به گزارش خبرنگار مهر، استان لرستان از جمله استانهای غیرساحلی است که دارای سه هزار و 39 دهنه چشمه، بیش از سه هزار و 250 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق، هزار و 527 رشته قنات و دو هزار و 450 کیلومتر مسیر رودخانه و آبراهه است که این امکانات استان را دارای قابلیت و چشم انداز تولید 23 هزار تن گوشت ماهی در سال کرده است.
این در حالیست که در حال حاضر میزان تولید گوشت ماهی در استان بیش از 14 هزار تن در سال است که رتبه اول تولید ماهیان سردابی را در بین استانهای غیرساحلی از آن خود کرده است ولی همچنان این بخش نیازمند توسعه است.
از سوی دیگر وجود این قابلیت در پرورش ماهی در استانی غیرساحلی کمتر مورد توجه قرار گرفته تا صادرات ماهی از لرستان همچنان ظرفیتی دست نخورده باشد. همچنین توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش شیلات و صنایع جانبی این بخش از دیگر مواردی است که در استان لرستان مورد غفلت قرار گرفته است.
رئیس نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان ظهر یکشنبه در نخستین همایش نقش آبزیان در سلامت جامعه و امنیت غذایی به خواص ماهی اشاره کرد و گفت: سرانه مصرف آبزیان در لرستان از سرانه مصرف کشوری پایینتر بوده و حدود چهار کیلو و ۳۵۰ گرم است.
مهرداد فتحی افزود: استان لرستان به دلیل داشتن اقلیم آب و هوایی متفاوت و منابع عظیم آبی از شرایط منحصر به فردی برای تولید آبزیان در کشور برخوردار به گونه ای که 15درصد تولید ماهیان سردابی کشور در مزارع پرورش ماهی استان تولید می شود.
وی افزود: در صورت تامین و ایجاد زیرساخت های لازم لرستان ظرفیت لازم برای تولید سالانه 50 هزار تن انواع آبزیان سردآبی و گرم آبی را دارد.
رئیس نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان با بیان اینکه لرستان بالاترین تولید کننده ماهی سرد آبی در کشور است، گفت: ما می توانیم ماهی را به قیمت پایین در استان عرضه و به مصرف کننده بدهیم.
مدیر جهاد کشاورزی پلدختر نیز در این همایش گفت: این شهرستان با مساحت سه هزار و 902 کیلومتر و با جمعیت 80 هزار نفر دارای 5 رودخانه دائمی است.
علی خادمی افزود: با توجه به تنوع آب و هوایی که در شهرستان پلدختر وجود دارد هم اکنون هشت مزرعه فعال با 185 تن تولید و یک مزرعه ماهی گرم آبی با 20 تن تولید و رودخانه ای 433 تن رتبه اول استان را دارد.
وی به گونه های ماهی سرد آبی و گرم آبی شهرستان پلدختر اشاره کرد و گفت: غزل آلا از گونه ماهیان سرد آبی و کپور نقره ای، کپور معمولی و کپور سر گنده و گپور علفخوار از ماهیهای گرم آبی این شهرستان هستند..
وی سرانه مصرف ماهی در جهان را 17 کیلوگرم عنوان کرد و افزود: این میزان در کشورمان 9.5 و در استان لرستان 4.35 کیلو و در شهرستان پلدختر سه کیلوگرم است.
خادمی با تاکید بر برنامه ریزی برای توسعه پرورش ماهی در این شهرستان گفت: در حال حاضر مجتمعهای پرورش ماهیان سرد آبی انارود و گری بلمک در شهرستان پلدختر قرار دارند.
نظر شما