محسن ابوترابی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: طراحی شهری نوین عملا نباید تفاوتی با شهرسازی های سنتی داشته باشد بلکه باید با الگوبرداری از بافت های سنتی به شهرسازی نوین رسید و تنها تفاوت مربوط به مقاوم سازی باشد.
وی اظهار داشت: شهرسازی یک برنامه مدون و ادامه دار است که از هزاران سال پیش آغاز شده است و پایان پذیر نیست و در این بین چیزی که شهرسازی نوین و سنتی را از هم جدا کرده و متفاوت نشان دهد، وجود ندارد.
استاد موسسه پژوهش هنر و طراحی دانشگاه بیرمنگام انگلستان با تاکید بر اینکه با طراحی شهری جدید باید بافت سنتی شهرها حفظ شوند، بیان کرد: نمی توان به بهانه اینکه طراحی های شهری جدید به بافت های قدیمی شباهتی ندارند ساخت و ساز را متوقف کرد چرا که با این کار باید از تکنولوژی های جدید نیز استفاده نکرد.
ابوترابی در بخش دیگری از سخنان خود به عمده ترین مشکلات پیش آمده در طراحی های شهری به شیوه نوین اشاره کرد و گفت: شهرسازی جدید باعث ایجاد هرج و مرج سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در جامعه ایران شده است چرا که مدیریت کارآمدی بر طراحی شهری جدید وجود ندارد.
وی در ادامه بر عدم استاندارد بودن بافت های شهری جدید تاکید کرد و افزود: متاسفانه در ایران برای اینکه هزینه های ساخت و ساز را پایین آورند از کمترین استانداردهای لازم در ساخت و ساز استفاده می شود و این زنگ خطر جدی در حوزه فعالیت های شهرسازی است.
استاد موسسه پژوهش هنر و طراحی دانشگاه بیرمنگام انگلستان در پایان اظهار داشت: معماران و مهندسان ایرانی بیشتر به دنبال بازگشت سرمایه اولیه خود و سوددهی بیشتر در شهرسازی هستند و برای اینکه طراحی های جدید برای آنان مقرون صرفه باشد به مقاوم سازی ساختمان اهمیت کمتری می دهند.
نظر شما