مهدی چمران در جلسه روز سه شنبه شورای شهر تهران با اشاره به طرح پیاده راه سازی میدان امام حسین(ع) تا میدان شهدا گفت: مدیریت شهری می خواهد این طرح را به بهانه مراسمهای آیینی و مذهبی اجرایی کند اما ما نمیتوانیم به دستههای سینه زنی خود بگوییم کجا سینه بزنند یا کجا سینه نزنند. آنها سنتهای سالهای گذشته خود را اجرا میکنند.
وی ادامه داد: پیش از این در گذشتههای دور در این محل کارخانه مشروب سازی بوده شایسته نیست این مکان را برای مراسمهای آیینی در نظر بگیریم.
علیرضا دبیر نیز با بیان اینکه این خیابان یکی از خیابانهای تاریخی پایتخت است، گفت: این طرح مدتها کار کارشناسی روی آن انجام شده است که چمران در پاسخ گفت: در تهران قدیم این مکان خندق بوده و ما در کودکی از این خندقها بالا و پایین میرفتیم و جزئی از شهر تهران نبوده است. شورا این طرح را منطقی ندانسته اما شهرداری دارد بالاجبار این کار را انجام می دهد.
چرا تبعات تصمیمات کمیسیون ماده 5 را باید شورا پاسخ دهد
حمزه شکیب رئیس کمیسیون عمران شورا در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه تبدیل این خیابان به پیاده راه یکی از تصمیمات کمیسیون ماده 5 است که تبعات آن را شورا باید پاسخگو باشد، گفت: شهرداری در توجیهات این پروژه فعالیت مذهبی و آیینی را آورده اما آنچه مشخص است توجیهات این چنینی قانع کننده نبوده و صرفاً هدف ارزش افزوده زمین است.
اجرای پیاده راه میدان امام حسین(ع) سبب اختلاف میان شهروندان شده است
وی ادامه داد: مردم را در این منطقه مجبور کردهاند خانههایشان را با قیمتهای پایین بفروشند و قیمت زیر زمین با طبقات بالا یک قیمت است که باعث اختلاف میان مردم آن منطقه شده است. بعد از این فشارها ما این پروژه را متوقف کردهایم اما دوباره به مردم فشار آوردهاند که خانه هایشان را بفروشند. چرا باید تصمیمی که کمیسیون ماده 5 گرفته است شورا پیگیری کند؟ تصمیمات در جای دیگر گرفته میشود پاسخگو باید کمیسیون عمران باشد. حداقل در این تصمیم گیریها نظر بدهیم تا بدانیم چرا این اتفاقات میافتد.
علیرضا دبیر با بیان این که این پروژه در طرحهای موضوعی و موضعی طرح تفصیلی پیش بینی شده است گفت: دو سال است روی این طرح کار میشود و بحث فراتر از ایجاد یک واحد تجاری در این منطقه است. شهردارن مناطقی که درگیر این پروژه هستند بارها در خصوص این پروژه توضیح دادند و شایسته نیست میدانی که به نام مبارک امام حسین(ع) نامگذاری شده مردم جرات نکنند از آن رد شوند.
خیابانهای پرخاطره را تبدیل به پیاده راه کنیم
احمد مسجدجامعی نیز با بیان اینکه بهتر بود خیابانهای بهتری را برای پیاده راه سازی انتخاب میکنیم گفت:خیابان فردوسی تا انقلاب پر از مراکز دانشگاهی، اجتماعی، فرهنگی است و قلب انتشارات ایران است و بهتر بود چنین مناطقی را که مردم با آن خاطره دارند به این موضوع اختصاص می دادیم.
در ادامه چمران در پاسخ به دبیر گفت: پیاده راه میدان امام حسین نه در طرح تفصیلی پیش بینی شده و نه در طرح جامعه حمل و نقل و ترافیک.
نظر شما