به گزارش خبرنگار مهر، این مراسم با اقامه نماز مغرب و عشا به امامت حجت الاسلام آشتیانی آغاز شد. یکی از نکات جالب این نماز جماعت که با حضور بیش از صد نماینده مجلس برگزار شد، حضور نفر اول دور دوم انتخابات تهران به عنوان مکبر نماز جماعت بود. بیژن نوباوه چهره مشهور تلویزیون و نماینده مردم تهران در مجالس هشتم و نهم این مسئولیت را به عهده گرفته بود!
دست دادن ها و روبوسی های بعد از نماز جماعت که میان منتخبان ملت پس از سلام آخر نماز رد و بدل می شد، صحنه های زیبایی از وحدت و همدلی نمایندگان مجلس نهم را به نمایش گذاشته بود. صحنه هایی که با توجه به تجربه مجالس قبلی معلوم نیست تا پایان مجلس نهم به همین نحود ادامه داشته باشد.
دو نفر از دست اندرکاران مراسم جلوی درب ورودی سالن ایستاده بودند و بسیار سختگیرانه اجازه ورود هیچ فردی غیر از منتخبان مجلس به سالن اصلی را نمی دادند. این سختگیری تا حدی بود که برای برخی منتخبان جدیدالورود شهرستانی که با فرزند یا برادر خود آمده بودند مشکلاتی ایجاد شده بود. همراهان نمایندگان تا انتهای مراسم نیز اجازه ورود به سالن را پیدا نکردند و البته برخی از آنها از این موضوع دلخور بودند.
پذیرایی از میهمانان بسیار ساده در نظر گرفته شده بود؛ یک شیرینی گل محمدی(دانمارکی) و یک لیوان چای. گرچه متولی مراسم نمایندگان شاخص تهران بودند اما نوع پذیرایی شایعات در مورد سخت گیری حدادعادل در مسائل مالی را تقویت می کرد.
یکی از منتخبان جدید که در اواخر جلسه مشخص شد از مخالفان رئیس مجلس شدن حداد عادل است، هنگام پذیرایی با کنایه به سایر منتخبان می گفت: "پذیرایی را ببینید! چقدر با آن جلسه قبلی(جلسه فراکسیون رهروان ولایت) تفاوت می کند. به حداد رای بدهید تا چهار سال همین وضع است!"
بخش رسمی مراسم با پخش سرود ملی و قرائت قرآن آغاز شد. در هنگام پخش سرود ملی منتخبان ملت درسالن یکپارچه ایستاده بودند و برخی نمایندگان جدیدالورود که ظاهرا هنوز به آداب و رسوم مسئولان نظام! عادت نکرده اند، به جای لب خوانی با صدای بلند و با شوق و علاقه سرود ملی را می خواندند.
پس از سخنان مجری و شعر زیبایی که در وصف حضرت فاطمه زهرا(س) به مناسبت سالروز ولادت ایشان قرائت کرد، نوبت به علی زاکانی نماینده مردم تهران در مجالس هفتم، هشتم و نهم بود که به عنوان مسئول اجرایی برنامه و مدعو، به میهمانان خوش آمد بگوید. زاکانی احتمالا رکورد کوتاهترین سخنرانی مسئولان در 30 سال اخیر را شکست و سخنرانی خود را در زمانی کمتر از 3 دقیقه به اتمام رساند!
پس از سخنان کوتاه زاکانی، نوبت به نمایندگان رسید تا در گروه های پنج نفره به بالای سن بیایند و در مدت 5 دقیقه نکاتی را درباره مجلس نهم بیان کنند. 5 دقیقه ای که تقریبا هیچ کدام رعایت نکردند و هر کدام که می توانست چند دقیقه ای بیشتر از وقت مجاز استفاده می کرد. محور سخنان همه نمایندگان به جز یک نفر نقد مجلس هشتم، ضرورت شکل گیری فراکسیون فراگیر اصولگرایان و البته تغییر و تحول در راس مجلس و هیئت رئیسه بود.
حجت الاسلام سالک منتخب مردم اصفهان در مجلس نهم و سخنگوی جامعه روحانیت مبارز تهران اولین سخنران بود که بر لزوم تحول در ساختار مجلس هشتم و حمایت از حداد عادل سخن گفت. یکی از نکات جالب سخنان سالک اعتراض به شایعه سازی کارمندان مجلس و رانندگان علیه حداد و به نفع لاریجانی بود. سالک با ناراحتی از نمایندگان می خواست که نگذارند تا راننده های مجلس برای آنها رئیس مجلس انتخاب کنند.
یکی دیگر از سخنرانان نیز نماینده فعلی مجلس و منتخب مردم رشت در مجلس شورای اسلامی بود که در ابتدای سخنانش از همه گروه های اصولگرا به خصوص جبهه متحد و پایداری به این دلیل که از وی حمایت نکرده اند تشکر کرد. تامینی حتی متلکی هم به این گروه ها انداخت و گفت: شما حمایت نکردید رای من به نسبت دوره قبل دوبرابر شد!
همین نماینده از اینکه سخنرانان قبلی در حمایت از یکی از کاندیداهای ریاست مجلس یعنی حداد عادل سخنرانی کرده بودند و با بردن اسم از وی حمایت کرده بودند انتقاد کرد و گفت نمایندگان باید تنها شاخص های رئیس مجلس را در اینجا بشمارند. اما وقتی تامینی نام بردن از ویژگی های مطلوب رئیس مجلس را برشمرد بلافاصله گفت: "اسم نباید آورد اما همه می دانند که این ویژگی ها در آقای حداد متجلی است!"
نفر آخری هم که به عنوان سخنران صحبت کرد، همان نماینده ای بود که با نشان دادن پذیرایی مراسم، منتخبان مجلس نهم را از رای به حداد بر حذر می داشت. این فرد که از جدیدالورود های مجلس جدید است، بخش قابل توجهی از سخنان خود را به بیان رزومه خود و تعداد سالهای تدریس در دانشگاه و کتاب های خود اختصاص داد. سپس نکاتی درباره صفات حسنه پیامبر اکرم گفت و در آخر هم نتیجه گرفت که نمایندگان مجلس نهم که 200 نفر آنها جدید هستند، نباید به حدادعادل و لاریجانی که نماد مجالس هفتم و هشتم هستند رای دهند. این استاد دانشگاه معتقد بود باید بگردیم و تا شروع مجلس آینده یعنی 7 خرداد، یک رئیس جدید که بتواند نماد مجلس نهم باشد پیدا کنیم و به او رای بدهیم.
پایان بخش برنامه نیز سخنان غلامعلی حداد عادل نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی و رئیس مجلس هفتم بود. سخنان حداد از یادآوری خاطرات تلخ مجلس ششم شروع شد و به ماجرای سبزی پلوی مشهور ختم شد.
حداد به منتخبان توضیح داد که ماجرای سبزی پلو و ماهی که در رسانه ها مشهور شده است، مربوط به حضور برخی از نمایندگان در دفتر وی در مجموعه دفتر رهبر انقلاب است که چون جلسه به درازا کشیده می شود برای نمایندگان از ناهار کارمندان مجموعه بیت رهبری آورده می شود و همین ماجرا با کلی رنگ و لعاب به چهل کلاغی تبدیل شده است که در رسانه ها می خوانید.
همایش هم اندیشی منتخبان مجلس نهم در ساعت 23:30 دقیقه با صرف شام به پایان رسید.
نظر شما