۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۴:۳۰

نخستین جشنواره ادبی ارسباران برگزیدگانش را شناخت

نخستین جشنواره ادبی ارسباران برگزیدگانش را شناخت

آیین اختتامیه نخستین جشنواره ادبی ارسباران شامگاه دوشنبه 25 اردیبهشت با حضور جمعی از استادان حوزه ادبیات معاصر به عنوان هیئت داوران در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مرتضی ظفرزاده، مدیر فرهنگی هنری منطقه 3 و رئیس فرهنگسرای ارسباران در ابتدای این مراسم، گفت: پس از برگزاری دوره‌های آموزشی ادبی، اینک با برگزاری نخستین جشنواره ادبی، آثار و نتایج این کارگاه‌ها و دوره‌ها به ظهور رسیده و هم افزایی بیشتری میان اعضای کانون‌ها و اساتید رشته‌های مختلف صورت می‌گیرد.
 

وی افزود: برگزاری کارگاه‌های مختلف آموزشی و باشگاه سازی در حوزه کتاب، تجسمی، موسیقی، معماری، روان‌شناسی و ... در فرهنگسرای ارسباران در چند سال گذشته صورت گرفته است و هدف آن بسترسازی و ایجاد ساختارهایی برای هم‌افزایی میان علاقه مندان یک حوزه و ظرفیت‌سازی در رشته‌های مختلف بوده است.

رییس فرهنگسرای ارسباران افزود: در حوزه فرهنگ و هنر نیازمند ایجاد جمع‌های کوچک، اما قوی، درست و توانمند هستیم که در راس آن‌ها اساتیدی حضور داشته و راه نوآوری و خلاقیت را برای تک تک اعضا فراهم آورند.

در ادامه حسین پاینده در این نشست با قرائت بیانه هیئت داوری بخش داستان کوتاه، گفت: هر چند شکل‌های دیگری از روایت‌گری همچون؛ حکایت، مثل و ... در کشور وجود داشته است، اما 90 سال پیش، محمد علی جمالزاده با انتشار نخستین داستان کوتاه، بذر این نوع ادبی جدید را بر ادبیات داستانی کشور پاشید.

این استاد رشته نقد و نظریه ادبی دانشگاه علامه طباطبایی افزود: داستان کوتاه به معنای دقیق و علمی این اصطلاح از زمان مشروطه آرام آرام شکل گرفت و اکنون که نزدیک به یک قرن از انتشار «یکی بود یکی نبود» جمالزاده می‌گذرد، داستان کوتاه با اقلیم ادبیات کشور ما سازگار شده و در سال‌های اخیر رشد بارزتری نیز داشته است.

پاینده شباهت‌های میان داستان کوتاه با شعر و به خصوص شعر غنایی را از عوامل اقبال مردم و انطباق داستان کوتاه با ادبیات فارسی دانست و گفت: امروزه، محافل و کارگاه‌های داستان‌نویسی به کانون‌هایی برای تبادل نظر نویسندگان و داستان‌نویسان معاصر مبدل شده است.

همچنین محمدعلی بهمنی در این نشست به عنوان نماینده هیئت داوری بخش شعر، گفت: ظرفیت‌سازی و فضاسازی فرهنگسرای ارسباران در زمینه شعر جای تقدیر دارد.

این شاعر و غزلسرای معاصر افزود: خوشبختانه اخیرا در جشنواره‌های ادبی به ترانه فرصت داده شده است و ترانه‌سرایان خوبی نیز در کشور وجود دارند.

بهمنی ادامه داد: با وجود این ترانه سرایان خوب، متاسفانه شرکت‌های موسیقی این نسل را به سهل‌اندیشی و اجرای ریتم به جای ملودی عادت داده‌اند و با بی ذوقی ترانه‌های بسیار بدی، در کشور اجرا می‌شود.

محمدحسین شهسواری نیز به عنوان یکی از داوران بخش داستان کوتاه، هنگام تقدیم جوایز، گفت: حدود 10 سال است که به داوری و دبیری جشنواره های ادبی اشتغال دارم، اما هنگام داوری آثار این جشنواره ادبی واقعا از کیفیت خوب آثار شگفت‌زده شدم.

نویسنده کتاب شب ممکن، افزود: این آثار محصول کارگاه‌های داستان‌نویسی هستند و اکنون با یقین می‌گویم که حضور در کلاس‌های داستان‌نویسی تاثیر بسیاری بر کیفیت آثار می‌گذارند.

در آیین اختتامیه این جشنواره، حسین پاینده، حسین سناپور و محمد حسین شهسواری به عنوان هیئت داوری بخش داستان کوتاه، چهار داستان من این مزخرفات را باور ندارم، چارقد فرانسوی، سرهایی که نفس می‌کشند و نوبت کیه به نویسندگی سوسن شریفی، شیوا آتش سخن، مهرانگیز اشراقی و نازنین جولت را شایسته تقدیر دانستند.

رتبه‌های اول تا سوم این بخش نیز به ترتیب به افسانه احمدی برای داستان «گریه باید خودش بیاید»، رعنا سلیمانی برای داستان «هرتا» و سولماز اسعدی برای داستان «گمشده» تعلق گرفت.

همچنین محمدعلی بهمنی، افشین یداللهی و عبدالجبار کاکایی به عنوان هیئت داوری بخش ترانه، مهدی ایوبی، روزبه آزادی و یلدا انگاری را به ترتیب به عنوان رتبه‌های اول تا سوم بخش ترانه معرفی کردند.

در بخش شعر کلاسیک و نو نیز محمدعلی بهمنی، محمدرضا عبدالملکیان و محمد سلمانی برگزیدگان را به ترتیب در بخش شعر کلاسیک؛ یاسر قنبرپور، مریم بهروزی و پوریا شیرانی و در بخش شعر نو؛ حسین تراب سرشتی و مهتاب خسروشاهی به عنوان رتبه‌های اول تا سوم معرفی کردند.

در بخش شعر نو هیچ اثری شایسته کسب رتبه سوم نشد.

کد خبر 1603088

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha