به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس بعثه کشور عراق و هیئت همراه با نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی و رئیس سازمان حج و زیارت کشورمان در محل بعثه مقام معظم رهبری دیدار و در خصوص مسائل مختلف به بحث و گفتگو پرداختند.
در این دیدار حجت الاسلام سید علی قاضی عسکر ابراز امیدواری کرد که طرفین در آینده به شکل گسترده تری در حوزه تبادل اطلاعات و تجربیات بایکدیگر همکاری داشته باشند.
ی افزود: اقدامات عربستان در موسم حج و عمره هر سال از نظر اجرایی و فرهنگی شکل تازه ای به خود می گیرد و این امر می طلبد که حجاج دیگر کشور ها از جمله حجاج ایران و عراق این گونه رویدادها و فعالیت ها اشنایی کامل پیدا کنند.
سرپرست حجاج ایرانی تصریح کرد: تجربیات گذشته نیز هرچند مفید است لیکن با توجه به شرایط موجود همه ساله با تجربیات جدیدی مواجه می شویم . مثلا در حوزه نقل مشاعر تا چند سال پیش اتوبوس اجاره می کردیم ولی با ایجاد نقل ترددی شرایط تغییر کرد.یا این که هم اکنون بحث قطار شهری مطرح شده است که قرار است از عرفات به مزدلفه وبعد به منا وو سرانجام به مکه اتصال یابد.
وی تاکید کرد: معنی این اقدام این است که تجارب گذشته در این حوزه دیگر کارآیی نداشته و باید بر اساس شرایط جدید اقدام کرد. به هر حال باید بر رو ی تجارب جدید بحث کرد و سعی کنیم جلو تر از آنها حرکت کنیم.
سرپرست حجاج ایرانی تصریح کرد: البته این امر منحصر به مسائل اجرایی نیست چند سال پیش اعلام کردند که قصد دارند جمرات را به چند طبقه تبدیل کنند و این اقدام صورت گرفت. مسعی را نیز سه طبقه کردند در این حوزه نیز لازم است و باید قبل از این که زائرانمان در آنجا با مشکلی در این زمینه مواجه شوند وظیفه شرعی آنها را مشخص کنیم.
وی در ادامه افزود: در خصوص توسعه مسعی چند مقاله تهیه و برای سعودی ها هم ارسال شد و خوشبختانه بسیاری از ققهای ما اشکالی در این مورد ندیدند. الان هم در مورد مقام ابراهیم و چگونگی طواف از پشت مقام بحث های علمی مطرح و مقالاتی تهیه شده و محققان ما در این حوزه در حال کار هستند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت بر لزوم گسترش کار و فعالیت در حوزه مسائل پژوهشی تاکید کرد و اظهار داشت: اخیرا در روزنامه های سعودی این بحث مطرح شده که قرار است مکتبه مکه مکرمه که محل ولادت پیغمبر است تخریب شود. این کار به مصلحت نیست و نباید آثار گرانبهای اسلامی به این راحتی از بین برود.
وی در ادامه بر لزوم رعایت رفتار اسلامی از سوی حجاج به خصوص حجاج شیعه تاکید کرد و افزود: یک سلسله مسائل رفتاری نیز وجود دارد که باید حجاج نسبت به آنها آموزش دیده و توصیه شوند مثل این که حجاج در طواف همدیگر را فشار ندهند. فریادشان را به ذکر بلند نکنند ، طواف مستحبی را هنگامی که مطاف شلوغ است انجام ندهند و اجازه دهند کسانی که طواف واجبشان را انجام نداده اند طواف کنند. برای خانم ها گشایش ایجاد کنند تا آنها راحت تر طوافشان را انجام دهند. روحیه اخوت دینی و برادری را بین خود حفظ کنند. در حرم ها به دیگران هم جا بدهند که در صف نماز جماعت قرار گیرند و نظافت را در همه جا رعایت کنند .اینها مسائل مهمی است که در حوزه آموزش های رفتاری باید مورد توجه قرار گیرد.
حجت الاسلام قاضی عسکر، حج را وسیله وحدت امت اسلام عنوان کرد و اظهار داشت: نباید اجازه داد تا علیه تشیع شبهه پراکنی شود مکه و مدینه و حج پایگاهی برای وحدت امت اسلامی است در آنجا باید دلها به هم نزدیک شود نه این که به تفرقه دامن زده شود.
وی در ادامه بر رعایت قوانین کشور میزبان از سوی حجاج تاکید کرد و افزود: حجاج باید به قوانین کشور عربستان احترام بگذارند ولی سعودی ها هم باید این حق رابه مسلمانهای دیگر بدهند که هر کسی طبق مذهب خود حجش را به انجام رساند . خطبای جمعه حق ندارند به مذاهب دیگر توهین کنند.
سرپرست حجاج ایرانی ابراز امیدواری کرد با گسترش همکاری ها ی ایران و عراق ، دو کشور بتوانند در آینده حج نقش مهمی را ایفا کنند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ، آمادگی بعثه مقام معظم رهبری را برای گسترش هرچه بیشتر همکاری های فرهنگی با بعثه عراق اعلام نموده و افزود: همکاری های دو کشور در این زمینه می تواند در دو حوزه اجرایی و فرهنگی انجام شود.
وی از کهولت سن بسیاری از زائران در حج سال جاری به عنوان مساله مهم یاد کرد وافزود: باید پیش بینی های لازم در این مورد صورت گیرد و از آنجا که موسم امسال در روزهای گرم سال صورت می گیرد باید از اکنون با سعودی ها وارد مذاکره شویم که امکانات تبرید(سرمایشی) را در مخیمات و محل حضور زائران فراهم کنند.
نظر شما