به گزارش خبرگزاری مهر، سعید پرویزی اظهار داشت: در سال گذشته 16 هزار و 965 نفر شامل 13 هزار و 130 نفر زن و سه هزار و 835 نفر مرد در آزمون های کتبی و عملی سنجش مهارت قالیبافی شرکت داشته اند.
وی ادامه داد: از این تعداد 12 هزار و 909 نفر که 11 هزار و 97 نفر از آنها را خواهران و بقیه را برادران تشکیل می دهند در آزمون های سنجش مهارت قبول و موفق به دریافت گواهینامه شده اند.
پرویزی عنوان کرد: آزمون سنجش مهارت قالیبافان در راستای تفاهم نامه همکاری اداره کل اموزش فنی و حرفه ای با مرکز ملی فرش ایران و اداره بازرگانی برای ارتقای سطح کیفی مهارت قالیبافان برگزار می شود.
بیش از 10 هزار کارگر ساختمانی کارت مهارت دریافت کردند
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان یزد گفت: در سال گذشته 10 هزار و 338 کارگر ساختمانی در استان یزد در آزمون سنجش مهارت قبول و موفق به دریافت کارت مهارت شدند.
حبیب الله کارگر افزود: در سال گذشته 14 هزار و 550 کارگر ساختمانی در دوره های آموزش مهارت شرکت داشته اند که از این تعداد 10 هزار و 338 نفر کارت مهارت دریافت کرده اند.
وی عنوان کرد: 15 نفر از دریافت کنندگان کارت مهارت صنعت ساختمان را خواهران تشکیل می دهند.
کارگر یادآور شد: ارائه کارت مهارت به فعالان بخش ساختمان در راستای طرح آموزش و شناسایی کارگران بخش ساختمان در 16 رشته از طریق بخش خصوصی با هدف جایگزینی دیدگاه نوین ساختمان سازی به جای دیدگاه سنتی صورت می گیرد.
وی ایجاد و راه اندازی بانک اطلاعات نیروی کار صنعت ساختمان، افزایش کمی و کیفی خدمات بهبود بهره وری کار و کاهش حوادث ناشی از کار را از دیگر اهداف این طرح خواند.
کارگر مهمترین نتیجه این ساماندهی را تشکیل بانک اطلاعاتی از فعالان این صنعت به تفکیک حرفه های ساختمانی دانست و افزود: آموزش های مهارتی توسط مراکز آموزش فنی و حرفه ای دولتی و آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد دارای پروانه بهره برداری در حرفه های مربوطه صورت می گیرد.
مهارت آموزی بیش از 1800 کارآموز در بافق
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان بافق با اعلام آموزش یک هزار و 830 نفر در این مرکز در سال گذشته گفت: این آموزش ها در 115 دوره آموزشی ارائه شده است.
کاظم ناظمی بیان کرد: دوره های آموزشی مرکز بافق شامل 71 دوره آموزش رشته های فنی و 44 دوره آموزش رشته های خدماتی بوده است که در بخش های صنایع، روستاها، مرکز ثابت، مرکز سیار و پادگان صورت گرفته است.
وی در رابطه با مهارت آموختگان این مرکز عنوان کرد: یک هزار و 345 کار آموز مرد و 485 کار آموز زن در دوره های آموزش مهارت شرکت داشته اند.
ناظمی میزان آموزش ارائه شده برای مهارت آموزان در مرکز آموزش فنی و حرفه ای بافق را 318 هزار و 718 نفر ساعت عنوان کرد.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای بافق همچنین از صدور هزار و 569 گواهینامه مهارت در این مرکز خبر داد و افزود: از این تعداد یک هزار و 112 گواهینامه مربوط به برادران بوده است.
ناظمی دوره های آموزشی ارائه شده را لوله کشی گاز خانگی و تجاری، کمک نقشه خوان، نصب سیم کشی مدار ساختمان، کارور GPS، اقدامات اولیه در حوادث و حریق، راه انداز موتورهای آسنکرون، کارور PLC درجه دو، سوخت نگار چوب و نی، شیرینی پز، کیف دوز و رشته های طراحی و دوخت عنوان کرد و افزود: رشته نصب و سیم کشی ساختمان با برگزاری هفت دوره آموزشی و شرکت 106 کارآموز بیشترین استقبال را در بین کارآموزان داشته است.
تمام امکانات و تجهیزات کارگاه ها به کار گرفته شود
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان یزد در نشستی با مسئولان مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان صدوق به ابعاد نامگذاری سال جدید توسط رهبر معظم انقلاب اشاره و بر به کارگیری تجهیزات در این خصوص تأکید کرد.
حبیب الله کارگر در این نشست به کارگیری تمام امکانات و تجهیزات کارگاه ها در راستای تحقق شعار سال 1391 مبنی بر سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی را لازم و ضروری دانست.
وی در ادامه تبلیغات گسترده در سطح ادارات شهرستان و مذاکره با این ادارات را مهم عنوان کرد.
در این نشست پیرامون مسائلی از قبیل قرار گرفتن استخدام مربیان حق التدریس و تغییر وضعیت آنان در دستور کار مجلس شورای اسلامی، نحوه برگزاری کلاس های آموزشی، محدودیت ها و مزایای ثبت آن در پورتال، بهره وری و آمار قبولی مربیان و تأکید بر تصمیم سازمان در خصوص مربیانی که بهره وری ندارند و تجهیز کارگاه های آموزشی به وسایل کمک آموزشی بحث و تبادل نظر شد.
برگزاری دوره های کوتاه مدت در تابستان و اطلاع رسانی کامل و جامع در خصوص دوره ها و جذب کارآموز، درآمد زایی سازمان و جذب بازار کار متناسب با نیاز بازار، برگزاری نمایشگاهی از دستاوردهای کارآموزان در مناسبت های مختلف، عدم سنخیت برخی دوره ها در بعضی از مراکز و رفع این مشکل و آموزش بنا بر نیاز شهرستان و تربیت نیروی کار ماهر از دیگر موارد مطرح شده در این نشست بود.
آموزش بیش از 21 هزار نفر دوره در آموزشگاه های آزاد استان یزد
رئیس اداره امور مؤسسات کارآموزی آزاد اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان یزد گفت: آموزشگاه های آزاد استان یزد در سال 90 برای 21 هزار و 434 نفر دوره آموزش های مهارتی ارائه کردند.
محمدرضا سلطانی بیان کرد: در مجموع در سال گذشته سه میلیون و 507 هزار و 519 نفر ساعت آموزش مهارت به مهارت آموختگان ارائه شده است.
وی میزان تعهد آموزش آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای استان در سال گذشته را سه میلیون و 500 هزار نفر ساعت عنوان کرد.
سلطانی عنوان کرد: در حال حاضر 496 آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد شامل 409 آموزشگاه ویژه خواهران، 23 آموزشگاه ویژه برادران و 64 آموزشگاه به صورت دو منظوره در سطح استان وجود دارد که با مجوز رسمی به ارائه آموزش های مهارتی در سطح استان می پردازند.
وی ادامه داد: 82 آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد نیز در حال مرخصی بوده و فعالیت آموزشی ندارند.
رئیس اداره امور مؤسسات کارآموزی آزاد اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان از آموزش 16 رشته مهارتی برای کارآموزان از بین 43 رشته آموزشی که مجوز آن از سوی آموزشگاه های آزاد گرفته شده است خبر داد.
سلطانی یادآور شد: رشته های اتومکانیک، الکترونیک، امور مالی و بازرگانی، برق، خدمات آموزشی، صنایع دستی - بافت، صنایع غذایی، طراحی و دوخت، عمران، فناوری اطلاعات، کشاورزی، مراقبت و زیبایی و هنرهای تجسمی، تزئینی و نمایشی از جمله رشته های آموزشی در آموزشگاه های استان یزد است.
وی افزود: از دیگر رشته های آموزشی در مؤسسات کارآموزی آزاد می توان به تأسیسات و حمل و نقل، سرامیک، صنایع چوب، امور اداری، صنایع چاپ، بهداشت و ایمنی، تکنولوژی فرهنگی، بیوتکنولوژی، متالوژی، مخابرات و معدن، صنایع شیمیایی، مکانیک، مدیریت صنایع، جوشکاری و بازرسی جوش، هتلداری و گردشگری اشاره کرد.
نظر شما