۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۰:۴۵

صالحی مطرح کرد؛

مشکلات دانشگاهها در فراهم کردن تجهیزات آزمایشگاهی

مشکلات دانشگاهها در فراهم کردن تجهیزات آزمایشگاهی

وزیر امور خارجه با اشاره به اعمال تحریم‌ها برای برخی از کشورها گفت: ایران جزو کشورهایی است که در مدت 30 سال تحریم‌های سختی را پشت سر گذاشته است و این برای دانشگاه‌ها که می‌خواهند تجهیزات آزمایشگاهی فراهم کنند بسیار مشکل است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی اکبر صالحی امروز در کارگاه بین‌المللی دیپلماسی علم و فناوری برای کشورهای در حال توسعه علم و فناوری را از عناصر قدرت در کشورها نام برد و افزود: عناصر قدرت موارد بسیار زیادی است که مهمترین آن پول و فریبکاری است که ما امیدواریم که بخش فریبکاری را نداشته باشیم.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه برخی از  کشورها فریبکاری را از عناصر قدرت قرار داده‌اند، اظهار داشت: علم و فناوری در گذشته‌های دور در اختیار برخی از کشورها قرار داشت ولی در حال حاضر کشورهای غربی در این حوزه پیشتاز شده اند و گوی سبقت را رباییدند.

وی با بیان اینکه باید از غربی‌ها قدردانی کرد، ادامه داد:  کشورهای غربی توانستند به زیبایی علم و فناوری را گرفته و چیزی را عرضه کنند که امروز شاهد آن هستیم.

صالحی با اشاره به اینکه برخی از کشورها با کمک غربی‌ها  توانستند خط تولید را در کشورهای خود راه اندازی کنند، خاطرنشان کرد: این دسته از کشورها تنها خط تولید را بدون انتقال تکنولوژی در کشور خود راه اندازی کردند.

وی به دسته دیگر از کشورها اشاره کرد و یادآور شد:‌ دسته دیگر از کشورها هستند که تحت فشار و محدودیت‌های زیاد و اعمال تحریمها قرار گرفتند که ایران نیز جزو این دسته از کشورها است.

وزیر امور خارجه ادامه داد: ایران برای سالهای طولانی بر اثر تحریم‌هایی که اعمال شد در فشار و رنج بوده است.

صالحی با اشاره به سابقه 2 دوره ریاست دانشکده فنی دانشگاه‌های کشور یادآور شد: در این 2 دوره ریاست به طور کامل مشاهده کردم که به چه میزان دشوار است که تجهیزات آزمایشگاهی، تحقیقاتی و آموزش دانشجویی به کشور وارد شود در حالی که این مسایل ربطی به تحریم‌ها نداشته است.

وی همچنین به توانمندی‌های کشور در حوزه‌های مختلف مهندسی و  توسعه‌ای فناوری اشاره کرد و ادامه داد: در 30 سال قبل دانشگاه‌های ما قادر به ساخت لوله‌های ساده برای اسلحه که دارای مقاومت مناسب در برابر فشار و انفجار داشته باشند نبودند ولی در حال حاضر ایران توانسته در بسیاری از حوزه‌های  فناوری به پیشرفت‌های خوبی نایل شود.

وزیر امور خارجه پرتاب ماهواره در مدار زمین را از جمله این موفقیت‌ها نام برد و یادآور شد: علاوه بر این در حوزه فناوری هسته‌ای علیرغم همه فشارها و پرداخت هزینه‌های گزاف موفقیت‌های فراوانی به دست آ‌وردیم.

وی اکتشاف معادن، استخراج اورانیوم و تبدیل آن به کیک زرد و تبدیل آن به UF6، مراحل غنی سازی، طراحی راکتور و ساخت صفحات و میله‌های سوخت را از جمله دستاوردهای محققان کشور در زمینه فناوری هسته‌ای نام برد.

صالحی همچنین راه اندازی و بهره برداری از نیروگاه اتمی بوشهر را از دیگر ظرفیت‌های کشور در حوزه فناوری هسته‌ای نام برد و گفت: ایران از جمله کشورهایی است که توانسته است نیروگاه هزار مگاواتی اتمی را راه اندازی کند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: ایران با توجه به موفقیت‌هایی که در حوزه‌های علمی به دست آورده است آمادگی کامل دارد تا تجربیات خود را در اختیار کشورهای در حال توسعه قرار دهد.

کد خبر 1600808

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha