد شود و صاحبان صنایع مستقر در سیدآباد با بهره گیری از جوازهایی که داشته اند، زمین ها را از منابع طبیعی دریافت کرده اند.

شرکت شهرک های صنعتی تمایلی به تحویل گرفتن ناحیه سیدآباد ندارد

وی همچنین در خصوص عدم تحویل این ناحیه صنعتی به شرکت شهرک های صنعتی اعلام کرد: شرکت شهرک های صنعتی معمولا مناطق صنعتی را تحویل می گیرد که بتواند از ناحیه واگذاری زمین ها کسب درآمد کند و برای آن مناطق صنعتی هزینه کند ولی این امر در ناحیه صنعتی سیدآباد توجیه خودش را برای ایجاد شهرک صنعتی و ایجاد زیر ساخت های لازم برای آن به لحاظ تاسیس شهرک صنعتی آرادان در حوالی آن از دست داده است و شرکت شهرک ها تمایلی به تحویل گرفتن ناحیه سیدآباد ندارد.

هرچند طی سال گذشته، ساماندهی نواحی صنعتی فجر، جنت آباد، سید آباد و آرادان طی صورت جلسه ای با استانداری به خاطر مشکلات حقوقی در سفر اول هیئت دولت اعلام وصول شد، اما عملا نتوانست رفع مشکل کند و این امر صورت پذیرد که ظاهرا به علت عدم تامین منابع مالی لازم و... رد شد.

به نظر می رسد تحت پوشش قرار گرفتن این نواحی توسط سازمان همیاری ها که از توانایی کامل عهده دار شدن این مسئولیت برخوردار نیستند مشکلات صاحبان صنایع این نواحی را مضاعف  کرده است.  

همچنین با وجود سفر رئیس شرکت شهرک های صنعتی ایران به شهرستان گرمسار و آرادان طی اواخر سال قبل، اعلام شد شرکت شهرک ها آمادگی دارد تا اگرنماینده ای توسط نواحی صنعتی مذکور تعیین شود و حاضر به واگذاری شهرک های مذکور به شرکت شهرک ها باشند، همچنین اقدامات لازم برای تخفیف ها، تشویق های ویژه و موارد حمایتی مورد نیاز را در اختیار آنها قرارگیرد ولیکن این امر تا کنون تحقق نیافته است و کسی نیز پاسخگوی مشکلات بوجود آمده و اعتراضات صاحبان صنایع نیست.

امید است در آینده ای نه چندان دور، با عنایت مسئولین مربوطه شاهد رفع مشکلات این واحد های صنعتی و دلگرمی آنان در جهت ادامه فعالیت در این ناحیه باشیم.
.............................
گزارشگر: داوود عبدی

کد خبر 1600511

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha