۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۴:۲۳

گزارش خبری - تحلیلی/

عبور جشنواره مطبوعات غرب کشور از پله ششم/ همراهی ادامه دار نقاط ضعف

عبور جشنواره مطبوعات غرب کشور از پله ششم/ همراهی ادامه دار نقاط ضعف

سنندج - خبرگزاری مهر: ششمین جشنواره مطبوعات و خبرگزاری های غرب کشور بعد از چند سال وقفه و به مدت سه روز در سنندج برگزار شد و طی آن فعالان رسانه ای شش استان با حضور در سنندج ضمن رقابت با هم در کارگاه های آموزشی و برنامه های جنبی هم شرکت کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، ششمین جشنواره مطبوعات و خبرگزاری های غرب کشور از 25 تا 27 اردیبهشت ماه سال جاری و با حضور فعالان رسانه ای از استان های کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، همدان و آذربایجان غربی در سنندج برگزار شد و در پایان از برترین های هر حوزه با اهداء لوح تقدیر و جایزه نقدی تجلیل شد.

در جشنواره ششم در ابتدا قرار بود تنها مطبوعات محلی شرکت داشته باشند که با پیگیری های فعالان این عرصه، بخش خبرگزاری ها نیز در قالب چهار حوزه به جشنواره اضافه شد و بدین ترتیب نشریات محلی در قالب 14 بخش و خبرگزاری ها در قالب چهار بخش در این رویداد رسانه ای در غرب کشور با هم به رقابت پرداختند.

روند انتشار فراخوان جشنواره و مدت زمان اندک آن از جمله اولین انتقادها به این جشنواره بود چرا که می بایست که جشنواره ای در این سطح وسیع مدت زمان بیشتری را برای فراخوان در نظر می گرفت و حتی می شد با برنامه ریزی بهتر، جشنواره به گونه ای فعالیت کند که شرایط برای تولید آثار مناسبتی نیز به عنوان بخش های جنبی فراهم می شد.

بعد از اعلام فراخوان جشنواره و حتی تمدید مدت زمان ارسال آثار به دبیرخانه، متولیان آن از استقبال مناسب از جشنواره خبر دادند به گونه ای که دبیر ششمین جشنواره مطبوعات و خبرگزاری های غرب کشور در گفتگو با مهر عنوان کرد: در مجموع 600 نفر از فعالان رسانه ای و خبرنگاران شش استان غرب کشور در این رویداد رسانه ای مشارکت کردند.

قباد میمنت آبادی با اشاره به جزئیات آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره بیان کرد: بر اساس آمار ثبت شده در مجموع 781 اثر از سوی خبرنگاران خبرگزاری ها و مطبوعات غرب کشور برای حضور در ششمین جشنواره در استان کردستان ارسال شد.

وی وصول781 اثر از سوی شرکت کنندگان شش استان این دوره از جشنواره را نقطه عطفی در طول ادوار جشنواره دانست و گفت: این تعداد به ترتیب استان های کردستان با 172 اثر، آذربایجان غربی با 154 اثر، کرمانشاه با 152 اثر، لرستان با 140 اثر، ایلام با 92 اثر و همدان با 68 اثر بیشترین تا کمترین آثار را به این جشنواره ارسال کردند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان یادآور شد: از مجموع آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره تعداد 648 اثر مربوط به متقاضیان بخش مطبوعات و 133 اثر از سوی خبرگزاری ها برای رقابت در این جشنواره ارسال شد که در نهایت 663 اثر در هر دو بخش توسط هیئت داوران ارزیابی شد و در هر بخش سه اثر برگزیده مورد تقدیر قرار گرفت.

میمنت آبادی با قدردانی از خبرنگاران و روزنامه نگاران مطبوعات و خبرگزاری های غرب کشور به دلیل حضور پرشور در این دوره از جشنواره افزود: همت مضاعف اصحاب رسانه های جمعی غرب کشور در دو بخش مطبوعات محلی و خبرگزاری ها نشان از اهمیت و ارزش والای اطلاع رسانی در این بخش از کشورمان است که در جای خود نقطه عطفی در طول ادوار برگزاری این جشنواره فرهنگی  و رسانه ای به شمار می رود.

در حالی که در ابتدا قرار بود نشست های تخصصی برای بررسی و تحلیل وضعیت رسانه های جمعی به ویژه مطبوعات و خبرگزاری های غرب کشور در حاشیه جشنواره با حضور مهمانان کشوری برگزار شود اما به دلایل مختلف نیز این مهمانان در جشنواره حضور پیدا نکردند و به همین دلیل این برنامه ها در سطح ضعیفی برگزار شد و در کل نتایج و آثاری که از برگزاری این نشست ها انتظار می رفت حاصل نشد.

عدم حضور کارشناسان و مسئولان معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عدم حضور مدیران عامل خبرگزاری های کشور به ویژه ایسنا، ایرنا، مهر و فارس به دلیل مشکلات لغو پروازها و عدم هماهنگی مناسب، عدم استقبال خود مخاطبان به عنوان مثال عدم حضور مدیران روابط عمومی ادارات و سازمان های دولتی استان از نشست تخصصی سه سویه تعامل دولت، ملت و رسانه از جمله دلایلی بود که باعث شد تا نشست های تحلیل و بررسی فقط در حد پرکردن تقویم جشنواره باشد.

بخش جنبی دیگر جشنواره نیز که مربوط به برگزاری کلاس های آموزشی بود، هرچند با استقبال خوبی مواجه شد ولی ذکر این نکته نیز ضروری است که در ابتدا بخش زیادی از حاضران در این کارگاه آموزشی مدیران روابط عمومی دستگاه های دولتی بودند و در بخش دوم نیز تنها یکی از اساتید در جشنواره حاضر شد و خود مسئولیت تدریس دو بخش گزارش و خبر را نیز بر عهده گرفت.

عدم برگزاری نمایشگاه در حاشیه جشنواره نیز از جمله مواردی بود که در این رویداد رسانه ای به چشم می خورد که البته پاسخ متولیان و برگزارکنندگان نیز در خصوص عدم انجام این مهم به مسائل مالی و هزینه های بالای آن بر می گشت که البته انتظار به حق این بود حداقل و بعد از وقفه ای چند ساله فضا برای معرفی دستاوردها و توانمندی های اصحاب رسانه در این بخش فراهم شود.

در حالی که در فراخوان جشنواره اولین هدف از برگزاری آن، مسئله حفاظت از خرده فرهنگ ها و فرهنگ های بومی و محلی با توسعه نشریات محلی بود ولی در این جشنواره خبری از زبان محلی حداقل کردی که مشترک بین سه استان غرب کشور است در بخش مسابقه و رقابتی نبود و به نظر می رسید که می شد در راستای اهداف این جشنواره بخشی خاص برای این مهم منظور می شد و فعالان این حوزه هم می توانستند ضمن حضور در جشنواره از وضعیت فعالیت های خود آگاه شوند.

اما همانند تمام رویدادها و برنامه های فرهنگی همواره بخش اختتامیه دارای حساسیت های خاصی است و همواره عرف بر این است که عده ای خوشحال و جماعتی هم ناراحت از قضاوت هیئت داوران راهی منزل خود می شوند که البته در این جشنواره چگونگی ارزیابی های صورت گرفته و نحوه قضاوت هیئت داوران نیز مایه تعجب جدی حاضران قرار گرفت چرا که با نگاه به اسامی برجسته اعضای هیئت داوران جشنواره و آراء اعلام شده، تا حدود زیادی فاصله بود و به هیچ عنوان سطح قضاوت ها و نتایج با نظرات این افراد برجسته در عرصه داوری انطباق نداشت.

اعتراض مدیرمسئول هفته نامه نقد حال به وضعیت داوری ها در خصوص چگونگی ارزیابی صورت گرفته برای انتخاب نشریه برتر محلی غرب کشور تا جایی بود که علیرضا نوری علاء در هنگام خروج معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از سالن، خود را به وی رساند و نسبت به داوری اعتراض کرد و گفت: هیئت داوران جوایز را بر اساس سلیقه خود و به خاطر مصلحت اندیشی در بین شرکت کنندگان توزیع کرده اند.

جشنواره ششم مطبوعات و خبرگزاری های غرب کشور نیز به پایان رسید و شاید تا روزهای آینده تنها اسمی از این رویداد در سابقه کاری مدیران و مسئولان مربوطه در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی به یادگار باقی بماند ولی به نظر می رسد که هم اکنون بهترین فرصت برای متولیان و برنامه ریزان است تا با کار کارشناسی و بررسی دقیق زمینه را برای پوشش نقاط ضعف آن فراهم کنند تا در دوره بعدی حداقل همین مسائل ساده و ضعف های واضح دوباره تکرار نشوند.

در پایان این رویداد فرهنگی نباید از تلاش های شبانه روزی اعضای ستاد اجرایی جشنواره که شامل تعدادی از اعضای خانه مطبوعات و شماری از پرسنل و مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بودند به راحتی گذشت چرا که جمع کردن این همه فعال رسانه ای خود کار بزرگ و قابل احترامی است که نباید آن را نادیده گرفت.

...............

عکس: امید بهمنی

کد خبر 1604827

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha