۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۴:۱۴

گزارش خبری مهر/

سفر اولاند به برلین طبق سنت همیشگی/ حمایت از یونان تنها دستاورد نخستین دیدار

سفر اولاند به برلین طبق سنت همیشگی/ حمایت از یونان تنها دستاورد نخستین دیدار

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: رهبران آلمان و فرانسه در اولین دیدار رسمی تنها حمایت خود را از یونان و آمادگی برای کمک به این کشور برای خروج از بحران بدهی را اعلام کرده اما به مشکلات قابل توجه منطقه یورو اشاره نکردند.

بر طبق یک سنت قدیمی به جای مانده از دوران پس از جنگ جهانی دوم "فرانسوا اولاند" بلافاصله پس از مراسم تحلیف خود در کاخ الیزه، عصر همان روز عازم آلمان شد.سنتی که قرار بود بر تحکیم روابط  این دو کشور قدرتمند اروپایی بیافزاید.

اما این یک سفر معمولی نبود و هواپیمای اولاند در مسیر خود به برلین با یک صاعقه برخورد کرد و مجبور به بازگشت به پاریس برای در نظر گرفتن احتیاط و جنبه های تامینی شد.

با این وجود رئیس جمهوری سرسخت فرانسه با هواپیمای دیگر به دیدار "آنگلا مرکل" رفت و درباره موضوعات مهم منطقه یورو و مسائل اقتصادی مورد توجه دو کشور گفتگو کرد.

گرچه اولاند به سنت دیگر روسای جمهوری فرانسه پایبند بود و به آلمان سفر کرد اما برخلاف سارکوزی که همیشه ارادت خود را به مرکل ثابت کرده بود، در این دیدار نتوانست به توافق قابل توجهی با صدراعظم آلمان دست یابد.

 

گرچه اولاند به سنت دیگر روسای جمهوری فرانسه پایبند بود و به آلمان سفر کرد اما برخلاف سارکوزی که همیشه ارادت خود را به مرکل ثابت کرده بود، در این دیدار نتوانست به توافق قابل توجهی با صدراعظم آلمان دست یابد.

مرکل و سارکوزی در حل بحران یورو هماهنگی های بسیاری داشتند اماهم اکنون این نگرانی در برلین وجود دارد که با روی کار آمدن اولاند نجات یورو سخت تر شود.

مرکل در اوایل ظهور بحران یورو مناسبات فاصله داری با رئیس جمهوری فرانسه را در پیش گرفته بود که البته با توجه به شرایط بحرانی ارز مشترک در اروپا بالاخره این دو یک زبان مشترک پیدا کردند.

هماهنگی های این دو شریک اروپایی روز به روز بیشتر شد به گونه ای که از دو شخصیت متفاوت یک شخصیت با نام به اصطلاح "مرکوزی" شکل گرفت که اولین کمک تیمی به یورو محسوب می شد.

اولاند خود را رئیس جمهوری "معمولی" خواند و همزمان با اوضاع نابسامان کشورهای اروپایی خواستار برگزاری مراسمی ساده و به دور از تجمل شد و بر تلاش برای مقابله با چالش ها در فرانسه برای 5 سال دیگر تاکید کرد.

اولاند از دو چهره تاریخ فرانسه یعنی "ژول فری" پدر آموزش لاییک، رایگان و اجباری و "ماری کوری" فیزیکدان و شیمیدان لهستانی تبار فرانسه که دوبار جایزه نوبل علمی را برنده شدند، برای یادآوری اولویت های دوره ریاست جمهوری اش یعنی آموزش و یکپارچگی تقدیر کرد.

این سفر درحالیست که مرکل یکی از بازندگان انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در برلین است و بارها حمایت آشکار خود را از سارکوزی اعلام کرده بود.

این سوسیالیست فرانسوی اعلام کرده است که بسته پیشنهادی اروپا برای حل بحران یورو را تنها در صورتی می پذیرد که به صورت همزمان رونق اقتصادی را به همراه داشته باشد.

برلین با نگرانی مسئله حمایت اولاند از طرح اوراق قرضه مشترک در اروپا را بررسی می کند که به بانک مرکزی اروپا نقش مهمتری را می دهد.

راه حل بحران به توافقات آینده مرکل و اولاند بستگی دارد. این تنها یونانیها نیستند که به امید و حرکتی رو به جلو در زمان قابل پیش بینی نیاز دارند.

بعد از این دو انتخابات اعتراض آمیز در اروپا(در فرانسه و یونان) حالا مرکل و شرکایش می دانند که اتحادیه اروپا با سیاستهای اجباری ریاضت اقتصادی هیچ آینده ای ندارد.

با وجود اختلافات اولاند و مرکل در خصوص مهار بحران یورو، رهبران آلمان و فرانسه قول دادند تا تلاشهای مشترکی را برای رشد اقتصادی و یافتن راه حل برای مشکلات مالی این منطقه انجام دهند.

با وجود اختلافات اولاند و مرکل در خصوص مهار بحران یورو، رهبران آلمان و فرانسه قول دادند تا تلاشهای مشترکی را برای رشد اقتصادی و یافتن راه حل برای مشکلات مالی این منطقه انجام دهند.
 

اولاند در یک کنفرانس خبری مشترک با مرکل در گفتگو با خبرنگاران در تشریح مواضعش در خصوص بحران بدهی بر لزوم بازنگری در طرح های ریاضت اقتصادی منطقه یورو تاکید کرد.

مرکل در این کنفرانس خبری تلاش کرد تا اختلافات موجود میان خود و رئیس جمهوری جدید چپگرای فرانسه در زمینه بحران مالی را که تنها ساعاتی پیش پست ریاست جمهوری را تحویل گرفت، کم اهمیت جلوه دهد.

صدراعظم آلمان تاکید کرد: از یونان می خواهیم در اتحادیه اروپا و منطقه یورو باقی بماند و فرانسه و آلمان و اروپا آماده هستند که اقداماتی را برای رشد اقتصادی آتن و خروج از بحران بدهی انجام دهند.

رهبران فرانسه و آلمان بر پایبندی یونان به تعهدات خود در قبال اتحادیه اروپا و اجرای طرح تثبیت بودجه و بازپرداخت وام ها و بدهی های خود تاکید کردند.

رئیس جمهوری جدید فرانسه روابط آلمان-فرانسه را "متعادل" و "قابل احترام" خواند و گفت: باید تمام گزینه ها را در نشست غیررسمی سران اتحادیه اروپا در بروکسل در روز 23 مه (3 خرداد) بررسی کرد.

اولاند طرح تثبیت بودجه و مقابله با بحران اقتصادی را بر پایه رشد اقتصادی خواند و تاکید کرد: تنها در صورت رشد اقتصادی می توان بدهی ها را کاهش و با کسری بودجه مقابله کرد.

مرکل نیز واحد پولی یورو را نه تنها یک اصل اقتصادی بلک یک مبنای سیاسی برای ایجاد اتحاد میان کشورهای اروپایی خوانده و هدف از طرح تثبیت بودجه را مقابله با بحران مالی توصیف کرد.

سفر اولاند به آلمان درحالیست که تحلیلگران چالش های پیش روی سیاست خارجی و اقتصاد شکننده منطقه یورو را آزمونی بزرگ برای رئیس جمهوری جدید فرانسه می دانند.

کد خبر 1603784

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha