به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا عمرانی صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هماکنون حدود هفت هزار هکتار بافت فرسوده مصوب در 34 شهر استان اصفهان است که بیشترین میزان بافت فرسوده در بین شهرهای استان مربوط به شهرهای اصفهان، کاشان، نجف آباد و خمینیشهر هستند.
وی با اشاره به اقدامات این شرکت برای حفظ و احیای بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیر رسمی گفت: با توجه به اهمیت موضوع ساخت و ساز مردمی و اینکه بافتهای فرسوده بدون حضور و مشارکت مردم احیاء و نوسازی نمیشود دولت اقدام به حمایت از این گونه ساخت و سازها کرده است که به صورت پرداخت تسهیلات نوسازی بدون سپردهگذاری و تخفیف بهای صدور پروانه ساختمانی و ودیعه اسکان موقت است.
مدیرعامل شرکت عمران و مسکن سازان استان اصفهان ادامه داد: در حال حاضر برای احداث هر واحد مسکونی در بافت فرسوده شهری مبلغ 200 میلیون ریال تسهیلات بدون سپرده و برای صدور پروانه ساختمانی از سوی شهرداریها تخفیف 50 درصدی و برای کمک هزینه ودیعه اسکان موقت در بافتهای فرسوده به شرط تجمیع حداقل دو پلاک مبلغ 80 میلیون ریال به مالکان پرداخت میشود.
وی افزود: هماکنون بانکهای ملی، مسکن و سپه اقدام به ارائه تسهیلات به مالکان خانههای قدیمی و فرسوده میکنند.
عمرانی اظهار داشت: در سال گذشته حدود هشت هزار واحد به منظور استفاده از تسهیلات به بانکهای مسکن و ملی و سپه معرفی شدند که تاکنون حدود چهار هزار واحد به مبلغ 800 میلیارد ریال از این وام برخوردار شدهاند.
وی با اشاره به تخفیف 50 درصدی شهرداریها به هنگام صدور پروانه ساختمانی گفت: تاکنون حدود 60 میلیارد ریال از سوی شهرداریها به مردم تخفیف داده است.
مدیرعامل شرکت عمران و مسکن سازان استان اصفهان در ادامه از حمایت از ساخت و ساز مردمی و مداخله مستقیم دولت به عنوان دو روش این شرکت برای حفظ و احیای بافتهای تاریخی و سکونتگاههای غیررسمی نام برد و تصریح کرد: در بحث مداخله مستقیم، شرکت عمران و بهسازی شهری در استان اصفهان در سه جبهه در بافتهای فرسوده فعالیت میکند که شامل احیاء و مرمت ابنیه تاریخی و ایجاد کاربری مناسب در آنها مانند اداری، خدماتی، گردشگری و ساماندهی محورهای تاریخی گردشگری و بهبود دسترسیها در بافتها که نمونه آن محور جماله، دردشت، جویباره و حمام قاضی در اصفهان، کلوان نایین، علوی کاشان، دربند وبنی طباء درآران و بیدگل و... است و همچنین اجرای پروژههای نوساز به صورت الگو در بافتهای فرسوده است.
وی افزود: در حال حاضر سیاست شرکت عمران و بهسازی بر توسعه فرهنگ مشارکت مردمی در نوسازی بافتهای فرسوده شهر استوار است که در این راستا پرداخت تسهیلات، وام ودیعه اسکان موقت و جبران تخفیفات شهرداری ازجمله این حمایتها است.
عمرانی در ادامه با اشاره به راهاندازی دفاتر خدمات نوسازی در محلات گفت: این دفاتر در سه حوزه تسهیلگری، کارگزاری و مدیریت در محدودههای بافت فرسوده فعالیت میکنند که از مهمترین اهداف آنها برقراری ارتباط با مردم و نمایندگان آنها به منظور استفاده بهینه از ظرفیتها وتواناییهای ساکنان محلهها و بالا بردن سطح آگاهی آنها از تسهیلات و امتیازات و بخشودگیها و فراهم آوردن زمینههای مشارکت در بین مالکان و ساکنان و سایر اشخاص حقیقی است.
وی اظهار داشت: دفاتر خدمات نوسازی در محلات تاکنون در محلههای جویباره، همت آباد و جنوب میدان امام (ره) در شهر اصفهان و محله نوید در شهر نجف آباد راهاندازی شده است.
مدیرعامل شرکت عمران و مسکن سازان استان اصفهان در ادامه به مهمترین مشکلات و چالشهای پیش روی نوسازی در بافتهای فرسوده اشاره کرد و اضافه کرد: اسناد مجهول، فاقد سند، قولنامهای و مشکلات حدود ملک و انحصار وراثت، مهاجرت ساکنان اصلی، نامناسب بودن شکل ظاهری پلاکها ،معابر نامناسب (کم عرض، پرپیچ وخم و...)، وضعیت اقتصادی نامناسب ساکنان، نامناسب بودن زیرساختهای شهری، عوامل فرهنگی - اجتماعی و نبودن سازمان مناسب برای ایجاد تشکلهای مردمی و محلی در راستای نوسازی محلات از عمده چالشهای پیش روی نوسازی بافتهای فرسوده است.
وی با اشاره به اینکه با توجه به تنوع مشکلات بافت فرسوده و با هدف ایجاد هماهنگی بین مدیران دستگاههای اجرایی استان مرتبط در امر نوسازی بافتهای فرسوده شهری کار گروه نوسازی و احیا بافت فرسوده اصفهان به ریاست معاونت عمرانی استانداری تشکیل شده است، تاکید کرد: این کارگروه با حضور مدیران دستگاههای خدمات زیربنایی و رو بنایی، اداره کل راه و شهرسازی، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، شهرداران شهرهای استان، مدیران عامل سازمانهای نوسازی و بهسازی، ادراه کل ثبت اسناد، رؤسای بانکها، مدیرعامل شرکت عمران و مسکن سازان استان و سایر مدیران مرتبط اصفهان تشکیل شده است.
وی افزود: دبیرخانه این کارگروه دفتر فنی استانداری است و از سوی استاندار اصفهان حجازی به سمت دبیر کارگروه نوسازی و احیا بافت فرسوده استان اصفهان منصوب شد.
نظر شما