به گزارش خبرنگار مهر نشست نقدوبررسی فیلم "روزهای زندگی" پس از نمایش آن در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران با حضور پرویز شیخطادی کارگردان، کوروش سلیمانی بازیگر و دکتر نوری همرزم شهید همت که تجربه درمان رزمندگان در جبهه داشته است برگزار شد.
در ابتدای این نشست پرویز شیخطادی عنوان کرد: "روزهای زندگی" به مناسبت عشق ساخته شدهاست. عشق زن و شوهری که میتوانند در هر شرایطی عاشق بمانند. این فیلم تاریخ و زمان مصرف ندارد.
واقعیتهای نهفتهای را در این فیلم دیدم
در ادامه دکتر نوری گفت: جا دارد از تمام دستاندرکارن تولید این فیلم تشکر کنم. ساخت این فیلم یعنی تجلیل از همه کسانی که به عنوان امدادگر یا پزشک در بخشهای درمانی جبهه حضور داشتهاند. من واقعیتهای نهفتهای را در این فیلم دیدم.
کوروش سلیمانی بازیگر نقش سامان افزود: خیلی خوشحالم که در این اثر حضور داشتم. جا دارد از حمید فرخنژاد و هنگامه قاضیانی دیگر بازیگران "روزهای زندگی" یاد کنم. من پیش از این شاگردی شیخطادی را در مقطع دیگری داشتم. فکر میکنم اگر فیلم موفق شده به خاطر صداقتی است که در کل گروه وجود داشت.
وی ادامه داد: غالب بچهها دغدغه داشتند در صورتی که خیلی از فیلمسازان ما در حال حاضر چنین دغدغههایی را دنبال نمیکنند و متاسفانه انگیزههای انسانی در جامعه کمتر به چشم میخورد. خیلی از بچههایی که در سالهای دفاعمقدس شهید شدند میتوانستند امروز بین ما باشند و از میان آنها ما بهترین مدیران را داشته باشیم؛ برعکس بعضی از مدیران فعلی! زندگی ما متاثر از جنگ است، من دوست دارم همیشه از مقاومت مردم در آن سالها یاد کنم.
در دانشگاهها فضای گلادیاتوری حکمفرماست!
کارگردان "روزهای زندگی" در ادامه گفت: ما باید برای ساخت فیلمی در ژانر دفاعمقدس به دنبال چیزهایی در خاکریزها بگردیم که به درد شرایط فعلی و نسل جدید ما بخورد. ما به شدت تشنه نسل جوان و حضورشان در همه صحنهها هستیم. متاسفانه در دانشگاهها فضای گلادیاتوری حکمفرماست. عدهای کارگردانی که با نظر و جناح آنها همسو باشد دعوت میکنند و عدهای دیگر کارگردان دیگری را و این اتفاقات باعث بحثها و درگیریهایی میشود. باید مواظب باشیم تا وارد این خطکشیها نشویم.
وی درباره نگارش فیلمنامه روزهای زندگی بیان کرد: مهم این است که اول با منطق فیلمنامه را بنویسیم و بعد احساس را وارد آن کنیم. "روزهای زندگی" با تحقیق کامل و با به دست آوردن خاطرات به نگارش درامد. البته در حوزه پزشکی خاطرات، مکتوب نشدهاست و ما برای دسترسی به این موقعیتها بیشتر حضوری به دیدن دوستان میرفتیم و از آنها مشاوره میگرفتیم.
انتقال فرهنگ از طریق این فیلم معنا پیدا میکند
در ادامه دکتر نوری پس از ذکر چند خاطره از امدادگری در جبهههای جنگ گفت: انتقال فرهنگ از طریق این فیلم معنا پیدا میکند. روزهای زندگی برای من یادآور خاطرات 8 سال دفاع مقدس است و به اندازهای با فیلم ارتباط برقرار کردم که حتی حاضرم 10 بار دیگر آن را ببینم.
شیخطادی در ارتباط با ضد جنگ بودن فیلم "روزهای زندگی" افزود: اینجا آزادی است و هر شخصی میتواند نظر خود را بدهد. به هر حال باید دقت کنیم طیف آدمهای مختلفی در این فیلم وجود دارد. سلیمانی درباره شخصیت سامان در این فیلم گفت: وی به هیچ وجه قصد ندارد پناهگاه پزشکان و زخمیها را افشا کند. او فقط برای بردن یکسری وسایل پزشکی آمده است. باید قبول کنیم با اینکه دکتر است فرد ترسویی است. من شخصیت سامان را دوست دارم به هر حال آن روزها به جنگ رفتن شجاعت میخواست.
وی با اشاره به موضوع ضد جنگ بودن این فیلم عنوان کرد: فکر نمیکنم آدمیزادی باشد که به جنگ علاقهمند باشد اما اگر کسی ضد دفاعمقدس فیلمی بسازد باید روبروی او ایستاد و جوابش را داد. ما مردم جنگ طلبی نیستیم. دکتر نوری نیز در این باره گفت: برداشت ضد جنگ بودن این فیلم اشتباه است.
حمید فرخنژاد و هنگامه قاضیانی در پشت صحنه "روزهای زندگی"
شیخطادی درباره بازی فرخنژاد در فیلم پس از کور شدنش گفت: مقوله بازیگری پیچیده است باید شرایط به خوبی فراهم بشود تا بازیگر در قالب یک شخصیت برود و اگر این شرایط به خوبی ایجاد نشود این اتفاق به خوبی رخ نمیدهد شاید بخشی از بازی وی در این صحنهها اغراقآمیز بوده در صورتی که فرخنژاد برای رسیدن به تعریف کوری تحقیقات زیادی کرد و حتی تمرین نیز داشت اگر اشکالی است ما می پذیریم.
وی همچنین در پایان در مورد اهدا سیمرغ به ابوالقاسم طالبی در جشنواره فجر گفت: اغلب دوستان هنرمند وقتی سیمرغ را میگیرند هیجانزده میشوند و با غرور روی صحنه حاضر میشوند، فکر میکنم در اختتامیه نیز فضای جالبی در این زمینه نبود در صورتی که در گذشته بیشتر هنرمندان جوایز خود را به همسران، همبازیهای خود و یا خانواده شهدا و... میدادند.
شیخطادی افزود: من احساس کردم در مراسم اختتامیه فجر چنین فضایی از بین رفته و همه با غرور بر روی صحنه حاضر میشوند. از طرفی دیگر اگر فیلم طالبی نیز در بخش مسابقه بود قطعا نامزد چندین جایزه میشد اما او این موضوع را نپذیرد و داور جشنواره شد. به همین دلایل هم سیمرغم را به او اهدا کردم.
سلیمانی نیز در پایان گفت: بهتر است فارغ از هر شعار و تبلیغات به جنگ نگاه دوباره بیاندازیم تا با این دید دقیق به زوایای پنهان آن پی ببریم.
نظر شما